اراده وزیر صنعت اجرای مثلث توسعه اقتصادی در کشور است

مشهد- ایرنا- دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی با اشاره به نشست اخیر خود با وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اراده رزم حسینی اجرایی شدن الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در تمامی استانهاست.

اتاق بازرگانی خراسان رضوی روز چهارشنبه به نقل از علی اکبر لبافی در هشتمین نشست کمیته راهبری معین‌های اقتصادی - فرهنگی خراسان رضوی افزود: در این نشست وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص اجرایی شدن مدل مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی در کشور سخن گفت و تاکید کرد، معاونتها و ادارات کل این وزارتخانه باید از تمامی ظرفیتهای خود در زمینه توانمندسازی مردم و اجرای این طرح و احیای مسوولیتهای اجتماعی در استانها بهره گیرند.

وی ادامه داد: خراسان رضوی بخصوص کمیته راهبری معین‌های اقتصادی استان، به عنوان الگو برای اجرای مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی و معرفی آن به سایر استانها نقشی کلیدی دارد و باید برای ارائه راهکارها، آموزش اجرا و پیاده‌سازی این طرح برنامه داشته باشد.

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی گفت: در نشست با وزیر صنعت، بسته ارائه شده از سوی دبیرخانه این نهاد شامل مبانی نظری و فرآیند اجرا و تجربیات خراسان رضوی، ساختار سازمانی ملی و استانی برای ارسال به استان‌های متقاضی، اجرای مدل پس از بررسی توسط اعضا برای ارائه به سایر استانها به تصویب رسید.

وی افزود: سه پیشنهاد شامل اجرای الگوی مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی در همه استانها، اجرای این الگو در استانهایی که استانداران و سایر ارکان حاکمیتی آن اعلام آمادگی کنند و اجرا در ۵۰۰ شرکت صنعتی بزرگ کشور در راستای احیای مسوولیت پذیری اجتماعی آنها در این نشست مطرح شد که هر سه مورد قبول اعضا قرار گرفت.

لبافی ادامه داد: در حال حاضر سه استان برای اجرای الگوی مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی اعلام آمادگی کرده‌اند که برای معرفی این الگو به این استانها بسته‌ای تهیه شده که به همراه مصادیق اجرایی آن ارسال می‌گردد.

وی به تشریح عملکرد معینهای اقتصادی پرداخت و گفت: تاکنون چهار هزار و ۳۸۶ کسب و کار خرد توسط ۱۷۱ معین اقتصادی در سامانه نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی به ثبت رسیده است که از این تعداد تاکنون سه هزار و ۱۳۹ کسب و کار از ۱۳۶ معین اقتصادی توسط گروه کارشناسی نهاد مردمی مورد بررسی و تایید قرار گرفته و از این میزان هزار و ۷۶۰ طرح کسب و کار به بهره برداری رسیده است که زمینه اشتغال ۲۰ هزار نفر را فراهم می‌کند.

طرح مثل توسعه اقتصادی- فرهنگی خراسان رضوی به عنوان طرح ابتکاری رزم حسینی که در زمان تصدی وی در استانداری خراسان رضوی در این استان به اجرا درآمد، مدلی تلفیقی برگرفته از تجربیات و مبانی نظری و کاربردی در مدل اجرایی قلعه گنج کرمان، الگوهای اجرایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، آستان قدس رضوی و بنیاد برکت، مدل های توسعه جهانی مانند تریپل هلیکس و مدلهای مسوولیتهای اجتماعی در کشورهای توسعه یافته است.

این طرح ابتکاری با رویکرد ایجاد همگرایی و وفاق اجتماعی و سیاسی، کاهش بوروکراسی اداری و اتکا به توان بخش خصوصی ایجاد شد و دو گام بررسی وضعیت موجود و تکمیل مدل مشارکتی و غیردولتی و تعمیم مدل به کل استان را در دستور کار قرار داد.

همه ارکان نظام اعم از ائمه جمعه، مدیران دستگاه‌های اجرایی، مسوولان دستگاه‌ قضایی، نمایندگان مجلس، فعالان اقتصادی بخش خصوصی دست به دست هم دادند و با امضا کردن یک تفاهم نامه مشترک توسعه روستاها و نقاط محروم را با بهره گرفتن از ظرفیتها و توانمندی‌های داخلی برعهده گرفتند.

نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی نیز در قالب الگوی مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی خراسان رضوی در سال ۱۳۹۸ ذیل اتاق بازرگانی، صنایع - معادن و کشاورزی خراسان رضوی تشکیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha