به گزارش ایرنا، روند رو به رشد اپیدمی کرونا در کشور و استان همدان با وجود گذشت هشت ماه از تولد این بیماری و افزایش روز افزون مرگ و میرهای حاکی از کاهش حساسیت شهروندان در مواجهه با این ویروس است.
استان همدان که این روزها هفت شهرستان آن بحرانی و سه شهرستان دیگر در شرایط قرمز به سر می برد و با وجود پیش بینی سه سناریو و راهبرد برای مواجهه با کرونا مبنی بر پیش بینی ارائه خدمت به ۴۰۰ بیمار در سناریو نخست، تا ۷۰۰ بیمار کرونایی تا سناریو دوم و بیش از یک هزار بیمار در سناریو سوم هم اینک در شرایط سناریو سوم قرار دارد.
با شتاب گرفتن طغیان بیماری و رشد آمار مبتلایان به کرونا، بخش زیادی از کادر بهداشت و درمان نیز به این بیماری مبتلا شدند و این امر موجب شد که بار زیادی به علوم پزشکی وارد شود تا جایی که بیش از یک هزار و ۷۰۰ تن از پرسنل این دانشگاه به بیماری مبتلا شده و ۲ تن از مدافعان سلامت شهید شدند.
شنیدن قصه پرغصه و توصیههای بهبود یافتگان کرونا به عنوان افرادی که با این ویروس دست و پنجه نرم کردند میتواند زمینه ای برای حساس سازی افراد جامعه به ویژه کسانی که خود را مصون از ابتلا به ویروس می دانند باشد.
کرونا هدیه نامبارک فرزند برای خانواده
مرد ۵۱ ساله ای که به تازگی از بیماری کرونا رهایی یافته در این باره به ایرنا گفت: چندی پیش دخترم به علت مطلع نبودن از ابتلا به ویروس کرونا به خانه ما آمد و با وجود نشانه های از بیماری نسبت به رعایت مولفه های بهداشتی بی توجه بود.
عین الله حسینی افزود: پس از اینکه دخترم از ابتلا به این بیماری آگاه شد نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی توجه داشت اما دیگر کار از کار گذشته بود و از طریق او ما نیز مبتلا شده بودیم.
وی اضافه کرد: دخترم نیز ابتدا از خواهر همسرش این بیماری را گرفته بود سپس از این طریق ۲۰ تن دیگر از اعضای خانواده شامل عروس، داماد، دخترم، مادر همسردخترم و دیگر بستگان به ویروس کرونا مبتلا شدند.
این بیمار بهبود یافته اظهار داشت: اگر دخترم پس از بیماری به خانه ما نمی آمد و به اصول بهداشتی نظیر استفاده از ماسک توجه داشت دیگر اعضای خانواده به این ویروس مبتلا نمی شدند اما او از این موضوع غفلت کرد.
حسینی پس از تحمل سردرد شدید، بدن درد، تب و لرز، بی اختیاری ادراری، ۱۱ روز در بیمارستان بستری و مدتی را در قرنظینه خانگی به سر می برد اما هم اینک از این بیماری رهایی یافته و معتقد است برای غلبه به کرونا باید از دورهمیهای خانوادگی و حضور در مراسم و محافل پرهیز کرد.
وی گفت: مبتلایان به کرونا بستری در بیمارستان ها و پزشکان و پرستاران شرایط سختی را پشت سر می گذارند و بنابراین همه مکلف هستیم با رعایت اصول بهداشتی، شستشوی مرتب دست ها، پرهیز از حضور در مکان های شلوغ و پرتردد و زدن ماسک در قطع زنجیره کرونا کمک کنند.
ابتلای ۷۰ مهمان مراسم عقدکُنان به کرونا
محمد کرمبیگی دیگر بیمار بهبود یافته که در حرفه تاسیساتی و لوله کشی فعالیت دارد نیز به ایرنا گفت: آنگونه که باید اصول بهداشت فردی را رعایت نمی کردم و با وجود استفاده از ماسک و دستکش آن را دیر به دیر تعویض می کردم.
وی درباره چرایی ابتلا به بیماری اظهار داشت: حدود ۲ ماه پیش به مراسم عقدی دعوت بودم یکی از مهمانان به علت بیماری نسبت به آزمایش خون اقدام کرده و نتیجه تست او منفی شده و پزشک علت بدن درد او را سرما خوردگی عنوان کرده بود.
کریم بیگی اضافه کرد: این فرد مشکوک به کرونا در مراسم عقدکنان حضور داشت و دیگر مهمانان این مراسم نیز بدون ماسک در حال گفت و گو و تعریف بودندکه همه آنها به کرونا مبتلا شدند سپس مشخص شد که نتیجه تست در آزمایش مجدد مثبت شده است.
محمد با بیان اینکه به طور حتم نباید در مراسم و دورهمیها شرکت کرد افزود: وقتی بستگان از بیماری ام مطلع شدند به جای عیادت به صورت تلفنی جویای احوالم بودند و از حضور در منزلمان خودداری می کردند که این موضع سبب ناراحتی و رنجش بنده نشد.
این مرد میانسال که با ۲ فرزند در یک خانه استیجاری به سر می برد معتقد است با وجود مشقت های ناشی از کاهش درآمد اما تا زمان بهبودی کامل در سر کار حضور نیافتم چرا که احتمال انتقال بیماری به دیگر افراد و مشتریان وجود داشت.
افراد مشکوک به کرونا با دیگران ارتباط نداشته باشند
بانوی میانسالی که از طریق دوستش به کرونا مبتلا شده بود نیز گفت: همسر دوستم بیمار بود و من نیز که با دوستم رفت و آمد داشتم به این بیماری مبتلا شدم هر چند دوستم از ابتلا به بیماری خود خبر نداشت.
خانم حسینی اظهار داشت: با توجه به داشتن فرزند خردسال، بسیار از ابتلا به کرونا هراس داشتم اما سهل انگاری و ارتباط با دوستم سبب گرفتار شدن به این بیماری و بروز علائمی همچون بیحالی و بدحالی، تب و لرز، سرفه و بدن درد شد.
وی ضمن تاکید و توصیه بر کاهش رفت و آمدها و رعایت فاصله اجتماعی توسط مردم، از مسوولان خواست اقلام بهداشتی نظیر مواد ضدعفونی کننده و ماسک به وفور و به قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد چرا که برخی از شهروندان به علت نداشتن منبع درآمد حتی از خرید حداقل اقلام بهداشتی مورد نیاز برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ناتوان هستند.
جولان کرونا در روزبازارها
با وجود تاکید مسوولان بهداشتی بر پرهیز از حضور در اماکن شلوغ و پرتردد اما همچنان شاهد پاساژگردی و حضور پرتعداد مردم در روزبازارها هستیم محدثه ۵۵ ساله نیز پس از طی فرایند درمان و ۲۰ روز قرنطینه خانگی به تازگی بهبود یافته و علت ابتلا به این بیماری را حضور در روزبازار عنوان میکند.
وی گفت: حدود ۲ ماه پیش برای خرید در روزبازار حضور یافته و با وجود استفاده از ماسک اما مرتب و مستمر اقدام به جابجایی آن و کنار زدن ماسک از جلوی دهان خود هنگام خرید و تردد در این محدوده میکردم.
این بانوی میانسال اضافه کرد: با وجود استفاده از ماسک، وسایل ضدعفونی و شستشوی مستمر دست ها و وسایل، فکر نمی کردم که روزی به این بیماری مبتلا شوم.
محدثه ادامه داد: چند روز پس از حضور در شنبه بازار، بدون زدن ماسک در جشن عقد دختر برادر همسرم شرکت کرده و در این مراسم ۳۰ نفره برخی مهمانان ماسک داشتند و با وجود فاصله یک متری، دست ندادن با یکدیگر و نخوردن چیزی، پنج روز بعد از این مراسم بستری شدم.
وی بیان کرد: به دنبال ابتلا به این بیماری بستگان به صورت تلفنی جویای احوالم بودند و برای پیشگیری از سرایت بیماری به دیگر افراد از جمله فرزندان و نوه ها آنها را به حضور نپذیرفته و به صورت تلفنی با یکدیگر صحبت می کردیم.
بدرفتاری با افراد کرونایی عامل پنهانکاری بیماری
به باور روانشناسان یکی از علل مراجعه دیر هنگام برای درمان بیماری، پنهان کاری بیماری و حتی اشتیاق برای انجام رفتارهای بهداشتی و پیشگیرانه انگ یا برچسب اجتماعی به بیماران کرونایی است.
یکی از بهبود یافتگان از کرونا اینگونه بیان کرد که نوع نگاه و رفتار افراد با بیماران کرونایی پسندیده نیست و به این علت بیماری خود را پنهان کردم چراکه شاهد استفاده از واژهها و القاب سخیف در مواجهه با این قبیل بیماران از سوی برخی افراد بودم.
این خانم جوان معتقد است که ابتلا به کرونا همانند دیگر بیماری ها از جمله سرما خوردگی بوده و نباید در مواجهه با این افراد و صحبت کردن در مورد آنان، آنها را سرزنش کرده و به مثابه فرد مجرم و گناهکار به او نگاه کرد.
وی که به علت پرستاری از خواهر بیمارش به این بیماری مبتلا شده گفت: دچار سرما خوردگی شدید شده و یکی از پزشکان عنوان کرد که به این بیماری مبتلا نشدم و در این هنگام از خواهر بیمار پرستاری کرده و بیمار شدم.
او افزود: به دنبال بیماری با فردی رفت و آمد نکردم و به کسی هم این موضوع را اطلاع ندادم چرا که در صورت اطلاع از من می ترسند.
وی اظهار داشت: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا باید نسبت به استفاده از ماسک، دستکش، شستشوی مراتب دست ها و ضدعفونی وسایل خانه اقدام کرد.
به گفته سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ۲۱ آبان سالجاری شمار جانباختگان قطعی بیماری کرونا در کشور به ۳۹ هزار و ۲۰۲ نفر رسید و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.
نظر شما