۲۲ آبان ۱۳۹۹، ۱۴:۴۰
کد خبرنگار: 2971
کد خبر: 84108108
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تاکید روسیه بر مشارکت یونسکو در مرمت بناهای فرهنگی قره‌باغ

مسکو - ایرنا - "سرگئی لاوروف" وزیر امورخارجه روسیه بر ضرورت مشارکت یونسکو در مرمت بناهای فرهنگی در قره باغ که در اثر جنگ بین ایروان و باکو آسیب دیده است، تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، لاوروف امروز (پنجشنبه) در گفت وگو با خبرنگاران روس و خارجی گفت:"ما البته یونسکو را در مرمت و احترام به نمادهای میراث فرهنگی مشارکت خواهیم داد، ما با کمیته بین المللی صلیب سرخ، کمیساریای عالی پناهندگان [سازمان ملل] برای بازگشت مردم به خانه ها و زندگی عادی خود کمک خواهیم کرد.

وی تصریح کرد که توافقتامه صلح قره‌باغ زمینه مناسبی را برای پیشبرد روند حل و فصل مناقشه بین ایروان و باکو بوجود می آورد.

لاوروف گفت: من بسیار امیدوارم که این دوره پنج ساله که آن را شروع کردیم (دوره پنج ساله استقرار صلحبانان روس در قره باغ) امکان ایجاد پایه و اساس محکم برای پیشرفت روند صلح قره باغ را بوجود می آورد.

وی تصریح کرد: وضعیت قره باغ کوهستانی پس از روشن شدن حقوق همه دسته های ساکنان این منطقه مشخص خواهد شد.  لاوروف در پاسخ به سوال دیگری گفت که نقش سران گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا پس از دستیابی به توافق درباره قره باغ حفظ می شود.

وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه توافقات کنونی در خصوص قره باغ با توافقات پیشین متفاوت است افزود:  این بار این توافق با یک ساز و کار نظارتی واقعی ایجاد شده است.
  
وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه هیچ گونه نیروی صلح بانی از ترکیه در قره باغ حضور نخواهد داشت افزود: مرکز مشترک روسیه و ترکیه برای نظارت بر آتش بس در قره باغ، به صورت از راه دور و با استفاده از پهبادها کار خواهد کرد.

لاوروف همچنین گفت که یک هیات فرانسوی در روزهای آتی برای رایزنی درباره قره باغ و بررسی توافقات به دست آمده، به مسکو سفر می کند


تحریمهای اروپا را تلافی می کنیم

لاوروف  با بیان اینکه پاسخ متقابل روسیه به تحریم های اتحادیه اروپا را به زودی اطلاع شرکا می رسانیم اظهار داشت: مسکو در رابطه با اوضاع پیرامون الکسی ناوالنی ، مجازات های متقابل را علیه نمایندگان ساختارهای حاکم آلمان و فرانسه وضع می کند.

وی تصریح کرد: "البته پاسخ هایی به این تحریم ها داده خواهد شد. از آنجا که ارتباط این تحریم های اتحادیه اروپا در رابطه با ناوالنی آلمان بود و  مستقیماً بر مقامات ارشد  ریاست جمهوری روسیه تأثیر می گذارد ، تحریم های تلافی جویانه ما انجام خواهد شد."
 

روسیه دلیلی برای تبریک به نامزدهای رئیس جمهوری آمریکا نمی بیند

لاوروف گفت که هنوز نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بطور رسمی اعلام نشده است و به همین دلیل روسیه دلیلی برای تبریک به نامزدهای رئیس جمهوری آمریکا نمی بیند.

وی افزود: آنچه که مربوط به تبریک می شود من تعجب می کنم چرا به این موضوع این همه توجه می شود. معمولا پیام تبریک را پس از آن که نتایج انتخابات به صورت رسمی اعلام شود ارسال می کنند. در آمریکا هنوز نتایج اعلام نشده است.

 وزیر خارجه روسیه گفت: همه پیام های تبریکی که تا کنون در مورد نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا اعلام می شود به نتایج غیررسمی انتخابات استناد نمی یابد بلکه از سوی رسانه های پیشرو و شبکه های اجتماعی در این کشور اعلام شده است.

