"مری آن رایت" روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا درباره سیاست دولت آینده آمریکا در خصوص ایران افزود: جو بایدن در دوران ریاست جمهوری اوباما، در کسوت معاون رئیس جمهوری، طرفدار گفتوگو با ایران و برجام بود. بی تردید وی به بازگشت به برجام باور دارد.
وی خاطرنشان کرد البته از آن زمان تا امروز خیلی چیزها عوض شده است. خروج ترامپ از برجام اقدام بدی بود و حالا بازگشت دوباره به این توافق، ممکن است نیاز به یک سری گفت و گوها داشته باشد.
رایت در پاسخ به اینکه تا چه اندازه بایدن دست به اصلاح سیاستهای یکجانبه و غیرقانونی دوران ترامپ میزند و تحریمها را بر خواهد داشت، ادامه داد: تحریمهای دوره ترامپ وضعیت پیچیدهای ایجاد کرده است که میتوان آنها را حل کرد. بایدن میتواند با سلسلهای از فرمانهای اجرایی، پنبه آنچه ترامپ رشته است را بزند.
این مقام سابق وزارت خارجه آمریکا اظهار کرد: این غیرممکن نیست و به نظر من بایدن تمایل به این کار دارد، زیرا که توافق برجام در دوره اوباما امضا شد و یکی از دستاوردهای شاخص دولت اوباما بود که به آن افتخار میکرد.
رایت تصریح کرد: به باور من، رئیس جمهوری منتخب، تمام توان خود را به کار خواهد بست که سیاستهای وحشتناکی را که ترامپ اجرا کرد، لغو کند. تحریمهای ترامپ آثار بسیار بد انسانی برای مردم ایران و همینطور کشورهای دیگر داشته است و قابل تصور نیست که این تحریمها چنین به امنیت غذایی و سلامت مردم آن کشورها ضربه زده است.
وی که در اعتراض به حمله سال ۲۰۰۳ به عراق استعفا داد، درباره تاثیر شکست ترامپ بر رژیم سعودی و صهیونیستها گفت وضعیت خاندان حاکم بر منطقه شبه جزیره دشوار خواهد شد، اما تغییر خاصی در خصوص روابط واشنگتن و تل آویو رخ نخواهد داد.
این سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا افزود: بایدن همیشه حامی اسرائیل بوده است. وقتی ترامپ انتخاب شد، او تاریخی از حمایت اسرائیل نداشت. اما نیاز به قدرت و پول صهیونیستها باعث شد تا ترامپ به اسرائیل نزدیک شود. من فکر نمیکنم که بایدن سیاست غیر دوستانهای در برابر اسرائیل در پیش بگیرد. با اینکه اوباما و نتانیاهو با هم بد بودند، اما رابطه بایدن با او بد نبود و با هم کار می کردند.
رایت درباره رژیم سعودی گفت: به نظرم بایدن از سوی گروههای فعال صلح در آمریکا زیر فشار است و سیاست آمریکا را درباره عملکرد داخلی و حقوق بشر و همینطور جنگ یمن تغییر خواهد داد.
وی درباره احتمال جنگافروزی با اخراج "مارک اسپر" وزیر دفاع هم با ابراز تردید در این رابطه، اظهار کرد: یقینا کارهای ترامپ در تغییر فرماندهی وزارت دفاع نگران کننده است اما فکر نمیکنم و البته امیدوارم که این کارها برای ایجاد درگیری نظامی در ۲ ماه آینده نباشد. البته، ترامپ پیشبینیپذیر نیست.
این مقام سابق وزارت خارجه آمریکا افزود: به نظرم مساله بیشتر بر سر مخالفت علنی اسپر با گسیل نیروهای نظامی علیه تظاهرکنندگان است. من فکر نمیکنم آن تغییرات در داخل کمکی به ترامپ کند و نظامیان با برنامههای وی برای جلوگیری از انتقال قدرت، همراهی نشان نخواهند داد.
نظر شما