۷۰۰ نمونه خون بندناف در چهارمحال و بختیاری جمع‌آوری شد

شهرکرد- ایرنا- مدیر نمایندگی بانک خون بندناف رویان جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای شکل‌گیری این نمایندگی در استان تاکنون ۷۰۰ نمونه خون بندناف جمع‌آوری و به بانک خون بندناف رویان تهران ارسال شده است.

سودابه بنی‌مهدی روز سه‌شنبه به مناسبت روز جهانی خون بندناف در جمع خبرنگاران افزود: در ۶ ماهه نخست امسال نیز ۱۰۷ نمونه خون بندناف در استان ذخیره شده است که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۲۶ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه بانک بندناف خون در کشور از سال ۱۳۸۴ و در استان از سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را آغاز کرده است، تصریح کرد: اگر چه در سال‌های اخیر اقبال مردم به ذخیره خون بندناف بیشتر شده است اما تا رسیدن به شرایط ایده‌آل فاصله وجود دارد و این موضوع به فرهنگسازی بیش از پیش نیازمند است.

بنی‌مهدی با اشاره به اهمیت خون بندناف و تاثیر آن در درمان بسیاری از بیماری‌های سخت، اظهار داشت: خون موجود در بندناف نوزاد که در هنگام تولد دور ریخته می‌شود سرشار از سلول‌های بنیادی است که این سلول‌ها در درمان بیماری‌هایی که منشا خونی دارند، بدخیمی‌های خونی و به تازگی در بیماری‌های غیرخونی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مدیر نمایندگی بانک خون بندناف رویان جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: خون بندناف و جفت به عنوان یک زباله بیولوژیک بعد از تولد نوزاد دور ریخته می‌شود اما در این بند ناف و جفت بین ۵۰ تا ۲۰۰ سی‌سی حجم خون وجود دارد که جمع‌آوری آن منجر به جمع‌آوری سلول‌های بنیادی می‌شود.

بنی‌مهدی با بیان اینکه هر نمونه خون بندناف تا حدود ۵۰۰میلیون تا ۲.۵ میلیارد سلول دارد که هر یک میلیارد در یک کیسه ذخیره می‌شود، افزود: سلول‌های جمع‌آوری شده در سه کیسه نگهداری می‌شود و هر کیسه یکبار قابل استفاده است.

وی خاطر نشان کرد: پتانسیل درمان بیش از ۸۰ نوع بیماری با استفاده از سلول‌های بنیادی خون بندناف از جمله سرطان‌های خون، تالاسمی، بیماری‌های نقص سیستم ایمنی و کم‌خونی مادرزادی وجود دارد و تنها یک بار برای هر فرد در طول دوران زندگی و در هنگام تولد فرصت ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بندناف وجود دارد.

بنی‌مهدی با بیان اینکه خون بندناف تا ۲۸ سال قابلیت نگهداری دارد، اظهار داشت: این سلول‌های بنیادی سلامت فرزند را تا حدود ۳۰ سالگی تضمین می‌کند از این‌رو به همه کسانی که در آستانه تولد فرزندشان هستند، توصیه می‌شود اقدام به ذخیره‌سازی خون بندناف کنند.

وی با با بیان اینکه هزینه اولیه ذخیره‌سازی خون بند ناف حدود سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است، افزود: در صورتی که افراد توان یکباره این مبلغ را نداشته باشند امکان پرداخت به صورت اقساط و تسهیلات فراهم است و برای افراد بی‌بضاعت در صورت راستی‌آزمایی، این خدمت به صورت رایگان انجام می‌گیرد.

به گفته مدیر نمایندگی بانک خون بندناف رویان جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری، خون‌های بندناف در بانک عمومی و بانک خصوصی بندناف نگهداری می‌شود که در بانک خصوصی خانواده‌هایی که در آستانه تولد فرزندشان هستند برای اینکه نمونه برای خودشان نگهداری شود اقدام به عقد قرارداد می‌کنند و بر اساس هزینه‌ای که پرداخت می‌کنند نمونه تحت مالکیت آنها قرار می‌گیرد ولی در بانک خون عمومی خانواده‌های نمونه خون بندناف فرزندشان را اهدا می‌کنند و دیگر مالکیتی روی آن ندارند و نمونه می‌تواند در اختیار هر بیماری که نیاز دارد قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، به دلیل توانایی منحصربه فرد سلول‌های بنیادی خون بندناف، روز ۱۷ نوامبر(۲۷ آبان) از سوی مجامع بین‌المللی به نام روز جهانی خون بندناف نامگذاری شده است.

امروزه در بیش از ۹۵ کشور جهان امکان جمع‌آوری و ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بندناف وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha