به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، پویش «کتابخوانی ملی» با حضور و مشارکت فرهیختگان، اندیشمندان، متفکران و اهالی فرهنگ و هنر و با هدف گسترش فرهنگ مطالعه توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همزمان با آغاز هفته کتاب برگزار می شود.
پویش «کتابخوانی ملی» در قالب ویدئوهایی با حضور و مشارکت چهره های فرهیخته، اهالی فرهنگ و هنر و ارائه پیشنهادهایی برای کتابخوانی، با هدف گسترش فرهنگ مطالعه توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همزمان با آغاز هفته کتاب و کتابخوانی برگزار می شود.
در پویش «کتابخوانی ملی» فرهیختگان به مردم توصیه می کنند که چه کتابی را و به چه دلیلی بخوانند.
این پویش توسط کتابخانه ملی ایران به عنوان پایگاه ملی مطالعه و جایگاه فرهیختگان و فرزانگان ایجاد شده و پاسخ به یکی از رسالت های ذاتی کتابخانه ملی ایران در به جریان انداختن ضروریات فرهنگی کشور است و ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی یکی از مهمترین رسالت های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به شمار می رود.
پویش «کتابخوانی ملی» همزمان با هفته کتاب در تاریخ ۲۴ آبان ماه آغاز و به صورت مستمر ادامه خواهد داشت.
بانک اطلاعات کتابشناختی منابع مورد نیاز سازمان اسناد و کتابخانه ملی راه اندازی میشود
معاون اداره کل فراهم آوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از راه اندازی بانک اطلاعات کتابشناختی منابع مورد نیاز این سازمان در هفته کتاب خبر داد.
فرناز محمدی درباره راه اندازی بانک کتابشناختی منابع مورد نیاز سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: ایجاد و راه اندازی این بانک در راستای تامین کسری منابعی است که در سالهای گذشته به هر دلیلی به دست کتابخانه ملی نرسیده است.
وی ادامه داد: برای تکمیل این گنجینه ملی نیاز به همراهی همه ایرانیان علاقه مند به حوزه کتاب و کتابخوانی به خصوص نویسندگان و ناشران است. بنابراین اگر نویسنده ای کتاب و یا دانشجویی پایان نامه ای دارد که به دست کتابخانه ملی نرسیده می تواند با در اختیار قرار دادن حداقل یک نسخه از کتاب به بخش مبادله و اهدای کتابخانه ملی، اطلاعات مربوط به کتاب و پدیدآورنده آن را در کتابخانه ملی ایران ثبت و وارد کتابشناسی ملی کند.
محمدی تصریح کرد: بهجز نویسندگان از همه خانوادههای ایرانی نیز درخواست میشود چنانچه نسخه ای از کتابهایی که فهرست آنها در این بانک قابل مشاهده و رصد است را در منزل دارند؛ آن را به این سازمان اهدا کنند تا در شرایط مناسبتری و برای همیشه از آن در مخازن این سازمان نگهداری شود و نام اهدا کننده نیز در اطلاعات کتابشناختی آثار ثبت خواهد شد.
معاون اداره کل فراهم آوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: اهدای این نسخ کمک میکند که در کنار تکمیل مجموعه کتابخانه ملی؛ دسترسی جامعه علمی و کتاب دوست در داخل و خارج از کشور به آنچه توسط نویسندگان ایرانی خلق شده، تسهیل و تسریع شود.
علاقمندان برای اهدای کتاب میتوانند به آدرس: www.ehda.nlai.ir مراجعه کنند.
نظر شما