به گزارش ایرنا، سردار غلامرضا سلیمانی در نشست خبری روز دوشنبه به مناسبت هفته بسیج و در تشریح برنامههای این هفته، با گرامیداشت خاطره شهید سردار سلیمانی اظهار کرد: امسال ما هفته بسیج را در حالی برگزار خواهیم کرد که ویروس کرونا هم در سراسر جهان پراکنده است و هم در کشور متاسفانه تعداد زیادی از هموطنان عزیز ما به این ویروس دچار شدند و از خداوند متعال طلب شفای عاجل داریم و به درگذشتگان این بیماری هم درود میفرستیم.
رییس سازمان بسیج مستضعفین به نقشآفرینی بسیج در مواجهه با ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: از زمانی که این ویروس پیدا شد بسیج بر اساس تجربهای که در واکسیناسیون فلج اطفال داشت و در همکاری با وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی یک پروژه بزرگ ملی را در کمتر از یک ماه با میدانداری بسیج در سطح کشور تحت نظارت وزارت بهداشت درمان انجام داد.
وی افزود: در سال ۹۷ در بحث سنجش فشار خون، بسیج بیش از ۳۰ میلیون نفر از هموطنان عزیز را مورد سنجش قرار داد. علاوه براین با هماهنگی وزارت بهداشت درمان هم در غربالگری هم در حضور در بیمارستانها در کمک به کادرهای درمانی و کادرهای پرستاری به میدان آمد.
سردارسلیمانی ادامه داد: حضور نیروهای داوطلب برای همراهی بیماران، تلاش و فعالیت طلاب بسیجی جهادی در جهت تدفین اموات، تلاش در جهت توزیع مواد بهداشتی و مجاهدت در تولید ماسک از جمله فعالیتهایی است که بسیج توانست در مرحله اول این نقش آفرینی را با موفقیت انجام دهد و رکوردهای بسیار خوبی به جای بگذارد.
وی اضافه کرد: بیش از ۷۰ میلیون نفر غربالگری شدند و ما شاهد بودیم که تحت همین پروژه که با نظارت وزارت بهداشت و درمان انجام شد و با هم افزایی و همکاری خیلی نرخ ابتلا کاهش پیدا کرد و حتی در تولید ماسک بسیج با به میدان آوردن ظرفیتهای مردمی این مشکل را حل کرد. به طوری که در حال حاضر بازار تامین ماسک کاملا پایدار و بومی شده و توان تولید بیش از نیاز مصرف داخلی هم در این شبکه بزرگ مردمی و تخصصی که تحت نظارت سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت درمان وجود دارد.
رییس سازمان بسیج مستضعفین با بیان این که روزانه بیش از ۱۷ میلیون ماسک در کارگاههای بسیج در سراسر کشور تولید می شود، گفت: براساس فرمان رهبر معظم انقلاب نهضت کمک مومنانه از ۱۵ شعبان سال جاری انجام شد و۵۴ هزار پایگاه مقاومت در سراسر کشور به همراه اقشار بسیج، کمکهای مردمی را در چهار مرحله جمعآوری کردند.
سردارسلیمانی افزود: در ماه مبارک رمضان، ذیالحجه، محرم و صفر بیش از ۱۰ میلیون و ۱۵۰ هزار بسته معیشتی در سراسر کشور توزیع شد. ۲۱ میلیون و ۳۰۰ هزار پرس غذای گرم، ۹۹ هزار و ۴۵۱ بسته گوشت قرمز و ۹۷ هزار و ۵۰۰ بسته گوشت مرغ توزیع شد. ۱۴ هزار جهیزیه به افرادی که مشکل تامین جهیزیه داشتند داده شد.
وی یادآورشد: علاوه بر این بیش از ۵ میلیون و ۳۳۶ هزار بسته مواد بهداشتی و ضدعفونی کننده توزیع شد. ۶۶۸ هزار و ۴۰۳ بسته لوازم التحریر بین دانشآموزانی که نیازمند بودند در سراسر کشور و ۱۳۲ هزار بسته پوشاک و کفش و سایر اقلام هم حدود ۳۰۰ هزار بسته به اضافه ۴۷ میلیارد تومان کمکهای نقدی در قالب کارت های بانکی به افراد نیازمند واگذار شد.
سردار سلیمانی ادامه داد: نقطه آغاز این مسیر ۱۷ ربیع بود که در سراسر کشور با میدانداری بسیج آغاز شده است. در هفته بسیج در ۵ آذر ماه ۳۰ هزار جهیزیه تقدیم زوجهای جوان خواهیم کرد. همچنین ۵۰۰ هزار بسته معیشتی به ارزش هر بسته ۴ میلیون ریال، با رعایت کرامت به افرادی که شناسایی شدند واگذار خواهد شد.
رییس سازمان بسیج مستضعفین اضافه کرد:همچنین ۷۰۰ هزار بسته بهداشتی و ۲۰۰ هزار لوازم تحریر با توجه به وارد شدن به مرحله جدیدی از مواجهه با ویروس کرونا در قالب کمک های مومنانه توزیع خواهد شد.
سردارسلیمانی گفت: در ادامه این تلاشها، طرح تکمیلی به عنوان طرح شهید حاج قاسم سلیمانی است که برای اجرای این طرح، تفاهمنامه با وزارت بهداشت و درمان امضا شده و با نظارت وزارت بهداشت و درمان و با هم افزایی وزارت و دانشگاههای علوم پزشکی در استانها به عنوان یک طرح تکمیلی در کنار سایر اقدامات عملیاتی خواهد شد.
به گفته این مقام نظامی مهمترین ویژگی این طرح اینکه این طرح محله محور و خانه پایه است که با کمک خود مردم انجام می گیرد. ظرفیت های محلی و ظرفیتهای دستگاههای مختلف برای هم افزایی در نظر گرفته شده است.
وی یادآورشد: گروههایی در محلات در قالب یک پزشک، چهار پرستار و ۱۰ بهورز در این گروهها سازماندهی شدند و کار آنها این خواهد بود که با پشتیبانی ۵۴ هزار پایگاه مقاومت بیماران و مبتلایان را شناسایی کنند.
رییس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: دو دسته بیمار خواهیم داشت. یک دسته افرادی که مبتلا به ویروس هستند اما بیماری آنها حاد نیست. این افراد در محلهایی که مشخص خواهد شد، به صورت هوشمندانه قرنطینه خواهند شد و از لحاظ معیشتی، دارو و درمان پشتیبانی خواهند شد.
وی یادآور شد: اگر در بین این افراد نمونه هایی پیدا شود که حاکی از حاد بودن وضعیت آنها باشد به مراکز درمانی و بیمارستانها فرستاده میشوند. افرادی هم که از بیمارستان مرخص میشوند با هماهنگی شبکههای بهداشت درمان و دانشگاههای علوم پزشکی و سامانههای هوشمند مجدد چنانچه هنوز ناقل باشند تحت حمایت و هدایت و کنترل قرار خواهند گرفت.
سردار سلیمانی در ادامه به برنامه های بسیج اشاره کرد و گفت: ما چون دچار ویروس کرونا هستیم طبیعتاً تحت پروتکلهای این برنامهها انجام خواهد شد. شعار محوری این هفته بسیج امسال «بسیج پیشرو خدمت و امیدآفرین» خواهد بود که برای هر روز برنامههایی پیشبینی شده و رویکرد محوری برنامهها خدمت خالصانه و مومنانه است.
وی با بیان این که اصلیترین مسئله را در شرایط فعلی سلامت مردم می دانیم گفت: باید جهاد امیدآفرینی را در بین ملت ایران به خصوص جوانان عزیز تداوم ببخشیم. شرایط ما بسیار شرایط خوبی است و یک ملت سرافراز، منسجم و یکپارچه هستیم. مشکلاتی هم داریم که این مشکلات با سرپنجه تدبیر ملت ایران و مسئولین حل خواهد شد.
این مقام نظامی کشورمان با تشریح اقدامات بسیج در حوزه اشتغال و اقتصاد مقاومتی گفت: نهضت جهش تولید در کشاورزی و دامپروری، ایجاد نیروگاههای کوچک خانگی، در بحث صنعت و معدن و عارضه یابی در صنایع متوسط و کوچک از جمله اقدامات بسیج در این راستا بوده است.
وی ادامه داد: حدود ۲۲ هزار و ۳۶۴ تعاونی مردمی که صندوقهای قرض الحسنه مردمیار و اشتغال زا هستند. عملکرد امسال ۳ هزار و ۸۸۷ صندوق بوده که این صندوقها یک میلیون نفر عضو دارند و ماهیانه حق عضویت پرداخت می کنند. از این تعداد صندوقهای قرض الحسنه ۴۴۸ صندوق در سال های گذشته تبدیل به تعاونی شدند و ۳۱۵ صندوق هم امسال اضافه خواهد شد.
