به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، این پروژه که توسط فائو تامین مالی شده، بر بهبود دانش و ظرفیت دستاندرکاران ایرانی در زمینه مدیریت آب و خاک در چهار استان گلستان، خوزستان، لرستان و سیستانو بلوچستان متمرکز است.
در این راستا، فائو با هدف تقویت نظامها و سازوکارهای ملی مدیریت خطرپذیری بلایا در کشور، توان تخصصی خود را در اختیار طرفهای ایرانی قرار میدهد.
در این زمینه، فائو با برگزاری یک کارگاه آغازین، دستاندرکاران مختلف این پروژه که شامل کارشناسانی از معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، سازمان هواشناسی، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، دفتر کاهش خطرپذیری بلایای وزارت جهاد کشاورزی، مقامهای استانی و اجتماعات محلی هستند را گردهم آورد تا زمینه برقراری یک نظام ملی پایش کشاورزی برای برداشتن گامهای لازم برای اجرای این پروژه را فراهم سازد.
مشارکتکنندگان در این کارگاه ضمن بررسی الزامات و چالشهای اجرای این پروژه، پیشرفتهای حاصل در مرحله ابتدایی پروژه را نیز مورد بحث قرار دادند.
کارشناسان حاضر در این نشست، همچنین پیشنهادهای مطرحشده درباره راهبردهای استانی «مدیریت آب و خاک تابآور در برابر تغییرات اقلیمی» و همچنین مدیریت خطرپذیری بلایا را مورد سنجش قرار دادند.
« گرولد بودِکِر»، نماینده فائو در ایران با اشاره به خسارتهای گسترده سیلابهای سال ۹۸ به کشور، گفت: این پروژه ظرفیت دستاندرکاران ایرانی را در زمینه مدیریت آب و خاک با توجه به خطرپذیری اقلیمی، نظامها و سازوکارهای مدیریت خطرپذیری سیلابها و اقدامات لازم برای احیای منابع آب و خاک برای رسیدگی و کاهش خسارتها و آسیبهای ناشی از سیلابها به بخش کشاورزی را تقویت میکند.
بودکر افزود: هدف همه این فعالیتها کاهش خطرپذیری و ارتقای تابآوری دستاندرکاران و توانمندسازی آنان برای مقابله با رخدادهای شدید اقلیمی آتی و در نتیجه بهبود امنیت غذایی و تغذیه جوامع کشاورزی متاثر از سیلابها در استانهای هدف است.
به گزارش ایرنا، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به عنوان نهاد پیشروی سازمان ملل متحد در پیشبرد و هدایت تلاشهای جهانی در زمینه توسعه کشاورزی و روستایی پایدار و تابآور به تغییرات اقلیمی، با ارائه توان و ظرفیت فنی و تخصصی خود به کشورهای عضو، از تلاشهای آنها در زمینه برنامهریزی، دسترسی به منابع تأمین مالی و همچنین اجرا و گزارشدهی درباره اقدامات مرتبط با کاهش و سازگاری با تغییرات اقلیمی در کشاورزی و مدیریت منابع طبیعی، حمایت میکند.
نظر شما