به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از این خبرگزاری انگلیسی، یک سخنگوی دولت ترامپ گفت: «دولت ترامپ اقدامات مهمی برای نهایی کردن فروش لیزینگ حفاری نفت در پناهگاه حساس حیات وحش قطب شمال (ANWR) در آلاسکا تا پیش از مراسم تحلیف «جو بایدن» انجام میدهد».
بایدن از مخالفان طرح حفاری در این پناهگاه حیات وحش است.
به گفته سخنگوی دفتر مدیریت سرزمین آمریکا در انکوریج آلاسکا، کاخ سفید در روزهای آینده فراخوانی ارسال خواهد کرد که این فراخوان درخواستی است از شرکتهای انرژی در مورد اینکه کدام منطقه خاص باید برای فروش ارائه شود.
این در حالی است که تا پیش از سال ۲۰۱۷میلادی، هرگونه حفاری در این منطقه ممنوع بود. از سوی دیگر بایدن از جمله کسانی است که با حفاری در آلاسکا مخالف بوده حال آنکه به گفته دولت ترامپ، نمایندگان این منطقه سالهاست برای رفع ممنوعیت اکتشافات گازی و نفتی این منطقه حساس زیست محیطی فشار میآورند.
«فرانک ماکیارولا» (Frank Macchiarola)، معاون ارشد سیاست امور اقتصادی و تنظیم مقررات در گروه صنعتی موسسه نفت آمریکا در این خصوص گفت: «توسعه اکتشافات نفت و گاز در پناهگاه حیات وحش قطب شمال مدت زیادی به تاخیر افتاده است. حال آنکه حفاریها در این منطقه میتواند باعث ایجاد مشاغل خوب و پردرآمد شود؛ روندی که مردم آلاسکا نیز در پی آن هستند».
پس از گذشت یک دوره ۳۰ روزه از فراخوان، دولت باید اطلاعیهای برای فروش قریب الوقوع اجاره نامه صادر کند.
بنابراین ۳۰ روز پس از آن، فروش اجاره نامهها تا پیش از ۲۰ ژانویه (۱ بهمن) و قبل از مراسم تحلیف بایدن صورت میگیرد. آلاسکا ظرفیت تولید ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام را در روز دارد که این مقدار بسیار کمتر از روزهای اوج تولید دو میلیون بشکهای در اواخر دهه ۸۰ میلادی است.
«آدام کولتون» مدیر اجرایی اتحادیه سرزمینی آلاسکا که مخالف حفاری در این پناهگاه است، گفت: «این اقدام دولت ترامپ در راستای تلاش وی برای منفعت متحدان خود در صنعت نفت تا پیش از خروج از کاخ سفید صورت میگیرد».
گفته میشود کاخ سفید طرحی را برای اجازه حفاری در پناهگاه حیات وحش آلاسکا صادر کرده است؛ پناهگاهی به وسعت ۷ میلیون ۷۰۰ هزار هکتار مساحت که مامن اقوام بومی و حیات وحش از جمله پستانداران مهم در معرض انقراض و خرسهای قطبی است. این در حالی است که در ماههای اخیر چندین بانک بزرگ آمریکا گفتهاند که پروژههای نفت و گاز را در منطقه قطب شمال تأمین مالی نمیکنند.
مدیر اجرایی کمیته راهبردی قبیله گویچین(Gwich’in) که ساکنان آن در روستاهای مختلف در نزدیکی مرز کانادا زندگی میکنند در این مورد گفت: دولت ترامپ همواره نگرانیهای ما را نادیده گرفته و امنیت غذایی، سرزمین و شیوه زندگی ما در آستانه نابودی است.
این در حالی است که باراک اوباما رییس جمهوری پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۶ دستور منع حفاری در این منطقه حساس زیست محیطی را صادر کرده بود.
نظر شما