۲۱ آبان ۱۳۹۹، ۱۳:۰۸
کد خبرنگار: 905
کد خبر: 84106792
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عوامل خطر بروز سرطان رحم را بشناسید

۲۱ آبان ۱۳۹۹، ۱۳:۰۸
کد خبر: 84106792
عوامل خطر بروز سرطان رحم را بشناسید

اهواز - ایرنا - یک متخصص زنان و زایمان در خصوص علایم، عوامل خطر بروز سرطان رحم در زنان و درمان آن توضیحاتی را ارایه داد.

دکتر مهزاد احمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: سرطان رحم یا آندومتر شایع‌ترین بدخیمی دستگاه تناسلی زنان، چهارمین سرطان شایع در زنان و ششمین عامل مرگ ناشی از بدخیمی است.

وی با بیان اینکه ۲.۸ درصد از زنان در طول زندگی خود به این بیماری مبتلا می‌شوند افزود: این بیماری معمولا بعد از یائسگی رخ می‌دهد و با بالا رفتن سن، بیماری وخیم‌تر است.

احمدی با اشاره به تقسیم بندی سرطان رحم به ۲ دسته وابسته به استروژن و غیروابسته به استروژن گفت: نوع وابسته به استروژن شایع تر است و ۷۵ تا ۸۵ درصد موارد بیماری را تشکیل می‌دهد؛ در زنان با سن پایین‌تر در آستانه یائسگی و زنان با سابقه تماس با استروژن بلامنازع( زنانی که به مدت طولانی در معرض استروژن با دوز بالا و بدون پروژسترون هستند) رخ می‌دهد.

این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: در هنگام سونوگرافی دیواره رحم ضخیم تشخیص داده می‌شود که ارتباط زیادی با سرطان رحم دارد؛ پیش آگهی نوع وابسته به استروژن بهتر است و جهش‌های ژنتیکی در آن نقش دارد.

وی ادامه داد: نوع دوم بیماری مستقل از استروژن، شیوع کمتری دارد و در زنان مسن تر و زنان یائسه لاغر رخ می‌دهد که در هنگام سونو گرافی، دیواره رحم نازک می‌شود و جهش‌های ژنتیکی نیز در آن موثر است.

احمدی افزود: در مجموع خطرپذیری فاکتورهای بروز سرطان رحم شامل چاقی، نداشتن زایمان، یائسگی دیرهنگام، در تماس قرار داشتن با استروژن بلامنازع و مصرف داروی تاموکسیفن است.

این متخصص زنان و زایمان اضافه کرد: زنانی که سابقه قاعدگی نامنظم دارند، چاق هستند، یائسگی دیرهنگام دارند ،زیردرمان هورمونی قرارگرفتند و فقط به آنها استروژن داده می‌شود، زنانی مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدان یا تنبلی تخمدان در تماس با استروژن بلامنازع هستند که خطرپذیری سرطان رحم را افزایش می‌دهد.

وی در خصوص علایم سرطان رحم گفت: احتمال بروز این بیماری در دهه ۶ و هفت زندگی و به طور متوسط در سن ۶۰ سالگی وجود دارد و مهمترین و شایع ترین علامت آن در ۹۰ درصد موارد خونریزی یا ترشحات واژینال است.

 احمدی ادامه داد: سایر علایم شیوع کمتری دارد ولی نشانه‌های بدتری از پیشرفت بیماری هستند که  شامل احساس فشار یا ناراحتی در لگن که نشان دهنده بزرگی رحم یا گسترش خارج رحمی تومور، ترشح چرکی از واژن در افراد مسن که ناشی از تجمع خون یا چرک در رحم  و در کمتر از پنج درصد موارد بدون علامت خاص است.

این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: خونریزی‌ غیرطبیعی در آستانه یا پس از یائسگی باید معاینه و بررسی شود و بررسی مثانه، روده و کلیه هم برای درگیرشدن بر اساس علایم بالینی بیمار انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه این بیماری مرحله بندی بالینی دارد ادامه داد: در مرحله نخست محدود به رحم، در مرحله دوم رحم و گردنه رحم،  مرحله سوم لگن حقیقی درگیر شده و مرحله چهار به خارج از لگن حقیقی گسترش یافته و مخاط مثانه و روده را درگیر می‌کند.

احمدی توضیح داد: درمان سرطان رحم بیشتر از طریق جراحی انجام می‌شود و شامل برداشتن کامل رحم و تخمدان‌ها است.

این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: تشخیص به موقع این بیماری به این گونه است که معاینه سالانه لگن و سونوگرافی ترانس واژینال و در افراد پرخطر بیوپسی از دیواره داخلی رحم  (به معنای برداشتن قسمت‌کوچکی از آندومتر رحم)  از ۳۰ تا ۳۵ سالگی صورت گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha