خانه امن عنوان سریالی امنیتی پلیسی است که این شب ها از شبکه یک سیما روی آنتن میرود. این سریال در مدتی که پخش آن میگذرد به دلیل جنس سوژهای که به آن میپردازد (مسائل امنیتی و پلیسی) و همچنین به دلیل اسامیای که یادآور چهرههای حقیقی در دنیای واقعی هستند و این سریال نیازی به تغییر نام آنان ندیده است (همچون شخصیت خاوری که در کانادا زندگی میکند) توانسته تا مخاطبانی دنبال کننده و توجهاتی را به خود جلب کند.
تولیدکنندگان درباره این سریال گفتهاند: موضوع کلی سریال داعش است و خانه امن ادای دین تلویزیون به مبارزات شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و همرزمانشان علیه خشونت و خباثت داعش و طراحان و حامیان این گروهک تروریستی پلید است.
یکی از تازه ترین اشارتی که این روزها بار دیگر این سریال را به مرکز توجه کشانده و باعث واکنشهایی نسبت به آن شده است، آوردن نام جو بایدن رقیب پیروز انتخاب اخیر آمریکا و رئیس جمهور جدید این کشور است؛ در بخشی از این سریال، کمال (یک مامور امنیتی با بازی حمیدرضا پگاه) در جریان بازجویی از خبرنگار عربستانی، از بایدن نام میبرد و عنوان میکند «جو بایدن میخواست خانه امن ایرانی ها را ویران کند و ما اینجاییم که این اتفاق نیفتد»؛ از نظر برخی رسانهها این اشاره به اظهارنظر بایدن مربوط به دوران حضور در جایگاه معاون اولی دولت باراک اوباما بوده و بهره گیری از این جمله مهم برای نامگذاری و خط داستان یک سریال، نشان دهنده هوشمندی عوامل سازنده سریال خانه امن است؛ اتفاقی که همزمان با روی کارآمدن جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا می تواند ماهیت واقعی دولت های مختلف واشنگتن را آشکار کند.
ابوالفضل صفری تهیه کننده سریال خانه امن پیش تر در گفت وگویی علت نام گذاری این سریال را این گونه عنوان کرده بود: «ایده اصلی خانه امن به دلیل آن بود که جوبایدن معاون رئیس جمهور وقت امریکا باراک اوباما؛ پروژه ناامنی در ایران را مطرح کرد و طبیعتا همه ما مطلعیم که داعش برای شکستن محور مقاومت که همان لبنان، سوریه، عراق و ایران بود، طراحی و به وجود آمده و هیچ هدفی به غیر از ناامنی نداشته است. آمریکا نمیخواست مستقیم وارد این ماجرا شود و به همین خاطر داعش را راهاندازی کرد. ماجرای اعراب و اسرائیل که الآن آشکارشده، همان خصومتهایی است که علیه ایران سازماندهی شده بود. داعش پیادهنظام آمریکا و محصول حمایت اعراب و اسرائیل است».
بر این اساس در این مدت تحلیلهای گوناگونی از جانب رسانههای متعددی مطرح شده که تلاش دارند تا چهره بایدن را تخریب کرده و آن را به تروریستی مدافع داعش معرفی کنند. چنانچه یکی از خبرگزاریها در این باره نوشته است:
برخی کارشناسان سیاسی و حتی رسانه های وطنی مدت هاست که رسانه خود را به پایگاه انتخاباتی «جو بایدن» تبدیل کرده و به طور شفاف از روی کار آمدن بایدن اظهار خوشحالی می کنند. جهت یادآوری به آن کارشناسان؛ همان طور که در این سریال به آن اشاره شده «خراب کردن خانه امن ایرانی ها» تئوری امنیتی جو بایدن کاندیدای کنونی ریاست جمهوری آمریکا، معاون اسبق اوباما است. او با مطرح کردن این تئوری مبنی بر ناامن کردن خانه امن ایرانیان با استفاده از ابزار داعش تلاشش را کرد که با رشادت های سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش خنثی شد».
در شرایطی که دولت حاضر از لزوم پیگیری برجام و دنبال کردن منافع ایران بدون خشونت و با زبان دیپلماسی صحبت میکند چنین رویکردها، برداشتها و واکنشهایی بیش از آن که دلسوزانه باشد، نوعی از صف بندی داخلی دامن میزند که امکان هرگونه اقدام فارغ از سوگیری را از بین میبرد.
حقیقت این است که هیچ حکومتی خارج از ایران نیست که منافع ایران را نسبت به منافع خودی در اولویت قرار دهد و این را همه میدانیم؛ بر این اساس دلبستن به یک آمریکایی (بایدن یا هر آدم دیگر) برای کمک به ایران و بهبود شرایط انتظاری غیرمعقولانه است و دلیلی بر شادی نیست؛ اما حرف بر سر این است که در این شرایط تا چه اندازه بتوانیم منافع داخلی و بین المللی خودمان را با کمترین مشکل پیش ببریم. بر این اساس باید تمام تمرکز را به جای صف بندی داخلی و چنین شخصیت پردازیهایی در صدا و سیما و ... و به جای تخریب چهرههای خارجی بر تقویت پتانسیلهای داخلی گذاشته و شرایط را برای بهبود وضعیت تعدیل نماییم.
دربارۀ خانۀ امن
خانهٔ امن یک مجموعهٔ تلویزیونی در ژانر جنایی-سیاسی و امنیتی، به کارگردانی احمد معظمی است که نخستین بار در آبان ۱۳۹۹ از شبکهٔ یک سیما پخش شد. طراح اصلی داستان سریال مرتضی اصفهانی است و نگارش آن توسط حسین تراب نژاد انجام شده است. این مجموعه بعد از سارق روح و ترور خاموش آخرین مجموعه از سهگانهٔ معمایی-پلیسی-سیاسی ابوالفضل صفری و احمد معظمی است که با محوریت پروندههای امنیتی که مسائل مختلف سالهای اخیر ایران از جمله اهداف تشکیل داعش و فعالیتهای تروریستی آنها در خاک ایران را در برمیگیرد، ساخته شدهاست. این مجموعه کاملاً امنیتی و سیاسی است.
این مجموعه داستان دو مامور امنیتی به نامهای کمال (حمیدرضا پگاه) و افشین (امین زندگانی) را روایت میکند که یکی مسئول تیم ضد تروریستی و دیگری مسئول تیم مبارزه با مفاسد اقتصادی و پولشویی است. کمال طبق اخبار واصله مطلع میشود قرار است تیمهای تروریستی داعش عملیاتهایی را در ایران به راه بیندازند. کمال و تیمش با اطلاعاتِ دریافتی از خارج از کشور به ردزنی یکی از نیروهای داعش میپردازند تا از طریق او بتوانند رابطش در تهران را شناسایی کنند. رفته رفته طی این ماجرا دو پروندهٔ پیچیدهٔ تروریستی و اقتصادی به هم گره میخورد و ... .
تصویربرداری خانه امن از سال ۹۷ و بلافاصله پس از مجموعه ترور خاموش آغاز شد که بخش بسیاری از تصویربرداری در دوران کرونا انجام شد؛ البته بیش از یک ماه به همین دلیل کار تعطیل شده بود. با این حال حدود ۷، ۸ ماه از تولید این مجموعه در دوران کرونا بود. به خصوص این که گروه در دو بخش به خارج از کشور سفر کردند و در کنار آن لوکیشن هایی نیز درکردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، مازندران و خوزستان، البرز، قم و هرمزگان داشتند که به گفته تهیه کننده این مجموعه بیش از ۲۷۰ لوکیشن دارد و کار پر لوکیشن و پربازیگری است. این مجموعه در ۵۰ قسمت تولید شده و به گفته تهیه کننده داستان ظرفیت ادامه دارشدن در فصل های بعدی را هم دارد، البته همه چیز منوط به تصمیم مدیران تلویزیون است. تیتراژ سریال با صدای رضا یزدانی پخش می شود که پیش از این هم در سریال ترور خاموش با این تیم همکاری داشته است.
حمیدرضا پگاه، امین زندگانی، سیما تیرانداز، پرویز فلاحی پور، کاوه آفاق، شهره سلطانی، شایسته ایرانی، سپیده خداوردی، شیوا ابراهیمی، سوگل طهماسبی، رحیم نوروزی و دانیال عبادی از جمله بازیگران این مجموعه تلویزیونی هستند.
نظر شما