رییس سازمان بسیج مستضعفین اضافه کرد: در سالهای گذشته این تعاونیها ۷۹۹ هزار و ۶۳۶ شغل ایجاد کردند و امسال تاکنون موفق شدند ۳۸ هزار و ۱۰ شغل ایجاد کنند. در سالهای گذشته صندوقهای قرضالحسنه و مردم یاری ۱۰ هزار و ۶۳۳ واحد تولیدی و امسال ۹ هزار و ۵۲۰ واحد تولیدی را توانستند ایجاد کنند. تسهیلاتی که پرداخت شده از محلی بوده که خود مردم به عنوان آورده ماهیانه وارد این صندوقها کردند.
وی گفت: هزار و ۷۴۴ کارگاه اقتصاد مقاومتی امسال ایجاد شده و ۸۹۷ کارگاه هم تسهیلگری کردیم یعنی خود مردم ایجاد کردند اما تسهیل گری آن توسط بسیج انجام شده است. ۵ هزار و ۵۰ نفر اشتغال این کارگاههای اقتصادی بودند. افرادی که تسهیلات دریافت کردند ۳ هزار و ۶۴۱ نفر و مبلغ ۴۹۶ میلیارد ریال هم به این صندوقها تسهیلات واگذار شده است.
سردارسلیمانی به گروههای جهادی اشاره کرد و افزود: رشد خوبی در تشکیل گروههای جهادی داشتیم که در حال حاضر ۴۲ هزار و ۲۲۷ گروه جهادی در سامانه اطلس جهادی سازمان بسیج سازندگی ثبت شده که از این تعداد ۳۰ هزار و ۷۴۷ گروه جهادی فعال و 12 هزار گروه جهادی در حال تاسیس هستند. در عرصههای کشاورزی ، آموزشی، اقتصادی، بهداشت و درمان، عمرانی و فرهنگی این گروههای جهادی فعالیت دارند.
وی ادامه داد: امیدواریم با همکاری دستگاههای مسئول مانند کمیته امداد حضرت امام (ره)، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام راحل در قالب یک نقشه کلان محرومیتزدایی مردم پایه، هم افزایی ایجاد کنیم و بتوانیم محرومیتها را کاهش دهیم.
رییس بسیج سازمان مستضعفین گفت: امسال در مجموع ۱۰ هزار و ۲۳۸ پروژه محرومیتزدایی برنامه ریزی کرده بودیم که تاکنون ۴ هزار و ۹۶۷ تا از این پروژهها افتتاح شده و ۲۸۸۷ پروژه هم در هفته بسیج به بهرداری خواهد رسید. تعداد اشتغال این پروژهها ۸ هزار و ۲۳۸ نفر است.
رییس سازمان بسیج مستضعفین افزود: ۲۹۷ قرارداد و توافقنامه و پروژه امضا شده است که یک نمونه آن احداث هزار واحد مسکونی برای حاشیهنشینان منطقه مراد آباد شهر چابهار در استان سیستان و بلوچستان است که کار بسیار خوب و بزرگی هست که با توجه به برنامهریزیهای انجام شده عملیات احداث این پروژه هم در هفته بسیج آغاز شود.
وی درباره محورهای همکاری با دولت برای اجرای محدودیتهای اعلامی از سوی ستاد کرونا از یکم آذر ماه سال جاری گفت: از ابتدای ویروس کرونا بسیج در همه عرصهها فعال بوده است. ما در همه محلات پایگاههای مقاومت داریم. واحدهای دانش آموزی در بین دانش آموزان و همینطور اقشار مختلف بسیج جامعه پزشکی، که به وزارت بهداشت و درمان کمک می کنند.
به گفته سردار سلیمانی در حال حاضر بین بسیج و وزارت بهداشت هماهنگی کامل انجام شده است و در کنار آن سازمان بسیج در قرارگاه عملیاتی به فرماندهی وزیر کشور است حضور دارد. آماده مشارکت در بخشهای مختلف هستیم. امیدواریم بتوانیم با کمک مردم شاهد کاهش ابتلا به کرونا در کشور باشیم.
رییس سازمان بسیج مستضعفین همچنین درباره کمک بسیج به مهار گرانیها گفت: برای کمک به شبکه نظارتی برای مهار گرانی ها در ابتدا ۲۵۰۰ همیار نظارت معرفی کردیم و در ادامه آنها درخواست ۴۰۰۰ نفر همیار را دادند که اعلام آمادگی کردیم. در موضوع کشف انبارهای احتکار شده هم بسیج فعال بوده و توانست بسیاری از این انبارها را کشف کند. قرار شد به وزارت جهاد کشاورزی کمک کنیم.
نظر شما