در شرایط جنگ اقتصادی از ظرفیت های دریایی بیشتر بهره بگیریم

بندرعباس - ایرنا-استاندارهرمزگان گفت: در شرایط جنگ اقتصادی با هدف صرفه اقتصادی برای صادرکنندگان و تسهیل صادرات باید ازتمام ظرفیت های دریایی برای توسعه بیشترکشورمان استفاده کنیم.

فریدون همتی جمعه شب درنشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان هرمزگان که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، افزود: یکی از مشکلات جدی بخش خصوصی و بازرگانان استان  این است که بیش از ۳۰درصد صادرات کنندگان استان در مقیاس کوچک صادرات می کنند و در قبال آن پول نقد یا ارز نقدی به ان ها پرداخت می شود که مجبورند ارز نقدی را از طریق راه های مختلف از جمله تهاتر  وارد کشور کنند.

وی ادامه داد: این صادرکنندگان خواستار این هستند که دولت مکانی را برای تهیه ارز برای رفع تعهد ارزی آن ها تعیین کند که بطور حتم ایجاد بستر تولید، اشتغال پایدار را به همراه خواهد داشت و از طرفی فقر و بحران های اجتماعی و امنیتی ناشی از آن را در مناطق را کاهش می دهد.

وی، با اشاره به مشکل تأمین زمین برای سرمایه گذاران جدید در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و  فلزی خلیج فارس و لزوم ایجاد جذابیت برای سرمایه گذاری، گفت: محوطه موجود پرشده و سرمایه گذاران جدید آب بر که به هرمزگان مراجعه می کنند نیازمند زمین هستند که در راستای رفع این مشکل دو هزار و ۵۰۰ هکتار زمین به منطقه ویژه خلیج فارس ملحق شد و دیوار کشی آن نیز انجام شده اما برای ایجاد زیرساخت سرمایه گذاری های جدید، خواستار تصویب طرح تسطیح این اراضی در کارگروه ملی رفع موانع تولید هستیم.

رییس کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید هرمزگان، همچنین با بیان اینکه فعالیت های خوبی در راستای فعال‌سازی منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در طول سه سال اخیر شکل گرفته است،اظهارداشت: معارض‌های محلی و محیط زیستی این منطقه مرتفع شده و با راه انداری اسکله اول بندر منطقه ویژه پارسیان توسط قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) و با تفاهم درون استانی، محصولات این منطقه در قالب دو کشتی از بندر منطقه ویژه پارسیان ارسال شده ، در حالی که در گذشته از طریق بندر عسلویه  این کار انجام می شد.

همتی تصریح کرد: بندر، گمرگ و اداره گذرنامه هم اکنون خدمات خود را به شکل سیار و پرتابل در این منطقه انجام می دهند اما تا زمانی که تغییر و تحول بین پیمانکار و کارفرما انجام شود، مصوبه قانونی کارگروه ملی رفع موانع باید از فعالیت در این بندر پشتیبانی کند.

استاندار هرمزگان با اشاره به مشکلات جدی شناورهای مسافری و باری در راستای تأمین قطعات، تصریح کرد: تأمین و خرید قطعات با ارز آزاد، ادامه فعالیت را برای صاحبان این شناورها سخت کرده و تقاضای شدید دارند که دولت باید نسبت به تخصیص یارانه یا ارز دولتی برای خرید قطعات اقدام عاجل داشته باشد.

همتی افزود: ما از طرفی به‌خاطر شرایط اقتصادی مردم، اجازه افزایش نرخ را به شناورها را ندادیم و عملا" این صنعت که طی سالیان گذشته پویایی لازم را دارا و پررونق بوده و به نوعی زیرساخت اصلی گردشگری هرمزگان به‌ویژه در جزایر است، با مشکل جدی روبرو شده است.

وی، تأمین سوخت شناورهای صیادی کوچک را نیز مورد تأکید قرار داد و بیان داشت: برای تامین سوخت حدود ۱۰ هزار قایق که صیادان با سابقه هستند و به‌دلایل مختلف تا کنون موفق به اخذ مجوز از شیلات نشدند، با مشکل روبرو هستیم و خواستار اخذ مجوز تأمین سوخت از سوی کارگروه ملی رفع موانع برای تخصیص به قایق های صیادی مورد تأیید فرمانداری و شیلات، هستیم.

استاندار هرمزگان، با بیان اینکه دولت بنگاه دار نیست، بار دیگر با اشاره به ضرورت ایجاد جذابیت برای سرمایه گذاری در هرمزگان،افزود: مدیران استانی به دنبال تحقق سرمایه گذاری جدید هستند اما برخی از مجوزهای واگذاری اراضی در استان منوط به کسب اجازه و تصویب هیات مدیره در تهران است که متأسفانه در برخی مناطق مانند منطقه ویژه پارسیان چندین متقاضی سرمایه گذاری مراجعه کرده‌اند که بنا به تشخیص هیات مدیره و به دلیل قیمت گذاری هایی که صورت گرفته، سرمایه گذار از ادامه کار منصرف شده که در صورت واگذاری زمین و اخذ قیمت تمام شده آن پس از مرحله تولید، جذابیت لازم برای سرمایه گذاری وجود خواهد داشت.

درنشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید هرمزگان که با حضور استاندار، نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی و مدیران دستگاه‌های مربوطه تشکیل شد، شماری از صادرکنندگان و فعالان اقتصادی این استان دیدگاه‌ها و مشکلات خود  از جمله تامین خوراک واحدهای صنایع فولاد، مشکلات ارزی بازرگانان و تجار هرمزگانی، تامین آب شهرک‌های صنعتی استان در مسیر خط انتقال آب شیرین کن، تفویض اختیار تمدید پروانه بهره برداری معادن، حذف عنوان گچ دانه بندی شده از مصادیق موادمعدنی خام و سایر مسایل حوزه صنعت،معدن و تجارت استان را مطرح کردند که رسیدگی به حل این مشکلات دردستورکار وزیر صنعت، معدن وتجارت قرارگرفت.
علیرضا رزم حسینی عصرجمعه با ورود به بندرعباس، خط تولید ماسک سه لایه ویژه کودک و بزرگسالان این شهر و همچنین ساختمان نظام مهندسی معدن هرمزگان را افتتاح کرد.همچنین با حضور وی، ۱۶ واحد معدن غیرفعال درهرمزگان به چرخه فعالیت بازگشت.
رزم حسینی همچنین روز شنبه نیز بازدیدی میدانی از گمرکات و بنادر بندرعباس خواهدداشت که در جریان این بازدید به ارزیابی و بررسی مشکلات موجود در فرآیند ترخیص کالاهای اساسی با حضور مدیران  گمرک و بنادر و سایر مدیران اقتصادی هرمزگان خواهدپرداخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha