به گزارش ایرنا، «کرسیدا دیک» روز جمعه در گفتوگو با شبکه رادیویی البیسی افزود: پلیس لندن عاری از نژادپرستی و رفتارهای نژادپرستانه نیست و من همواره به این مساله اذعان کردهام.
وی با بیان این ادعا که به هر نحو ممکن برای مقابله با این معضل تلاش میکند افزود؛ اما اقلیتهای قومی اعتماد خود را به پلیس از دست دادهاند. رئیس پلیس لندن با ابراز تاسف از این مساله وعده داد که ظرف دو سال آینده ۴۰ درصد نیروهای پلیس را از میان اقلیتهای رنگینپوست و آسیایی جذب خواهد کرد.
اظهارات رئیس پلیس لندن پس از ان مطرح شد که صادق خان شهردار لندن خواستار تحقیق درباره رفتار پلیس با اقلیتهای قومی شده است. او بر لزوم بهرهگیری از راهکارها و شیوههایی تاکید کرده که به تقویت اعتماد عمومی نسبت به پلیس منجر شود.
پس از اعتراضات گسترده مردم آمریکا به قتل نژادپرستانه جورج فلوید سیاهپوست توسط پلیس سفید پوست آمریکا، اتهامات و انتقادها در خصوص رفتارهای تبعیض آمیز پلیس انگلیس نیز بالا گرفته است.
درست در اوج اعتراضهای آمریکا در ژوئیه گذشته، ویدیویی در فضای مجازی منتشر شد که یک ورزشکار رنگین پوست مطرح انگلیسی و همسرش درحالی با خشونت توسط ماموران پلیس از خودرو به بیرون کشیده شدند که نوزاد سهماهه آنها در نشسته و بی تابی میکرد.
کرسیدا دیک بعدا از نحوه رفتار افسران پلیس عذرخواهی کرد و قرار شد نهاد ناظر بر عملکرد پلیس در رابطه با این حادثه تحقیق کند.
آمارهای رسمی نشان می دهد که اقلیتهای قومی به مراتب بیشتر از سفیدپوستان در انگلیس هدف عملیات پلیس قرار گرفتهاند. تازهترین تحقیقات صورت گرفته برای شهرداری لندن حاکیست که سیاهپوستان شش برابر بیشتر از سفیدپوستان در ایستهای بازرسی متوقف میشوند.
چندی پیش روزنامه تایمز در گزارشی نوشت که ۹۰ درصد شکایتهای تبعیض نژادی از پلیس لندن راه به جایی نمیبرد. بر اساس این گزارش، تعداد شکایتها از پلیس لندن سال گذشته به ۶۱۱ فقره رسید. این میزان در قیاس با پنج سال پیش، تقریبا دو برابر افزایش داشته، اما گفته می شود که بیشتر شکایتها راه به جایی نمیبرد.
همچنین در پنج سال گذشته ۲ هزار و ۸۲۵ فقره شکایت از سوی یک هزار و ۶۵۹ نفر علیه پلیس ثبت شده است. از این میزان ۲ هزار و ۲۵۱ فقره شکایت به جایی نرسیده و تنها ۶۸ فقره شکایت به اقدام مدیریتی (مانند تذکر) منجر شده است.
فعالان حقوق بشری پلیس را به نژادپرپستی سازمان یافته متهم میکنند. «بن باولینگ» استاد جرم شناسی در دانشگاه کینگز کالج لندن میگوید؛ آمار بالای شکایتها از پلیس نشان میدهد که تبعیض در این دستگاه یک معضل جدی است. سیستمهای داخلی و خارجی رسیدگی به شکایت ها در پلیس به درستی عمل نمیکند و سیاهان و اقلیتهای قومی احساس میکنند بیش از سایرین هدف پلیس هستند.
مسعود شجره رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی نیز پیشتر در گفت و گو با ایرنا گفته بود: بسیاری از مسلمانان به دلایل مشخصی جرائم اسلام هراسی را به پلیس انگلیس گزارش نمیکنند.
وی در این رابطه افزود: پلیس انگلیس نیز این قبیل جرائم را جدی نمیگیرد، آنها را پیگیری نمیکند، پلیس متخصص برای اینگونه جرائم ندارد و هیچ ساز و کاری برای قربانیان در نظر گرفته نشده است.
شجره ادامه داد: البته این مساله فقط در خصوص اسلام هراسی نیست، بلکه این معضل در خصوص سایر موضوعات اجتماعی صدق میکند، بهگونهای که قربانیان ترجیح میدهند موارد را گزارش نکنند، چون پلیس انگلیس به بیشتر این گزارش ها توجه نمی کند و قربانیان مورد حمایت نمیگیرند.
وی گفت: 'از این رو در غیاب یک مکانیسم حقوقی مشخص، افراد در تعامل با پلیس احساس حماقت میکنند. آنها احساس میکنند که اگر به پلیس گزارش کنند، موضوع جدی گرفته نمیشود، بالاخص اینکه بسیاری از پرونده ها در گزارشهای پلیس درج نمیشود.
بنابراین به گفته وی، مادامیکه پلیس انگلیس چنین فرهنگی را ترویج میدهد، مردم علاقهای برای گزارش به پلیس ندارند.
نظر شما