راغب الفت روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه ۶۷ نفر از این افراد مذکر و ۴۵ نفر مونث هستند، اظهار داشت: سن ۱۸ نفر بالای ۱۸ سال و ۱۰۳ نفر نیز زیر این میزان است و پرونده تابعیت این افراد تشکیل شده و در صورت مغایرت نداشتن با قوانین جمهوری اسلامی با تابعیت آنان موافقت خواهد شد.
وی اضافه کرد: این فرزندان به تبعیت از ۷۰ مادر ایرانی درخواست اخذ شهروندی ایرانی دادهاند که ۹۹ تن آنان دارای گذرنامه، چهار نفر دارای دفترچه اقامتی، ۱۷ نفر دارای گواهی ثبت احوال و یک نفر نیز بدون مدارک هویتی و گواهی ثبت احوال است.
الفت با بیان اینکه طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی و هیات دولت شیوه نامه اعطای تابعیت به فرزندان دارای مادر ایرانی ابلاغ شده است، افزود: مرداد امسال بر مبنای همین مصوبات ابلاغی، فرآیند ثبت نام در اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی شروع شد.
مدیرکل دفتر امور اتباع مهاجرین خارجی استانداری کردستان یادآور شد: بر همین اساس عملیات ثبت نام از طریق سامانه اینترنتی اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور به آدرس www.bafia.ir آغاز شده است.
به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری روز شنبه ۲۴ آبان در صفحه توییتری خود با بیان اینکه تلاشها به حاصل نشست و قانون اجرایی شد، از صدور اولین شناسنامه برای فرزند مادر ایرانی و پدر خارجی خبر داد و گفت: این مطالبه مادران ایرانی با تلاشهای مجلس دهم و دولت دوازدهم محقق شد.
در راستای سیاستهای دولت دوازدهم مبنی بر پیگیری و دفاع از حقوق ملت و حقوق شهروندی و تلاش برای به اجرا در آوردن این حقوق اساسی، لایحهای به منظور دفاع از کرامت و حقوق بخشی از زنان ایرانی و نیز کودکان به مجلس ارائه شد که سرانجام در تاریخ ۲ مهر ماه سال ۱۳۹۸ با عنوان «قانون اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی» به تصویب رسید.
هیات وزیران در جلسه چهارشنبه (۳۱ اردیبهشت ۹۹) و در اجرای ماده واحده قانون اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، آیین نامه اجرایی نحوه اعطای تابعیت به افراد مشمول این قانون را تصویب کرد و «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری دو هفته بعد (۱۳ خرداد ۹۹) آن را برای اجرا به وزارتخانههای کشور، اطلاعات و امور خارجه و معاونت حقوقی رییسجمهوری سیزدهم خرداد امسال ابلاغ کرد.
براساس این آییننامه، هر زن ایرانی که با مرد غیرایرانی ازدواج کرده و در نتیجه این ازدواج، دارای فرزند زیر ۱۸ سال باشد و هر فردی که از مادر ایرانی و پدر غیرایرانی متولد شده و بیش از ۱۸ سال تمام داشته باشد میتواند متقاضی اعطای تابعیت باشد.
نظر شما