۲۳ آبان ۱۳۹۹، ۱۱:۳۹
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 84107686
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح شناسنامه‌دار شدن دام در خراسان شمالی به کندی پیش می‌رود

بجنورد- ایرنا- دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان شمالی گفت: طرح هویت‌گذاری که با هدف کنترل ورود و خروج دام در دستور کار قرار گرفته است، در این استان کند پیش می‌رود.

حجت الله خانزاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان تاکنون ۳۹۳ هزار راس دام سبک و سنگین این استان شناسنامه‌دار و کد ۱۵ رقمی بین‌المللی بر گوش آنها آویخته شده است که این رقم کم است.  

مدیرکل امنیتی، انتظامی و اتباع و مهاجران خارجی استانداری خراسان شمالی افزود: یکی از رویکردهای اجرای طرح هویت گذاری دام، جلوگیری از قاچاق دام است و انتظار می رود به این طرح در استان سرعت داده شود.  

وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات در اجرای طرح هویت گذاری دام، هزینه دار بودن آن برای دامدار است، بعضا تامین هزینه ها برای دامدار مشکل است از این رو انتظار می رود این طرح برای دامداران رایگان باشد.

خانزاده گفت: یکی دیگر از مشکلات برای اجرای طرح هویت گذاری، الزام به حضور فیزیکی دام در مراکز برای پلاک گذاری است، نقل و انتقال دام به این مراکز، دامداران را دچار مشکل کرده است، جابه جایی دام هزینه دربر دارد و علاوه بر آن با خطر روبه رو است.  

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان شمالی  افزود: بعضا که شمار دام زیاد است، کارشناسان برای پلاک گذاری دام در محل دامداری و روستاها حضور می یابند اما این امر به ندرت انجام می شود.  

خانزاده گفت: فعلا، پلاک گذاری و هویت گذاری برای آن دسته از دام هایی انجام می شود که به خارج استان منتقل می شوند، جابه جایی دام در داخل استان بدون پلاک منع و مشکل خاصی ندارد.  

قاچاق دام استان از طریق دیگر استانها 

وی در خصوص قاچاق دام از این استان نیز اظهار داشت: با توجه به این که مرزهای استان بسته است، قاچاق دام از مرز استان قابل انجام نیست، عمدتا دام استان به دیگر استان ها رفته و سپس قاچاق می شود.

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان شمالی اظهار داشت: ورود و خروج دام به استان منوط به اخذ مجوز از دامپزشکی شده و حمل و ورود و خروج دام بدون پلاک گذاری ممنوع شده است.

وی گفت: خراسان شمالی از قطب های دامپروری کشور است و در این منطقه بیش از ۲ میلیون راس دام سبک نگهداری و پرورش داده می شود، سالانه یک میلیون راس باید از میان دام های گله و یا واحدهای دامی، خارج شود.  

وی با بیان اینکه سالانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار راس دام سبک مازاد استان برای تامین گوشت قرمز مورد نیاز در داخل استان کشتار می شود، افزود: ۶۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار راس دام سبک تولیدی نیز مازاد بر مصرف استان است و باید از استان خارج شود.  

خانزاده با بیان اینکه در استان قاچاق دام شایع نیست و بسیار ناچیز است، گفت: قاچاق دام به یقین در افزایش قیمت گوشت تاثیرگذار است، اما علت دیگر گرانی گوشت قرمز، افزایش قیمت نهاده های مورد نیاز دامداران است.  

وی تصریح کرد: خراسان شمالی استانی مرزی است اما مرزهایش بسته است از این رو امکان قاچاق از مرز وجود ندارد و ممکن است دام تولید استان به سایر استان ها حمل و به صورت غیرمجاز از مرز، خارج شود.

دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان شمالی  خاطرنشان کرد: دام زنده که با مجوز دامپزشکی از استان خارج می شود، به مقصد تهران، خراسان رضوی و یا اصفهان حمل می شود.

در هفته های اخیر افزایش قیمت گوشت قرمز و افزایش قیمت ارز سبب شده تا انگیزه برای قاچاق دام ایجاد شود.

خراسان شمالی قطب دامپروری است و حدود سه میلیون واحد دامی در آن نگهداری و پرورش داده می شود.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha