۲۵ آبان ۱۳۹۹، ۱۱:۴۳
کد خبرنگار: 1261
کد خبر: 84109466
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

چرا کشته شدن تروریست‌های خارجی در افغانستان سرعت گرفته است؟

کابل- ایرنا- طی ۲۰ روز گذشته سه تن از رهبران ارشد القاعده و نهضت اسلامی ازبکستان در افغانستان کشته شدند که به اعتقاد برخی‌ ناظران این رویدادها با همکاری اطلاعاتی کشورهای خارجی امکان پذیر شده و آنها اهداف خود را در این مسیر دنبال می‌کنند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، اداره امنیت ملی افغانستان چهارم آبان طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که «ابومحسن المصری» فرد شماره دو القاعده در حمله نیروهای ویژه امنیت ملی در شهرستان «اندر» استان غزنی با چند تن از همراهانش به قتل رسید.

رسانه‌های افغانستان به نقل از منابع غربی، عملیات نیروهای امنیتی افغانستان را "شکار بزرگ" عنوان کرده و پس از کشتن اسامه بن لادن بزرگترین عملیات نیروهای افغانستان علیه تروریسم خواندند.

سایت "خبرنامه" افغانستان نیز نوشت که هرچند کشته شدن المصری در افغانستان بازتاب چندانی نداشت اما سرخط رسانه‌های جهان شد و آمریکا نیز تائید کرد که این فرد مهم القاعده طی عملیات نیروهای امنیتی افغانستان کشته شده است.

واشنگتن پست نوشته است که کشته شدن المصری ضربه بزرگی بر توانایی‌های القاعده و عملیات این گروه وارد کرده است.

این منبع وی را از افراد نزدیک اسامه بن لادن و رهبر عمومی عملیات روانی این گروه معرفی کرده است.

به دنبال کشته شدن المصری، مسعود اندرابی سرپرست وزارت کشور افغانستان نیز در توییتی نوشت که کشته شدن یکی از اعضای کلیدی و مهم القاعده توسط ریاست امنیت ملی، بیانگر رابطه نزدیک طالبان با گروه‌های تروریستی در افغانستان و فعالیت و اقدامات مشترک آنان در برابر حکومت و مردم این کشور است.

۱۹ آبان نیز اداره امنیت ملی افغانستان اعلام کرد که «محمدحنیف» به نام مستعار "عبدالله" یکی از اعضای کلیدی شبکه القاعده را در شهرستان «بکواه» استان فراه کشته‌اند.

طبق بیانیه سرویس امنیت ملی افغانستان، حنیف ساکن شهر کراچی پاکستان بوده و در ابتدا عضویت طالبان را داشته و پس از سال ۲۰۱۰ عضویت در شبکه القاعده را نیز بدست آورده است.

براساس این گزارش، حنیف در سال ۲۰۱۰ به واسطه همکاری مستقیم گروه طالبان وارد هلمند شده و سپس به فراه انتقال داده شده است.

سرویس امنیت ملی افغانستان اعلام کرد که حنیف رابطه‌ تنگاتنگی با گروه طالبان داشته و در بخش‌های تامین مواد انفجاری، ساخت بمب‌های جاده ای و ساخت‌ مین‌ها به گروه طالبان کمک می‌کرده و آموزش می داده است.

روز جمعه نیز وزارت دفاع افغانستان از کشته شدن «عزیز یولداش» رهبر جنبش اسلامی ازبکستان در شهرستان «غورماچ» استان فاریاب در شمال این کشور خبر داد.

یولداش فرزند طاهر یولداش رهبر سابق جنبش اسلامی ازبکستان است که وی نیز در سال ۱۳۸۸ در مناطق قبایلی پاکستان کشته شده بود.

عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان پس از این رویداد در اطلاعیه‌ای نوشت که نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان در یک عملیات موفقیت آمیز عزیز یولداش (پسر طاهر یولداش) رهبر تروریست های ازبکستانی را در شهرستان غورماچ ولایت فاریاب به هلاکت رسانده‌اند.

وی افزود که عزیز یولداش در ناامنی، فعالیت‌های تروریستی و کشتار مردم بی‌گناه در استان های شمالی به‌خصوص فاریاب دست داشت.

عبدالله گفت که گروه‌های تبهکار تروریستی با  هدف‌ قرار گرفتن و از دست‌دادن رهبری و فرماندهی‌ خود باید به این نتیجه رسیده باشند که دیگر جغرافیای افغانستان پناهگاه امن برای اعمال تروریستی آنان نیست.

اما اینکه چگونه ممکن است طی ۲۰ روز گذشته روند کشف پناهگاه رهبران بزرگ القاعده و تروریست‌های خارجی در مناطق مختلف افغانستان افشاء و در عملیات‌ نیروهای افغان کشته شوند، معلوم نیست؛ اما برخی بر این باورند که سناریوهای جدیدی در صحنه سیاسی افغانستان در راه است.

«رحمت الله نبیل» رییس سابق اداره امنیت ملی افغانستان بر این باور است که قضایای کنونی افغانستان از دسترس افغان‌ها خارج است و از بیرون از کشور مدیریت می‌شود.

به باور نبیل، تا زمانی که سیاست‌های جوبایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا در قبال افغانستان تدوین شود و دونالد ترامپ از کاخ سفید بیرون رود، امکان راه اندازی چند سناریو وجود دارد.

وی گفت که امکان دارد طالبان با کمک پاکستان بطور تاکتیکی در روزهای آینده اعلام قطع رابطه خود را با القاعده در رسانه‌ها منتشر کند و از طرف دیگر خشونت‌ها در کشور بیش از پیش افزایش یابد.

نبیل افزود که عملیات نیروهای امنیتی که در شهرستان اندر صورت گرفت و در آن المصری کشته شد، مشکوک به این است که این اطلاعات از سوی کشور دیگری و یا نیروهای بین المللی در اختیار اداره امنیت ملی افغانستان قرار گرفته باشد.

هرچند پس از اعلام پیروزی جو بایدن و تغییر رییس جمهوری آمریکا ارزیابی و تحلیل‌های ضد و نقیضی در قبال افغانستان صورت گرفته است و مقامات دولتی افغانستان از شکست ترامپ در انتخابات خرسند هستند، اما باید منتظر بود تا دید پس از انتقال قدرت به طور عملی در کاخ سفید چه چیزی تغییر می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha