میزان ابتلا به کرونا در خراسان جنوبی ۲ برابر میانگین کشوری است

بیرجند - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: نرخ بروز موارد جدید بیماری کرونا در سه هفته اخیر روزانه در کشور ۱۳.۲ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و در استان خراسان جنوبی بیش از ۳۰ نفر بوده که ۲ تا ۳ برابر میانگین کشوری است.

محمد دهقانی فیروزآبادی روز یکشنبه در نشست خبری افزود: نرخ بروز تجمعی بیماری کرونا در استان خراسان جنوبی به میزان قابل توجهی از میانگین کشوری بالاتر رفته است.

وی تصریح کرد: میانگین کشور در این زمینه ۸۸۲ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است در حالی که در خراسان جنوبی یک هزار و ۲۴۷ نفر است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: نسبت مرگ و میر به ازای تعداد آزمایش‌های انجام شده مثبت ۴.۳ فوتی و در کشور ۵.۵ درصد است.

وی افزود: میزان مرگ و میر علیتی در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت از میانگین کشوری بالاتر رفته و از یکشنبه هفته گذشته میانگین کشوری ۴۸.۳ فوتی و در استان خراسان جنوبی ۵۴.۲ نفر گزارش شده است.

دهقانی بیان کرد: میزان بروز و شیوع کرونا در هشت شهرستان خراسان جنوبی از میانگین کشوری بالاتر است که نشان دهنده شدت آلودگی در این استان است.

وی گفت: نرخ بروز بیماری کرونا مرتب در حال تغییر است و از ابتدای آبان در استان وضعیت رو به رشدی داریم.

وی افزود: بالاترین نرخ بروز بیماری به ترتیب مربوط به شهرستان‌های طبس، بشرویه، بیرجند، سرایان، قاینات، فردوس، زیرکوه، درمیان، سربیشه، خوسف و نهبندان است که تا رتبه هشتم (شهرستان درمیان) نرخ بروز و ابتلا بالاتر از میانگین کشوری است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی بیرجند اظهار داشت: بعد از شیوع بیماری ناشناخته کرونا که همه دنیا را درگیر کرد، از اوایل مهر امسال در پیک سوم بیماری هستیم که روند افزایشی واضح و مشخص دارد.

وی تصریح کرد: در پیک اول و دوم جزو استان‌هایی بودیم که خیلی درگیر بیماری نشدیم و جزو رتبه‌های آخر درگیری بودیم و خیلی فشار بر سیستم بهداشت و درمان وارد نشد اما در پیک سوم استان‌هایی که در پیک‌های قبلی آلودگی کمتری داشتند در راس قرار گرفتند و شدت بیماری به میزان قابل توجهی بالاتر است.

دهقانی گفت: استان‌های یزد، سمنان، همدان و خراسان جنوبی در پیک سوم در بالای جدول ابتلای کرونا قرار دارند و استان‌های گیلان، مازندران، قم و سایر مناطق که در پیک‌های نخست و دوم میزان ابتلا و آلودگی بالایی داشتند، اکنون در رده‌های پایین‌تر قرار گرفته‌اند.

وی تاکید کرد: این نشان می‌دهد جا و مکان برای این ویروس مهم نیست و استان خراسان جنوبی به شدت آلوده است و هیچ جای پاک و با آلودگی پایین در استان وجود ندارد که آمارها نشان دهنده همین موضوع است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: مشخصه ویروس کرونا این است که قدرت سرایت بالایی دارد، در صورتی که می‌گوییم ۸۰ تا ۸۵ درصد بیماران مبتلا فاقد علائم یا دارای علائم خفیف هستند اما هر قدر موارد ابتلا افزایش یابد به همان میزان ۱۵ تا ۲۰ درصد مبتلایان علائم شدیدتری دارند در نتیجه افراد دارای علائم حاد تنفسی، موارد بستری به ویژه در بخش آی سی یو و همچنین میزان مرگ و میر هم افزایش می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه زیر ۱۰ سال فوتی نداشتیم، بین ۱۰ تا ۱۸ سال یک مورد فوتی، ۱۸ تا ۳۰ سال سه مورد، ۳۰ تا ۴۰ سال ۱۶ مورد، ۴۰ تا ۵۰ سال ۱۹ مورد، ۵۰ تا ۶۰ سال ۳۶ مورد، ۶۰ تا ۷۰ سال ۷۶ مورد، ۷۰ تا ۸۰ سال ۱۱۰ مورد و ۸۰ و بالاتر ۱۸۷ مورد فوتی داشتیم.