وی ادامه داد: اگر کشوری بر اساس سنت های خود این گونه پیام تبریک می فرستد ما نمی توانیم هیچ کاری بکنیم و رویکرد دیگری داریم. 

آمریکا در ثبات راهبردی با مسوولیت رفتار کند 

لاوروف در ادامه  نشست مطبوعاتی گفت که هر دولت جدید در آمریکا باید مسوولیت خود را برای جلوگیری از فروپاشی سیستم کنترل تسلیحات راهبردی درک کند 

وی افزود: ما امیدواریم که دولت جدید در آمریکا در مساله ثبات راهبردی در سطح جهانی رفتار بامسوولیت داشته باشد و باتوجه به گرایش ناخوشایند موجود به سوی فروپاشی سیستم کنترل تسلیحات که ازسوی واشنگتن شاهد بودیم اقدام کند.

 وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد که مسکو برای ورود چین به مذاکرات در مورد پیمان استارت-2 اصرار نخواهد کرد. 

وی تصریح کرد که آمریکا اصرار و پافشاری می کند که چین به مذاکرات در مورد پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی بپیوندد و در همین حال روسیه مخالف گسترش فرمت این مذاکرات نیست.

پیمان استارت ۲ یا استارت نو در راستای کاهش تسلیحات هسته‌ای دوجانبه میان مسکو و واشنگتن امضا شد و اعتبار آن در ماه فوریه سال ۲۰۲۱ به پایان می‌رسد.

باراک اوباما رییس‌ جمهوری وقت آمریکا و دمیتری مدودف همتای وقت روسی وی سال ۲۰۱۰ در پراگ پایتخت جمهوری چک با هم دیدار کرده و این پیمان را برای کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای دو کشور امضا کردند.

آمریکا و روسیه تحت این قرارداد جدید، اجازه یافتند حداکثر یک هزار و ۵۵۰ کلاهک مستقر کنند،  حدود ۳۰ درصد کمتر از محدودیت اعمال شده در پیمان استارت که سال ۲۰۰۲ قید شد. نخستین پیمان استارت سال ۱۹۹۱ منعقد شد و سال ۲۰۰۹ منقضی شد.

محکومیت اقدام آمریکا برای خروج از پیمان آسمان های باز

لاوروف گفت: آمریکا با کشورهای عضو پیمان آسمان های باز کار می کند تا آنها اطلاعاتی را که بدست می آورند به واشنگتن تحویل دهند که رفتار نادرست و ناشایست است.

وی با محکوم کردن اقدامات آمریکا برای خروج از پیمان آسمان های باز اظهار داشت: در زمان حاضر آمریکا مراحل برای خروج از این پیمان را طی می کند و در پیمان خاطرنشان شده است که اطلاعاتی که کشورهای عضو در نتیجه پروازها در چارچوب پیمان آسمان های باز بدست می آورند به همه اعضای این پیمان ارائه شود و در نتیجه این اطلاعات نباید به کشورهای غیرعضو تحویل شود. 

معاهده آسمان‌های باز توافقنامه‌ای بین ۳۴ کشور جهان است که درخصوص اجازه پرواز هواپیماهای تجسسی بر فراز مناطق کشورهای عضو این معاهده است.

این معاهده برای ایجاد درکی متقابل و اطمینان به کشورهای امضاکننده درخصوص همه تحرکات و فعالیت‌های نظامی که ممکن است سبب نگرانی آن‌ها شود، امضا شده. گفته می‌شود معاهده آسمان‌های باز یکی از بزرگ‌ترین تلاش‌های بین‌المللی برای هرچه شفاف‌تر کردن فعالیت‌های نظامی است.

مفهوم اولیه این طرح در سال ۱۹۵۵ توسط دولت آیزونهاور رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، به شوروی در کنفرانس ژنو ارائه شده بود که با مخالفت روس‌ها روبه‌رو شد. بعد از مخالفت مسکو، این طرح برای سال‌ها از دستور کار خارج شد که در نهایت در دوران ریاست جمهوری جرج بوش پدر بار دیگر درباره آن بحث شد و در نهایت این معاهده در ۲۴ مارس ۱۹۹۲ (چهارم فروردین۱۳۷۱) امضا و  اول ژانویه ۲۰۰۲ (۱۱ دی ۱۳۸۰) عملیاتی و اجرا شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha