مقاومت میکروبی تهدیدی برای امنیت غذایی و معیشت میلیون ها کشاورز

تهران- ایرنا- سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نسبت به پیامدهای جدی مقاومت میکروبی برای ایمنی و سلامت غذایی، امنیت غذایی و تغذیه و وضعیت اقتصادی میلیون‌ها خانوار زارع در سراسر جهان هشدار داد.

به گزارش روز چهارشنبه سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، مقاومت میکروبی (مقاومت آنتی‌بیوتیکی) به عنوان یک تهدید جهانی نگرانی فزاینده‌ای را نسبت به سلامت انسان و دام ایجاد کرده است.

مقاومت میکروبی به قابلیت میکروارگانیسم‌ها، باکتری‌ها، قارچ‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها برای مقاومت در برابر مواد ضد میکروبی- مانند آنتی‌بیوتیک‌ها که پیش‌تر در درمان عفونت‌ها موثر بوده‌اند، اشاره دارد.

در نتیجه این پدیده، داروهایی که زمانی برای درمان بیماری‌ها موثر و کارا بودند، تاثیر کمتری داشته یا بی‌فایده می‌شوند و به کاهش قابلیت درمان موفق عفونت‌ها منجر می‌شوند.

به گزارش فائو، کاربرد نادرست یا بیش ‌از حد داروهای ضد میکروبی برای درمان و جلوگیری از بیماری‌ها در بخش دامداری، آبزی‌پروری و تولیدات زراعی اغلب با خطر بالقوه ظهور و گسترش میکروارگانیسم‌های مقاوم در برابر مواد ضدمیکروبی همراه است.

اقدامات توصیه‌ شده برای مهار مقاومت میکروبی در زنجیره غذا

براساس این گزارش، تاکنون موثرترین رویکرد برای محدود کردن استفاده از مواد ضدمیکروبی در بخش کشاورزی، کم کردن نیاز به درمان بیماری‌های حیوانی و گیاهی است.

این مساله درخصوص دام‌ها و آبزیان، شامل اتخاذ شیوه‌های مناسب مدیریتی همچون امنیت زیستی، واکسیناسیون و تغذیه مناسب است.

در بخش تولیدات گیاهی، استفاده از رویه‌های تثبیت شده مدیریت یکپارچه آفات که شامل یک رویکرد نظام‌مند طراحی شده برای کاهش خسارات اقتصادی به محصولات زراعی و به حداقل رساندن خطرات برای مردم و محیط‌زیست است که علاوه بر افزایش عملکرد محصولات می‌توانند نیاز به درمان‌های ضدمیکروبی (آنتی‌بیوتیکی) را نیز کاهش دهند.

در سطح تولیدی فائو از اجرای شیوه‌ها و اقدامات مناسب بهداشتی حمایت می‌کند، شیوه‌ها و اقداماتی که هدف آن‌ها جلوگیری از آلودگی‌ها و همچنین تشویق استفاده مسوولانه از داروهای ضدمیکروبی و آنتی‌بیوتیک‌ها برای کاهش خطرات مرتبط با ایمنی و سلامت غذایی است.

این مساله شامل گستره‌ای فراتر از مزارع کشاورزی بوده و دربرگیرنده پایبندی همه بخش‌ها و افراد دخیل در تولید و کسب‌وکارهای مرتبط با مواد غذایی به شیوه‌های مناسب بهداشتی است، مساله‌ای که باید از طریق یک نظام بازرسی مبتنی بر خطر اجرایی شود.

به گزارش ایرنا، طبق آخرین آمار فائو ۲۵ تا ۳۰درصد محصولات کشاورزی در ایران تبدیل به ضایعات می‌شود و ایران با این میزان در رتبه‌های نخست قرار دارد.

سازمان فائو به عنوان نهاد پیشروی سازمان ملل متحد در ترویج و ارتقای امنیت و ایمنی غذایی و تغذیه، با ارائه توان تخصصی خود به کشورهای عضو، از تلاش‌های آن‌ها برای اتخاذ سیاست‌ها و اقداماتی که تضمین‌کننده برقراری زنجیره تامین غذا و دسترسی همگان به غذا است،‌ حمایت می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha