به گزارش ایرنا، شبکه یو اس ای تودی نوشت: گرچه مشخص نیست که چه تعداد از حامیان ترامپ قرار است در این راهپیمایی حضور پیدا کنند اما کارشناسان هشدار می دهند برخی راست گرایان افراطی ممکن است روز شنبه در تجمعات واشنگتن دی سی در حمایت از ترامپ شرکت کنند.
تارنمای هیل ارگان کنگره آمریکا نیز نوشت: مجموعه گسترده ای ازگروه های تندافراطی و حامیان ترامپ در طراحی حضور در خیابان های پایتخت و در بحبوحه تشدید تنش ها بر سر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری نقش دارند.
این رسانه نوشت: ترکیب معترضانی که در واشنگتن دی سی تجمع خواهند کرد؛ جایی که ممکن است با معترضان مخالف خود رو در رو شوند، نگرانی ها درباره تبدیل این اعتراضات به خشونت را برانگیخته است.
ترامپ از پذیرش نتایج انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر (۱۳ آبان) به نفع جو بایدن نامزد دموکرات ها خودداری کرده و مدعی تقلب گسترده در انتخابات است.
روزنامه فایننشال تایمز نیز در گزارشی تحت عنوان «دیکتاتوری یا دموکراسی؛ اقدامات پساانتخابات ترامپ انتقادهایی را برانگیخت» نوشت: ترامپ وزیر دفاعش را عزل کرد، یک وفادار به خود را که تئوری توطئه را در ذهن می پروراند به عنوان مشاور ارشد در سازمان اطلاعاتی منصوب کرد و ژنرال بازنشسته ارتش را که از حکومت نظامی در مرز مکزیک حمایت می کند به یک پست کلیدی در پنتاگون (وزارت دفاع) برگماشت.
همه این اقدامات در روزهای بعد از اعلام بازنده شدن او در انتخابات رخ داد.
فایننشال تایمز به نقل از ان ماری اسلادر مقام پیشین وزارت امور خارجه آمریکا نوشت: اگر ما این اتفاقات را در کشور دیگری مشاهده می کردیم-این که رئیس جمهوری نتایج را نپذیرد- می توان تصور کرد که روزنامه نگاران آن را تلاش برای کودتا توصیف می کردند.
تصمیم ترامپ برای تغییر در مقامات ارشد وزارت دفاع و بخشی از تشکیلات اطلاعاتی این کشور ازجمله اخراج مارک اسپر وزیر دفاع درست بعد از یک کمپین شکست خورده انتخاباتی مقامات طبقات سیاسی واشنگتن را نگران کرده است.
این تغییرات نگرانی هایی را درباره تزلزل در استانداردهای دموکراتیک که در آمریکا بسیار تقدیس می شود از جمله انتقال آرام قدرت برانگیخته است. با این حال بسیاری بر این باورند که رفتار جنجال برانگیزترامپ در دوران پسا انتخابات به دلیل تغییرات دقیقه نودی در پست های نظامی برون مرزی است.
به نوشته فایننشال تایمز، ترامپ از رهبری ارشد پنتاگون که او احساس می کند در ماه های قبل از انتخابات چندان حامی او نبوده اند ناامید شده است.
فایننشال تایمز نوشت: مطمئنا ترامپ هیچ قانونی را نقض نکرده است. قانون اساسی نوشته شده در قرن هجدهم در آمریکا و اصلاحات قانونی چند دهه قبل، روند تایید رسمی رئیس جمهوری را به روندی آرام و پیچیده تبدیل کرده است که دست رئیس جمهوری برای تغییرات در اعضای دولت را تا تقریبا سه ماه بعد از روز انتخابات باز گذاشته است.
برخی بر این باورند که اقدامات ترامپ در عزل و نصب مقامات فقط برای ارضای حس انتقام جویی علیه مقاماتی است که به نظر او به اندازه کافی وفادار نبوده اند. برخی دیگر بر این باورند که ترامپ به دنبال رفع موانع برای صدور دستور خارج کردن نیروهای آمریکایی از افغانستان است به ویژه این که داگلاس مک گرگور که حامی خروج است را به عنوان مشاور پنتاگون منصوب کرده است.
برخی دیگر از مقامات به صور خصوصی ابراز نگرانی کرده اند که ترامپ ممکن است به دنبال اقدام نظامی بوده و به تل آویو برای حمله به ایران چراغ سبز نشان داده و به دنبال عزل مقام هایی است که ممکن است مخالف باشند.
البته جیمز استاوریدیس دریاسالار بازنشسته آمریکایی که فرمانده ناتو است و در تماس مداوم با مقام های پنتاگون بوده درباره ارتباط اقدامات ترامپ با ایران ابراز تردید کرده است.
تارنمای فارن پالیسی اقدامات ترامپ را «عامل مرگ دموکراسی در آمریکا» توصیف کرده است.
این رسانه نوشت: ترامپ تلاش می کند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را بدزدد و عمدا اعتماد عمومی به انتخابات را تضعیف می کند.
خودداری او از پذیرش نتایج تنها یک بخش از مشکل عمده است. مساله نگران کننده تر تلاش های عمدی او برای جلوگیری از انتقال آرام قدرت به دولت جو بایدن است و این در حالیست که بر روی تشکیل پرونده های قانونی و بسیج حامیانش برای «جنگ کامل» در برابر نتایج انتخابات سرمایه گذاری کرده است.
این رسانه افزود: واقعیت این است که وقتی ترامپ درخواست می کند آرایی که به طور قانونی به صندوق ها ریخته شده شمرده نشوند، نه تنها از طریق نهادهای دموکراتیک اقدام نمی کند بلکه آنها را برای اتخاذ تصمیمات غیردموکراتیک تحت فشار قرار می دهد.
روزنامه واشنگتن پست تیتر زد: بی توجهی ترامپ به آیین انتقال آرام قدرت دموکراسی ما را تهدید می کند.
برخی از رسانه ها همچون سی ان ان نوشتند ترامپ در مقابل بایدن نیست و در مقابل دموکراسی در آمریکا قرار گرفته است.
نظر شما