به گزارش ایرنا، شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد: مخالفان دولت ارمنستان در میدان جمهوری ایروان در برابر مقر نخست وزیری اجتماع کرده و شعارهایی علیه نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان سر می دادند.
دهها مامور پلیس ضدشورش ارمنستان در میدان جمهوری مستقر شده و برای مقابله با هرگونه اقدام تحریک آمیز ازسوی معترضان آماده شده بودند.
شماری از مخالفان دولت ارمنستان خواستار دیدار با پاشینیان و پاسخگویی وی در مورد توافقنامه صلح قره باغ شدند.
معترضان که شمار آنها به چند هزار نفر می رسید پلاکاردهایی با مضمون استعفای پاشینیان و رد توافقنامه صلح قره باغ در دست داشتند.
رسانه روسی اعلام کرد که بر اساس اطلاعات رسمی، در جنگ قره باغ بیش از یکهزار و ۳۰۰ نفر از طرف ارمنستان کشته شدند و مخالفان دولت این کشور پاشینیان را مسوول این وضع می دانند.
مخالفان دولت ارمنستان دو روز پیش هم وارد ساختمان دولت و پارلمان شده و چند ساعت به تخریب و غارت اموال پرداخته و رئیس پارلمان ارمنستان را هم مورد ضرب و شتم قرار دادند.
این اعتراضات در حالی برگزار شد که «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان دیروز گفت که ایروان تصمیم بموقع برای توقف جنگ در قره باغ گرفت.
پاشینیان سه شنبه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «روسیه۱» گفت: این ناکامی بزرگ برای ما و فاجعه بزرگ و سوگواری بزرگ برای از دست رفتن شمار زیادی از مردم است اما باور دارم که ارمنستان و قره باغ باید زندگی کنند و تقویت شوند.
به گفته نخست وزیر ارمنستان، وی خود را در وضعیت پیش آمده مسوول میداند و مسئولیت خود در مسائل را میپذیرد.
وی افزود: باید در دیدگاههای خود نسبت به مسائل مختلف بازنگری کرد. من می دانم که قبلا اجرای راه حلهای دیگر ناممکن بود.
پاشینیان خاطرنشان کرد که اگر توافقنامه صلح قره باغ امضا نمیشد وضعیت بدتر و وخیمتر می شد.
نخست وزیر ارمنستان گفت: باید این واقعیت را پذیرفت که ما افتادیم اما به پرتگاه سقوط نکردیم ما بموقع تصمیم به توقف جنگ گرفتیم.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری فدراسیون روسیه بامداد سه شنبه در بیانیهای گفت: بر اساس توافقنامه امضا شده بین سه طرف، جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان در مواضع خود متوقف و نیروی حافظ صلح فدراسیون روسیه در امتداد خط تماس در قره باغ و جمهوری ارمنستان مستقر میشود.
همچنین آوارگان و پناهندگان به خاک قره باغ و مناطق مجاور تحت کنترل کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل بر میگردند و تبادل اسرای جنگی، سایر افراد بازداشت شده و اجساد کشته شدگان انجام میشود.
درگیریهای نظامی میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان از ۶ مهرماه گذشته آغاز شده است و برغم این که با دخالت میانجیگران بینالمللی سه بار توافق آتش بس میان دو طرف حاصل شده، این درگیریها بیش از یک ماه بود که همچنان با شدت ادامه داشت.
جمهوری آذربایجان در این مناقشه با تکیه بر اصل حفظ تمامیت ارضی خواستار پایان اشغالگری ارمنستان شده و از سوی دیگر طرف ارمنی با استناد به اصل «حق تعیین سرنوشت» خواستار به رسمیت شناخته شدن حقوق ارامنه در منطقه قره باغ شده است.
نظر شما