به گزارش امروز (یکشنبه) تارنمای پایگاه خبری «الخلیج اونلاین»، مقری در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی فیسبوک تحلیلی با عنوان «امارات در شهر العیون، هر جا امارات پا گذارد، بحرانها پیچیدهتر میشود و خونها بر زمین میریزد» در ارتباط با بحران گذرگاه مرزی « الکرکرات » میان مغرب و موریتانی منتشر کرد.
مقری نوشت: ما در الجزایر نباید تصور کنیم اگر حکمرانان کشور امارات در منطقه مغرب عربی پا بگذارند و در مشکل پیچیده موجود میان دو کشور (الجزایر و مغرب) برادر و همسایه ورود نمایند، این دو کشور در یکی از روزها به توافق خواهند رسید.
وی افزود : حکمرانان امارات ناتوانتر و ضعیفتر از آن هستند که بتوانند با الجزایر مقابله کنند. آنها در واقع در چارچوب یک طرح صهیونیستی مورد حمایت آمریکا و فرانسه به منظور باجخواهی از الجزایر و به تسلیم واداشتن این کشور چنین رفتاری از خود نشان میدهند.
بر اساس این گزارش، اعضای «جبهه پولیساریو» از ۲۱ اکتبر گذشته ( چهارشنبه ۳۰ مهر ) به این سو در مسیر عبور کامیونهای مغربی از گذرگاه مرزی الکرکرات به سوی موریتانی کارشکنی میکنند.
امارات در ۴ نوامبر جاری ( چهارشنبه ۱۴ آبان ) در شهر العیون بزرگترین شهر منطقه صحرای غربی کنسولگری باز کرد. امارات اولین کشور عربی است که اقدام به چنین کاری میکند. مغرب و جبهه پولیساریو بر سر حاکمیت بر این منطقه با یکدیگر کشمکش و اختلاف نظر دارند.
وزارت خارجه مغرب با صدور بیانیهای اعلام کرد که به منظور پایان دادن به " اقدامات تحریکآمیز، خطرناک و غیرقابل قبول " جبهه پولیساریو در الکرکرات اقدامات لازم را اتخاذ خواهد کرد.
ارتش مغرب نیز پس از آن با صدور بیانیهای اعلام کرد که با ایجاد یک کمربند امنیتی، " امنیت این گذرگاه به طور کامل تامین شده است " و بدین ترتیب تردد افراد و ترانزیت کالا در آن تضمین شده است.
جبهه پولیساریو دیروز (شنبه) عدم پایبندی خود را به توافق آتشبس را اعلام کرد. توافق مزبور در سال ۱۹۹۱ با نظارت و سرپرستی سازمان ملل میان مغرب و جبهه مزبور منعقد گردید.
نزاع و کشمکش میان مغرب و پولیساریو بر سر منطقه صحرای غربی از سال ۱۹۷۵ پس از پایان اشغال این منطقه توسط اسپانیا آغاز شد.
این کشمکش به درگیری نظامی منجر شد که تا سال ۱۹۹۱ ادامه یافت و سپس به دنبال امضای توافق آتشبس درگیریهای یاد شده نیز پایان گرفت. سازمان ملل در این موافقتنامه از الکرکرات به عنوان منطقه عاری از تسلیحات نام برد.
رباط پایتخت کشور مغرب بر حاکمیت خود بر منطقه صحرای غربی اصرار و پافشاری میکند و پیشنهاد داده تا یک حکومت خودمختار تحت حاکمیت مغرب در آن تشکیل شود. این طرح مورد حمایت الجزایر است که پناهجویان منطقه مزبور را در خود جای داده است.
نظر شما