دهقانی گفت: هرچه میزان ابتلا زیاد شود، میزان مرگ و میر نیز افزایش پیدا می‌کند همانطور که میزان آلودگی در استان افزایش پیدا کرده، تاخیر در مراجعه به بیمارستان‌ها نیز از علل افزایش مرگ و میر است.

وی افزود: همچنین خراسان جنوبی جزو استان‌های سالمند است و بیشترین میزان مرگ و میر در افراد سالمند اتفاق می‌افتد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: ۸۳.۵ درصد موارد فوت بالای ۶۰ سال و ۵۵ درصد فوتی‌ها دارای بیماری زمینه‌ای بوده‌اند.

وی یادآور شد: در کشور بعد از فروکش کردن پیک دوم روزانه ۳۰ تا ۴۰ مورد فوتی گزارش می‌شد اما در پیک سوم روند مرگ و میر ناشی از کرونا به شدت افزایش یافت و به روزانه ۴۶۲ مورد رسید.

دهقانی گفت: در خراسان جنوبی نیز میزان بستری بیماران کرونایی به شدت افزایش پیدا کرد و آمار بیماران حاد تنفسی بستری در استان که به ۹۰ تا ۱۰۰ مورد رسیده بود، اکنون به ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر افزایش یافته و به حدود پنج تا ۶ برابر قبل رسیده است.

وی افزود: تعداد موارد مثبت کرونا بستری در بیمارستان‌های استان به ۴۰ تا ۵۰ مورد رسیده بود که اکنون بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ بیمار بستری هستند همچنین در بخش مراقبت‌های ویژه نیز بیماران بستری از ۶ تا ۱۰ نفر به ۵۰ بیمار افزایش یافته است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی بیرجند بیان کرد: تا روز گذشته ۲۵ هزار و ۶۱۴ آزمایش کرونا در استان خراسان جنوبی انجام شده است که از این تعداد ۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر بیمار مثبت شناسایی شدند و ۹ هزار و ۹۲۲ نفر بهبود پیدا کردند، تعدادی هنوز بستری هستند و مجموع فوتی‌ها به ۴۴۸ مورد رسیده است.

وی درباره بازرسی از اماکن عمومی، اصناف و اعمال محدودیت‌ها در بخش‌های مختلف گفت: در خراسان جنوبی نیز مانند سراسر کشور با اعمال محدودیت‌های اصناف برای گروه‌های شغلی دو، سه و چهار و عدم فعالیت آنها بعد از ساعت ۱۸، روزهای اول و دوم بخشی از شهرستان‌ها وضعیت خوبی نداشتند و رعایت نمی‌کردند.

وی با تاکید بر ضمانت اجرایی مصوبات ستاد ملی و استانی کرونا افزود: از هفته آینده محدودیت‌های بیشتری در کشور و استان اعمال خواهد شد که ضمانت اجرایی آن مشخص و به استان‌ها ابلاغ می‌شود.

دهقانی گفت: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نقش نظارت بر اجرای محدودیت‌ها را برعهده دارد و بعد از آن مراجع قضایی، نیروی انتظامی و سایر دستگاه‌ها باید وارد عمل شده و موضوع را جدی بگیرند.

وی بیان کرد: رعایت محدودیت‌ها و ضمانت اجرایی آن مورد درخواست ما از همه شهروندان و مردم است که باید این موضوع را جدی بگیرند چرا که این مسیری است که همه دنیا می‌رود و ما نیز ناگزیر هستیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: با تعطیلی اصناف، این قشر حرف‌های زیادی برای گفتن دارند و شرایط اقتصادی مردم شرایط خوبی نیست، صنوف وام، قرض و چک دارند که باید فکر اساسی برای آنها بشود تا از تعطیلی‌ها آسیب نبینند و مردم نیز باید رعایت کنند.

وی تصریح کرد: برای مشاغل آسیب دیده از کرونا تسهیلات خوبی برای استان در نظر گرفته شد اما به دلایل مختلف اصناف استقبال خوبی از آن نداشتند.

دهقانی درباره برخی کارمندان مشکوک به کرونا گفت: مکاتبه‌ای به تمامی دستگاه‌ها و ادارات ارسال شده است به این معنا که افرادی که تست آنها مثبت شد باید ۱۴ روز در منزل قرنطینه باشند و افرادی که دارای علائم مشکوک هستند مرخصی استعلاجی داشته باشند.

وی افزود: برای آن دسته از کارکنانی که دارای علائم خفیف سرماخوردگی هستند که منجر به انجام تست نشده است و اکنون آن را بیماری کرونا می‌دانیم مگر اینکه خلاف آن ثابت شود، نیز نباید سخت‌گیری شود و برای مرخصی استعلاجی از فرد گواهی پزشک متخصص یا سی تی اسکن درخواست نشود.

وی در ارتباط با پرداخت کارانه و پاداش کارکنان بهداشت و درمان استان گفت: کارانه و پاداش براساس دستورالعمل معاونت درمان به نسبت نیروی پزشک، خدمه، پرستار و سایر در استان توزیع شده و تناسب رعایت شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند افزود: هرچند پرداخت کارانه‌ها به دلیل افزایش هزینه‌ها به میزان قابل توجهی تاخیر افتاده بود اما تا پایان سال ۹۸ تسویه شد و کارانه تمامی بیمارستان‌های استان پرداخت شده است.

وی بیان کرد: مبلغی به زودی به دانشگاه اختصاص خواهد یافت که کارانه پرسنل تا چهار ماه ابتدای سال جاری نیز به زودی پرداخت می‌شود.

دهقانی اظهار داشت: همچنین حق سختی کار مصوب شده است و به حساب پرستارانی که در بخش کرونا مشغول به فعالیت هستند واریز خواهد شد و دستورالعمل‌ آن هنوز به استان‌ها ابلاغ نشده است.

وی درباره جذب نیرو گفت: در چند ماه گذشته ۶۸ مجوز نیرو به استان داده شد که داوطلبان فراخوان شدند و ۳۸ نفر سهمیه پرستاری بود اما ۱۵ نفر توجه نکردند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: ۱۴۱ مجوز دیگر نیز به استان اختصاص یافته است که به صورت کشوری توسط سازمان سنجش در آذر یا دی ماه به صورت سراسری آزمون برگزار و نیروها جذب خواهد شد.

وی تصریح کرد: مصوب شد تمامی پرستارانی که در نوبت طرح هستند پذیرفته شوند همچنین افرادی که در حال گذراندن طرح هستند بعد از اتمام می‌توانند یک مرتبه دیگر طرح را تمدید کنند، حتی افرادی که طرح را گذرانده‌اند و بیکار هستند را نیز فراخوان کردیم و بکار گرفتیم.

دهقانی درباره تجهیزات مورد نیاز استان هم گفت: ۲ دستگاه سی تی اسکن توسط وزارت بهداشت تامین و به زودی وارد استان خواهد شد که یک دستگاه مربوط به بیماران معمولی و یک دستگاه مربوط به بیماران کرونایی است.

وی گفت: در حال حاضر یک دستگاه سی تی اسکن در بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند وجود دارد که بعد از هر بیمار محیط کاملا گندزدایی می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: یک دستگاه اکسیژن ساز نیز وارد استان و در بیمارستان ولیعصر بیرجند نصب شده است همچنین یک دستگاه به زودی وارد طبس می‌شود.

وی بیان کرد: بیمارستان بشرویه اکنون دستگاه اکسیژن ساز ندارد چون در این مرحله به بیمارستان‌های کوچک دستگاه نمی‌دهند اما با کمک خیران می‌توان دستگاه را تامین کرد، دستگاه فردوس نیز به زودی تامین و ارسال خواهد شد.

دهقانی گفت: سیاست اصلی ما این بود که فقط بیمارستان ولیعصر درگیر بیماران کرونایی شود اما به دلیل اینکه دستگاه اکسیژن ساز با حجم بالای بیماران پاسخگو نبود بخش‌هایی از بیمارستان رازی و میلاد بیرجند نیز به این بیماران اختصاص یافت.

وی درخصوص درمان بیماران کرونایی با طب سنتی گفت: تا زمانی که مداخلات درمانی طب سنتی در سطح کشور اثبات نشده باشد این اتفاق نمی‌افتد ضمن اینکه یک کلینیک توسط دانشگاه شهید بهشتی افتتاح شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: از توصیه‌های تغذیه‌ای که تداخل و ضرری ندارد می‌توان استفاده کرد اما خواهش داریم مردم از توصیه‌های متخصصان طب سنتی استفاده کنند و به هر فردی اطمینان نکنند.

استفاده از ظرفیت بسیج و سپاه برای ضدعفونی و مقابله با کرونا، امکان بیمه کردن افراد کرونایی روی تخت بستری، افزایش نمونه‌گیری، تامین داروهای مورد نیاز بیماران تنها در بیمارستان‌ها و با تشخیص پرشک و تامین اقلام مورد نیاز بیمارستان‌ها و کادر درمانی از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست به آن پرداخته شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha