به گزارش ایرنا، در بیانیه سالانه نشست وزرای خارجه کشورهای عضو این گروه که روز گذشته در حاشیه هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید، آمده است: وزرای "گروه ۷۷ به علاوه چین" تحریمهای یکجانبه اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران را که دارای تاثیر منفی بر توسعه و رفاه مردم ایران دارد، مردود میدانند و خواستار لغو فوری این تحریمها هستند.
در بند دیگری از این بیانیه درباره برجام تصریح شده است: وزرا بر لزوم حمایت از چندجانبهگرایی تاکید میکنند و اعلام میدارند که برنامه جامع اقدام مشترک میان ایران و سایر طرفها، نمونهای قوی از چندجانبهگرایی موفق برای حل مسائل جهانی است.
گروه ۷۷ بعلاوه چین با ۱۳۶ کشور عضو، بزرگترین و قدرتمندترین گروه در سازمان ملل متحد به شمار میرود. اجلاس وزرای خارجه گروه ۷۷ بعلاوه چین به طور سالانه در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار میشود که امسال به دلیل همه گیری کرونا به صورت مجازی برگزار شد.
ولکان بازکر رئیس هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد هم در این نشست بر لزوم همکاری جمعی برای مقابله با کووید-۱۹ و آثار آن به ویژه در کشورهای در حال توسعه تاکید کرد.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد هم در این نشست از چندجانبهگرایی سخن گفت و گروه ۷۷+چین را پیشرو در این زمینه دانست.
ناکامی رژیم سعودی
در هنگام تصویب بیانیه گروه ۷۷+چین، سفیر سعودی در سازمان ملل به درج موضوع برجام در بیانیه اعتراض کرد و مدعی شد این موضوع از چند سال قبل به ناحق در بیانیه وزرای گروه تزریق شده است.
وی که کشورش یکی از لابیهای بزرگ برای خروج ترامپ از برجام بوده است، ادعا کرد با خروج آمریکا از برجام، این برنامه شکست خورده است.
در پاسخ به این ادعاها، علی حاجیلاری نماینده ایران در این نشست، اینگونه پاسخ داد"من تعجب میکنم از اینکه سفیر عربستان ادعا دارد پاراگراف مربوط به برجام با فشار ایران در متن بیانیه وزرا تزریق شده است".
وی افزود: هنگامی که این پاراگراف که به زعمتان در حال تزریق در بیانیه بود، شما حضور داشتید و هیچ اعتراضی نکردید. این درحالی است که حتی وقتی کودکی را برای تزریق به مطب پزشک میبرند، این کودک گریه و اعتراض میکند! حال آنکه سعودی در هنگام این به اصطلاح تزریق حضور داشته و هیچ اعتراضی هم نسبت به آن نکرده است.
این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: ادعای تزریق پاراگراف به متن بیانیه، بیشتر به شوخی شباهت دارد. ضمن اینکه ادعای بیاساس سعودی مبنی بر عدم ارتباط موضوع با بیانیه وزرای گروه به نوعی توهین به همه وزرای محترم خارجه گروه است.
حاجیلاری تاکید کرد: یعنی شما معتقدید نزدیک به ۱۴۰ وزیر خارجه تشخیص ندادند که موضوع به بیانیه وزرا ارتباط ندارد و تنها عربستان تشخیص داده است؟"
وی در واکنش به این بخش از اظهارات سفیر سعودی مبنی بر لزوم درج واقعیات در بیانیه وزرای گروه، تاکید کرد: این عربستان نیست که تعیین میکند واقعیات موجود چیست و تجربه هم نشان داده است که سعودی تعریف دیگری از واقعیت دارد.
نماینده ایران در نشست چهل و چهارم گروه ۷۷+ چین یادآور شد: اصولا واقعیات از دیدگاه سعودی و آمریکا با دیدگاه جامعه بینالمللی نسبت به آن متفاوت است. تعیین وضعیت برجام برعهده اعضای آن است و دیدیم که یک ماه قبل، اعضای شورای امنیت تلاش مبتنی بر سوء نیت آمریکا برای همراه کردن جامعه جهانی در این خصوص را ناکام گذاشتند.
نظر شما