غلامرضا آهنی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: بر این اساس هر هفته ۱۰۰ هزار عدد ماسک سه لایه، ۱۹ هزار و ۵۰۰ عدد کاور کفش، ۲۱ هزار عدد آستینک، ۶ هزار و ۶۰۰ عدد ماسک فیلتردار، ۶ هزار و ۶۰۰ گان ضدآب، ۹ هزار و ۲۵۰ عدد کلاه، ۱۶۲ هزار دستکش، ۲ هزار لیتر محلول ضد عفونی کننده، چهار هزار عدد عینک، ۲ هزار و ۵۰۰ چکمه و سه هزار و ۳۰۰ لباس حفاظت فردی به بیمارستانها و مراکز درمانی استان تحویل میشود.
وی گفت: کمبودی در زمینه داروهای مورد نیاز بیماران کرونایی وجود ندارد و به نسبت سایر استانها، بیماری در خراسان جنوبی برای دارو با مشکل مواجه نشده است.
آهنی اظهار داشت: داروهای کرونا براساس تعداد بیماران مبتلای بستری به دانشگاههای سطح کشور تخصیص مییابد.
وی افزود: مصرف داروی رمدسیویر به دلیل افزایش شدید بیماری بسیار زیاد شده و دیروز بیش از یک هزار و ۵۰۰ عدد از این دارو به استان اختصاص یافت.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: براساس مصوبه هفته گذشته شورای عالی بیمه تمامی داروهایی که برای درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ استفاده میشود در پوشش بیمهای قرار گرفت.
وی با اشاره به کمبود انسولین قلمی (لاکتوز) در کشور و به تبع آن استان گفت: اکنون این نوع انسولین از نوع ایرانی در داروخانه هلال احمر به صورت متمرکز توزیع میشود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: این کمبود دلیل نمیشود که بیماران دیابتی نگران باشند چرا که اگر انسولین قلمی نباشد اما ویال انسولین تولید داخل به فور در کشور وجود دارد.
وی گفت: برخی پزشکان به بیماران توصیه میکنند نسبت به تامین نوع خارجی همین انسولین اقدام کنند و این باعث نگرانی برخی بیماران میشود در حالی که در شرایط کنونی استفاده از نوع ایرانی ضروری است و نباید بیماران را سرگردان و سردرگم کرد.
آهنی عنوان کرد: موضوعی در ارتباط با کمبود داروی بیماران هموفیلی نیز در حال گسترش است در صورتی که در این زمینه نیز کمبود نداریم و این داروها به صورت متمرکز در بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند توزیع میشود.
ابتلای هزار نفر از کادر بهداشت و درمان به کرونا
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم گفت: تاکنون یک هزار نفر از کادر درمان، بهداشت، بهورز، خدمه و مجموع پرسنل دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به کرونا مبتلا شدهاند.
غلامرضا ارجمندی درباره اهدای پلاسما و استقبال کم بهبودیافتگان در این زمینه به خبرنگاران اظهار داشت: موجودی پلاسما در خراسان جنوبی به صفر نرسیده اما در فصل سرما اهدای خون کاهش مییابد.
وی افزود: هر بیمار کرونایی ۲۸ روز بعد از بهبودی کامل به شرط داشتن شرایط لازم قادر به اهدای پلاسما است که در این زمینه نیاز به مساعدت بیشتر مردم داریم.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: تاکنون ۳۶۵ واحد پلاسما به بیماران استان تزریق شده و اگر فردی داوطلب اهدای خون است، میتواند بعد از انجام آزمایش آنتیبادی اهدای پلاسما داشته باشد.
وی اظهار داشت: تعداد زیادی از افراد به دلیل داشتن سن بالا و نداشتن شرایط قادر به اهدای پلاسما نیستند اما بحران حادی درخصوص پلاسما درمانی نداریم.
نظر شما