مهر تایید بر توجه دولت به توسعه آموزشی و بهداشتی شهروندان
عکس آرشیوی است

استان‌ها - ایرنا - بیست و دوم آبان ماه و در حالی که باران پاییزی روی خوش خود را به آسمان اغلب استان‌های ایران نشان داده بود، ۱۵۵۰ طرح آموزشی در سراسر کشور و سه بیمارستان در شهرهای مشهد، کرمان و قم برای ارایه خدمات به هموطنان وارد مدار بهره برداری شدند.

به گزارش ایرنا، بهداشت و آموزش دو رکن توسعه انسانی در همه جوامع بشری محسوب می شود که اغلب دولت ها تلاش می کنند با تسهیل دسترسی شهروندان به این دو مهم هم عدالت اجتماعی را بسط و گسترش دهند و هم گام های بلندی برای توسعه متوازن جوامع خود بردارند.

در قانون اساسی ایران نیز حق دسترسی آحاد جامعه به آموزش عمومی و بهداشت همگانی مورد تاکید قرار گرفته و در اصل سوم «آموزش‏ و پرورش‏ و تربیت‏ بدنی‏ رایگان‏ برای‏ همه‏ در تمام‏ سطوح‏، و تسهیل‏ و تعمیم‏ آموزش‏ عالی‏» و «ایجاد رفاه‏ و رفع فقر و برطرف‏ ساختن‏ هر نوع‏ محرومیت‏ در زمینه‏ های‏ تغذیه‏ و مسکن‏ و کار و بهداشت‏ و تعمیم‏ بیمه‏» به عنوان حقوق اساسی ملت برشمرده شده است.

بر این مبنا در طول چهار دهه گذشته دولت های مختلف سعی کرده اند با اجرای سیاست ها و برنامه های مختلف این اصل از قانون اساسی را به منصه ظهور برسانند که در این راستا دولت تدبیر و امید نیز گام های اساسی از جمله اجرای طرح نظام جامع سلامت را با هدف پوشش حداکثری بهداشت و نظام بیمه درمانی به اجرا درآورد.

با این رویکرد در سی و دومین پنجشنبه افتتاح با شعار «تدبیر و امید برای جهش تولید» که امروز - ۲۲ آبان - به صورت ویدئو کنفرانس با حضور حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری و وزیران آموزش و پرورش و بهداشت درمان و آموزش پزشکی، در ارتباط زنده با استان های مختلف در مجموع ۱۵۵۰ آموزشی، تربیتی و رفاهی در سراسر کشور و سه طرح درمانی در کرمان، قم و مشهد به بهره برداری رسید.

طرح های وزارت آموزش و پرورش شامل هزار و ۴۲۲ طرح آموزشی، ۱۲۴ طرح تربیتی و چهار طرح رفاهی-آموزشی با سرمایه‌گذاری سه هزار و ۶۳۷ میلیارد تومان از مجموع طرح‌های وزارت آموزش و پرورش بود که ۷۰ درصد اعتبارات مورد نیاز این طرح ها را سازمان نوسازی مدارس و ۳۰ درصد با مشارکت خیرین مدرسه ساز تامین شده است.

همچنین با دستور رییس‌جمهوری، بیمارستان ۱۵۰تختخوابی سینا در زرند کرمان، بیمارستان ۲۳۱ تختخوابی امیرالمومنین(ع) در قم و طرح توسعه بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی هاشمی‌نژاد در مشهد، از مجموعه طرح‌های درمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با سرمایه‌گذاری ۵۹۲ میلیارد تومان وارد مدار خدمت رسانی به مردم شدند.


اختصاص روزانه ۸.۵ میلیارد تومان به بازسازی، نوسازی و تجهیز مدارس

حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری در آیین افتتاح این طرح ها از اهتمام دولت به بحث مدرسه سازی سخن گفت و با تاکید بر دسترسی همگان به آموزش رایگان اظهار داشت: در این دولت روزانه حدود ۸.۵ میلیارد تومان برای بازسازی، نوسازی و تجهیزات مدارس توسط اختصاص یافته است به طوری که مدارس خشتی و گلی به تاریخ پیوست.

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش نیز در سخنان خود با اشاره به افتتاح هشت هزار کلاس درس در آیین امروز، از برنامه این وزارتخانه برای بهره برداری از ۲ هزار کلاس درس دیگر تا پایان سال ۹۹ و قبل از پایان دولت دوازدهم خبر داد.

وی طرح های افتتاحی امروز را چنین عنوان کرد: هزار و ۵۵۰ پروژه آموزشی، تربیتی و رفاهی در ۳۱ استان و ۳۳۸ شهرستان شامل هشت هزار کلاس، ۱۲۳ کتابخانه، کانون تربیتی، دارالقرآن و نمازخانه که در مجموع یک میلیون و ۱۲۸  هزار متر مربع مساحت را با اعتباری معادل سه هزار و ۶۳۰ میلیارد تومان است.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: با افتتاح این پروژه ها ۵۰۰ هزار دانش آموز، ۳۰ هزار معلم و مربی از فضاهای آموزشی نوساز، ایمن و استاندارد بهره مند می شوند؛ در بخش رفاهی نیز استفاده هم‌زمان روزانه ۳۵۰ معلم و خانواده آنها از امکانات اقامتی و بیش از ۲ هزار
نفر از تالارهای پذیرایی و جلسات استفاده می شود که نقشی در تکریم و منزلت معلمان دارد.

مهراله رخشانی‌مهر رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور نیز در این مراسم کارنامه روشنی از عملکرد دولت تدبیر و امید در حوزه مدرسه سازی ارایه کرد و گفت:  از سال ۹۲ تاکنون روزانه ۲۷ کلاس درس تحویل شده، ۸۴ کلاس درس به سیستم استاندارد گرمایشی و سرمایشی مجهز شده، مدارس خشتی و گلی از ادبیات فضاهای آموزشی کشور حذف شده و هر روز ۱۰ کلاس درس ناایمن تخریب و بازسازی یا مقاوم سازی شده است.


سه بیمارستانی که برای ارایه خدمات بهداشتی وارد مدار شدند

در شرایطی که به دلیل وضعیت قرمز کرونایی در اغلب استان های کشور، بیمارستان های موجود امکان بستری بیشتر بیماران کووید ۱۹ را نداشتند، امروز سه بیمارستان تازه نفس در شهرهای قم، مشهد و کرمان وارد مدار شدند که هزینه انجام شده برای این پروژه‌ها، شامل ساخت و تجهیز آنها بالغ بر ۵ هزار و ۹۱۸ میلیارد ریال است.

از جمله این بیمارستان ها، بیمارستان خیرساز امیرالمومنین قم شامل ۲۳۱ تخت بیمارستانی و با متراژ ۱۹ هزار و ۹۴۹ مترمربع است که برای ۵۰۰ نفر شغل ایجاد می‌کند؛ بیمارستان هاشمی نژاد مشهد که مجری آن، دانشگاه علوم پزشکی مشهد است نیز امروز با ۴۰۰ تخت و متراژ ۳۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع افتتاح شد تا برای ۲۳۰ نفر اشتغال زایی کند.

بیمارستان سینا زرند در استان کرمان نیز با ۱۵۰ تخت و متراژ ۱۳ هزار و ۲۰۰ مترمربع امروز وارد مدار خدمت رسانی به هموطنان شد؛ این بیمارستان را وزارت راه و شهرسازی احداث کرده و برای ۴۵۰ نفر شغل ایجاد می‌کند.

دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آیین افتتاح این طرح ها این خبر خوش را به مردم داد که تا اردیبهشت سال ۱۴۰۰ یعنی تا حدود ۶ ماه دیگر، هزار و ۴۰۰ پروژه بهداشتی، درمانی و آموزشی افتتاح شود.

وی افزود: علاوه بر این، صدها مرکز بهداشت، خانه سلامت، مراکز جامع سلامت و مراکز آموزشی سلامت افتتاح می شود که رکورد تاریخی برای این دولت در مقایسه با قبل از پیروزی انقلاب و پس از پیروزی انقلاب را بر جای خواهد گذاشت.



جزئیات طرح های آموزشی که در استان‌ها به بهره برداری رسید

بر اساس گزارش خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور، امروز استان های مختلف شاهد افتتاح طرح‌های آموزشی بودند که از جمله می توان به افتتاح ۲۸۲ پروژه آموزشی در خراسان رضوی اشاره کرد که سبب شد هزار و ۱۹۹ کلاس درس به ظرفیت این استان افزوده شود.

در تهران خانه معلم درکه یا هدف ارایه خدمات رفاهی به قشر فرهنگیان و در کرمان باشگاه پیشکسوتان فرهنگی این استان به بهره‌برداری رسیدند.

در چهارمحال و بختیاری ۱۵ طرح آموزشی افتتاح شد که شامل ۶۵ کلاس درس و یک باب نمازخانه و ۲۳ باب اتاق خوابگاهی در شهرستان‌های اردل، شهرکرد، کوهرنگ، لردگان، بروجن و فارسان است؛ برای احداث این طرح‌ها ۱۹۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال اعتبار از محل خیری و دولتی هزینه شده است.

خراسان شمالی دیگر استانی بود که امروز طرح های جدید آموزشی را افتتاح کرد؛ این طرح ها شامل ۴۸ کلاس درس است؛ به عبارت دیگر در این استان ۱۱ مدرسه در روستاها و هفت مدرسه در شهرهای استان به بهره برداری رسید که برای اجرای آنها ۲۳۸ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.  

در استان مرزی ایلام امروز ۱۷ فضای آموزشی با اعتبار ۳۱۰ میلیارد ریال افتتاح شد  که ۱۵۰ میلیارد ریال آن توسط خیرین مدرسه ساز تامین شده است؛ این تعداد مدرسه در قالب ۸۰ کلاس درس در مناطق مختلف شهری و روستایی استان احداث شده‌اند.

در استان قزوین نیز رییس جمهوری ۳۱ طرح آموزشی و تربیتی شامل ۲۹ پروژه آموزشی و ۲ طرح تربیتی را با حدود ۱۱۷ میلیارد تومان اعتبار به بهره برداری رساند که ۲۸ مورد از این پروژه‌ها آموزشی و ۲ سالن ورزشی بوده است و ۱۶ مورد آنها در روستاها و بقیه در شهرها افتتاح شده اند.

در استان مرکزی ۱۵ طرح آموزشی و مدرسه سازی به فضای آموزشی استان افزوده شد که شامل ۱۴۳ کلاس درس است؛ این طرح ها شامل تخریب و بازسازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره یک، آموزشگاه سردار سلیمانی، شهدای بانک ملی، مدرسه ۱۲ کلاسه استثنایی اراک حاج نقوی سنجانی، تکمیل سالن ورزشی خیری حسن پور، مدرسه سه کلاسه نوین کاشانی شهسوران، مدرسه سه کلاسه شهدای روستای ویسمه و مدرسه ۶ کلاسه خیری روستای عقیل آباد در شهرستان اراک، تخریب و بازسازی مدرسه ابتدایی ۱۲ کلاسه شریعتی، تخریب و بازسازی دبیرستان شبانه‌روزی سرای دانش و تکمیل مدرسه خیریه ۱۲ کلاسه دامن افشان در شهرستان دلیجان، تخریب و بازسازی هنرستان ۲۴ کلاسه طالقانی در شازند، کتابخانه گلستان، تخریب و بازسازی دبیرستان ۱۲ کلاسه پروین اعتصامی و توسعه مدرسه چهار کلاسه در دبستان خلیج فارس شهرستان محلات است.

در سیستان و بلوچستان نیز ۱۴۷ مدرسه با ۶۰۰ کلاس درس با زیربنای ۱۵۲ هزار مترمربع و اختصاص ۱۵۴ میلیارد تومان اعتبار به بهره برداری رسید که از این تعداد ۱۰۶ مدرسه با ۴۲۰ کلاس درس به صورت مشارکتی توسط دولت و خیران و ۴۱ مدرسه با ۱۸۰ کلاس درس نیز از سوی دولت احداث شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha