آیا از اول آذر کل کرمانشاه تعطیل است؟

کرمانشاه- ایرنا- اگر نظر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ملاک اجرای محدودیت‌های جدید کرونایی قرار گیرد، همه ۱۴ شهرستان استان مشمول بالاترین سطح ممنوعیت‌ها و تعطیلی‌ها خواهد بود اما جمعیت ۲ میلیونی کرمانشاه همچنان چشم‌انتظار جلسه ستاد استانی کرونا و نتایج آن در روز پنجشنبه است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، روز سه شنبه برخی رسانه‌ها و سایت های خبری جدولی را در فضای مجازی منتشر کردند که مدعی بود وضعیت شیوع ویروس کووید-۱۹ در نیمی از استان کرمانشاه، قرمز» نیست.

طبق این جدول ۶ شهرستان وضعیت «نارنجی»، یک شهرستان «زرد» و هفت شهرستان دیگر «قرمز» هستند.

ساعتی بعد اما «مهدی محمدی» رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا، اطلاعات این جدول را «نادرست» دانست و گفت: بنابر اعلام معاونت بهداشتی استان، همه شهرستان ها اکنون در وضعیت قرمز به سر می برند و باید تمام جوانب احتیاطی و بهداشتی در سراسر استان رعایت شود.

وزارت بهداشت، وضعیت زرد کرونایی را به معنی «خطر متوسط»، نارنجی را وضع «پرخطر» و شرایط قرمز را معادل «خیلی پرخطر» تعریف کرده است.

اهمیت این سه رنگ تنها در نامگذاری و تفکیک شهرها نیست بلکه تمام محدودیت ها و ممنوعیت های کرونایی براساس این سه وضعیت اجرا می شود.

جهش تصاعدی کرونا در یک ماه

شیوع کرونا در استان کرمانشاه طی یک ماه گذشته بشدت گسترده و وخیم شده و نزدیک به ۲ برابر افزایش یافته است.

در روز ۲۷ مهر، ۶۲۹ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در مراکز درمانی استان بستری بودند و آمار کل جان باختگان کرونایی استان ۷۵۳ نفر بود.

اما درست یک ماه بعد در روز ۲۷ آبان، آمار بستری ها به هزار و ۱۱۰ نفر و مجموع جانباختگان هم به عدد هزار و ۱۱۶ نفر رسیده؛ یعنی آمار مرگ و میر مبتلایان کرونا در آبان ماه حدود سه برابر مهر ماه شده است.

آخرین فرصت

اوضاع در کل کشور هم وخیم گزارش شده به طوری که در همین یک ماه اخیر تعداد جانباختگان روزانه از ۲۵۲ به ۴۸۲ نفر رسیده است.

وزیر بهداشت روز ۲۷ آبان گفت: با بمب ویروس مواجه هستم و قدرت سرایت ویروس ۱۰ برابر شده و ابتلا خانوادگی شده است.

سعید نمکی هشدار داد: این آخرین فرصت تاب‌آوری نظام سلامت است، اگر مردم کوتاه بیایند بازی را می‌بازیم و به مرگ‌های چهار رقمی می‌رسیم؛ مرگ چهار رقمی هم یعنی به ورطه‌ای خواهیم رسید که خلاص شدن از آن دشوار است.

منظور نمکی از آخرین فرصت، اشاره به تصمیمات جدید ستاد ملی کرونا است که از اول آذر در کل کشور اجرایی می شود.

محدودیت‌های کرونایی از اول آذر

براساس مصوبات ستاد ملی کرونا از روز شنبه اول آذر به مدت ۲ هفته بسیاری از مشاغل و دستگاه ها تعطیل و تردد خودروها با محدودیت ها و جریمه های بی سابقه مواجه می شود.در این مصوبه مشاغل به چهار دسته تقسیم شده اند و محدودیت‌ها بر اساس سه وضعیت زرد، نارنجی و قرمز در شهرها اعمال می شود.

محدودیت‌های کرونایی از اول آذر

البته در هیچ یک از شهرهای کشور مشاغل سطح یک تعطیل نیست؛ این مشاغل مربوط به مایحتاج و خدمات‌رسانی ضروری مردم است از جمله امداد، نجات، درمان و مراکز فروش مواد غذایی است.

در وضعیت قرمز هر سه سطح مشاغل، در وضعیت نارنجی سطح ۳ و ۴ و در وضعیت زرد فقط مشاغل سطح چهار تعطیل است

به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا «۱۵۰ شهر از جمله تهران به مدت ۲ هفته تعطیل خواهد بود.»

علیرضا رییسی اظهار داشت: در مناطق قرمز تنها یک سوم کارکنان اداری، حق حضور در ادارات را دارند و در مناطق نارنجی یک دوم و در مناطق زرد، دو سوم کارکنان حق حضور در ادارات را خواهند داشت.

او همچنین گفت: محدودیت تردد هم در سطح هشدار ۲ و ۳ (شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی) اعمال خواهد شد؛ در این شهرها پلاک‌های بومی حق ورود به سایر شهرها را نخواهند داشت یعنی مثلاً خودروی دارای پلاک تهران نمی‌تواند وارد شهر اصفهان شود و اگر وارد شود با جرایم سنگین روبه‌رو خواهد شد.

برای خودروهایی که این محدودیت را رعایت نکنند، جریمه ۵۰۰ هزار و یک میلیون تومانی در نظر گرفته شده است.

وضعیت کرمانشاه چه می شود؟

اگر نظر معاونت بهداشتی دانتشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ملاک تصمیم گیری باشد، همه ۱۴ شهرستان استان در وضعیت قرمز قرار دارند و بالاترین محدودیت ها در کل استان اعمال می شود به طوری که همه مشاغل سطوح ۲، ۳ و ۴ تعطیل و هرگونه تردد شبانه و بین شهرها ممنوع خواهد شد.

البته با توجه به اینکه نحوه اجرای بخشی از تصمیمات به ستادهای استانی کرونا واگذار شده، قرار است ستاد کرونای استان کرمانشاه هم روز پنجشنبه یا جمعه به ریاست استاندار تشکیل جلسه دهد و درباره تقسیم بندی شهرستان ها براساس سه وضعیت(زرد، نارنجی و قرمز) تصمیم گیری و جزییات محدودیت ها از اول آذر را اعلام کند.

هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه در این باره گفت: ستاد استانی کرونا روز پنجشنبه تشکیل جلسه خواهد داد و در آن وضعیت شهرستان ها تعیین و بر اساس آن محدودیت ها اعمال می‌شود.

جمعیت ۲ میلیون استان کرمانشاه بویژه صاحبان کسب و کار و شاغلان اکنون چشم به خروجی جلسه ستاد کرونای استان دوخته اند اما با توجه به وخامت شیوع کرونا، این موضوع قطعی است که دست کم ۷۰ درصد از جمعیت استان از جمله کلانشهر یک میلیونی کرمانشاه با شدیدترین محدودیت های اعلام شده مواجه می شوند.
کرونا جان ۱۳ کرمانشاهی دیگر را گرفت

رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا کرمانشاه گفت: ۱۳ هم استانی دیگر در شبانه روز گذشته جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان به هزار و ۱۲۹ نفر رسید.

مهدی محمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این ۱۳ نفر شامل پنج نفر در کرمانشاه، شهرستان های پاوه، گیلانغرب و روانسر هر یک ۲ نفر و در سرپل ذهاب و اسلام آبادغرب هم هر کدام یک نفر می شود.

وی ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۷۳ نفر در استان کرمانشاه با علایم کرونا بستری و ۱۷۱ مورد بیمار هم پس از بهبودی ترخیص شدند.

رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا کرمانشاه گفت: از ابتدای اپیدمی تاکنون ۲۱ هزار و ۳۰۲ نفر با علایم کرونا در استان بستری شدند و ۱۹ هزار و ۱۱۸ نفر هم پس از بهبودی از بیمارستان ترخیص شده اند.