محمود شبان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هر هکتار زعفران حدود ۲۲۰ نفرروز کارگر برای مرحله داشت و برداشت نیاز دارد که حداکثر نیروی کاری در فصل برداشت گل است.
وی از زعفرانکاران خواست با توجه به وضعیت شهرستان از نظر شیوع کرونا، پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و هنگام برداشت و جدا کردن کلاله از گل زعفران از ماسک و دستکش استفاده نمایند.
مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد رعایت فاصله ۱.۵ متری برای کارگران، شست و شو و ضدعفونی دست ها قبل از برداشت گل و جداسازی کلاله را ضروری دانست.
وی ادامه داد: کشاورزان بعد از برداشت گل زعفران نسبت به آبیاری به موقع و استفاده از کودهای اوره و کلرور پتاسیم طبق نظر کارشناسان جهاد کشاورزی اقدام نمایند و در مراحل داشت نیز نسبت به وجین و مبارزه با علف های هرز مزارع زعفران و محلول پاشی با انواع کودهای شیمیایی و ریزمغذی ها اقدام نمایند.
شبان با بیان اینکه امسال با کاهش قیمت زعفران کشاورزان رغبتی برای ایجاد مزارع جدید زعفران نداشتند گفت: با هدف پیشگیری از ضرر و زیان زعفرانکاران، تمهیدات لازم برای جلوگیری از کاهش قیمت زعفران با همکاری سازمان تعاون روستایی اندیشیده شده که در این زمینه کشاورزان میتوانند بعد از اخذ معرفی نامه از مدیریت جهاد کشاورزی زعفران تولیدی امسال خود را به مرکز خرید زعفران در سازمان تعاون روستایی تحویل نمایند.
شهرستان خلیل آباد با ۱۸ هزار هکتار زمین باغی و زراعی حدود ۲۳۸ هزار تن محصولات دامی، زراعی و باغی تولید میکند.
انگور، زعفران، انار و پسته از مهمترین محصولات این شهرستان است که جنبه صادراتی دارد.
شهرستان خلیل آباد با ۲ بخش ششطراز و مرکزی در ۲۴۲ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.
نظر شما