پای مرگ را به خانه‌هایمان باز نکنیم

۳۰ آبان ۱۳۹۹، ۱۵:۲۶
کد خبر: 84115732
نازنین باباخانی
پای مرگ را به خانه‌هایمان باز نکنیم

قصرشیرین- ایرنا- بیشتر مناطق کشورمان این روزها با اعلام ستاد ملی کرونا قرمز و وضعیت بیشتر استان‌ها با توجه به افزایش روزانه شمار مبتلایان و فوتی‌های ناشی از این ویروس نگران کننده است از این رو باید با ماندن در منزل پای بیماری و مرگ را به خانه‌هایمان باز نکنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کووید ۱۹ بیماری مرگبار و کشنده ای است که بیش از یکسال است زندگی، روح، روان، جسم و آرامش همه ما را تحت تاثیر قرار داده و افراد بسیاری در دام این بیماری گرفتار شده و عده زیادی در نتیجه آن چشم از دنیا فرو بسته اند و بر همین اساس خانواده های بسیاری را داغدار عزیزانشان کرده است.

بسیاری از مشاغل و کسب و کارها در نتیجه این بیماری تعطیل و یا حالت نیمه تعطیل به خود گرفته و به صورت مقطعی نیز محدودیت های مختلفی در تمامی مناطق کشورمان اجرا و عملیاتی شده و در تازه ترین مورد آن نیز قرار است از شنبه اول آذرماه محدودیت های جدید و شدیدتری در کشور اجرا شود اما جای بسی تعجب است که عده ای هنوز بحران کرونا را باور ندارند و این بیماری را جدی نمی گیرند.

بخشنامه کاهش حضور نیروهای اداری برای کم کردن تراکم جمعیتی و رعایت فاصله اجتماعی و فیزیکی هنوز به ادارات نرسیده برخی کارکنان چمدان های سفر را می بندند و به سفر در مسیر فاجعه و خطر می روند، در حالی که این کاهش حضور برای ماندن در منزل و برای حفظ سلامت کارکنان و مردم است.

به راستی چرا هنوز برخی از ما ابتدایی ترین حق مسلم دیگران را زیر پا می گذاریم و در قبال سلامتی عزیزانمان بی تفاوت هستیم، جایی که باید در منزل بمانیم به سفر می رویم، زمانی که محدودیت های اجباری اعمال می شود با رفتار و کردارمان تمامی این قوانین را دور زده و لحظه ای به سلامت عزیزانمان فکر نمی کنیم.

حدود یکسالی هست که پای ویروس کرونا به کشور و تمامی محافل و دورهمی های ما باز شده و در این راه سرمایه های ارزشمند کشورمان از کادر درمان گرفته تا تمامی کسانی که برای مقابله با این بیماری تلاش می کنند را از دست داده ایم و هزینه های جبران ناپذیری بر کشورمان متحمل شده ولی بازهم هستند افرادی که می گویند کرونا چه هست و یا کرونا کجا بود و آن را انکار می کنند.

ما باید بپذیریم کرونا هست و تا مدت ها در زندگی همه ما وجود دارد و باید رفتار درست را در قبال این ویروس و بیماری رعایت کنیم، ما باید بیرون از منزل حتما ماسک بزنیم و رعایت فاصله اجتماعی را با دیگران حداقل به میزان یک و نیم متر برای سلامت خود و دیگران حفظ کنیم.

باید به خود و فرزندانمان یادآوری کنیم که راه مقابله با کرونا فرهنگ درست رعایت اصول و موازین بهداشتی و شستن دست ها و دوری از رفتارهایی است که تا پیش از این ویروس در بین همه ما وجود داشت، فرهنگ دست دادن را باید کنار بگذاریم و بدون ماسک در اجتماع تردد نکنیم، دورهمی هایمان، شب نشینی ها و بسیاری از مجالس غیرضرور را تعطیل کنیم.

ما باید به خود یادآوری کنیم که در قبال سلامت خود و عزیزان و مردم مسوولیم برای همین وقتی آزمایش کرونایمان مثبت شد در جامعه به راحتی حضور پیدا نکنیم و در منزل قرنطینه لازم را برای خود و نزدیکانی که با آن ها در ارتباط هستیم را به مدت ۱۴ روز رعایت کنیم و آن را به بستگان و آشنایانمان اعلام کنیم و ارتباطمان را با فامیل تا زمان بهبودی قطع کنیم.
باید بپذیریم که یک فرد ناقل و مبتلا می تواند تعدادی را مبتلا کند و چه بسا از همین افرادی که ما باعث بیماری آن ها شده ایم اگر عزیزی از دست برود ما قاتل و مسوول مرگ او هستیم.

کمی به ندای درونمان گوش کنیم و به خود یادآوری کنیم که با برگزاری جشن عروسی و یا تولد و جشن و شادی خانواده های دیگر را داغدار عزیزانشان نکنیم و آغاز زندگی عده ای از ما نباید پایان دادن به زندگی عده دیگری باشد.

ما باید در خانه هایمان بمانیم و به زنجیره انتقال ویروس کرونا کمک کنیم چون تا زمانی که تردد کم نشود و افراد ناقل و بیماران خود را قرنطینه نکنند این ویروس همچنان با جهشی خطرناک تر از گذشته در تمامی محافل و دورهمی ها و اجتماع جولان می دهد.

باید به فرزندانمان، نوجوانان و جوانانمان بگوییم و یاد دهیم که کرونا تمامی رده های سنی را درگیر می کند و چه بسا ورزشکاران و جوانانی بوده اند که این ویروس توان و نیروی جوانی آن ها را شکست داده و اکنون به واسطه این این بیماری دیگر در بین ما نیستند و به کام مرگ فرو رفته اند.

 باید یاد بگیریم که با ساده ترین اصول رفتاری مانند شستن دست ها، استفاده از ماسک از منزل تا منزل، رعایت فاصله فیزیکی و اجتماعی، پرهیز از ترددهای غیرضرور و مهم تر از همه در خانه ماندن از سلامت خود و خانواده ها و عزیزانمان صیانت کنیم.

خودمان را برای لحظه ای که شده جای مدافعان سلامت بگذاریم و یقین بدانیم اگر کسی از خانواده های ما به کرونا مبتلا شود چه بسا ما حتی او را تنها گذاشته و به او نزدیک نشویم اما مدافعان سلامت در بیمارستان ها و مراکز درمانی شبانه روز کار مراقبت از کرونایی ها و بیماران را با به خطر انداختن جانشان انجام می دهند و اکنون واقعا خسته اند.

خودمان را جای پدرمان، مادران، فرزندان پزشکان و پرستارانی بگذاریم که بسیاری انتظارشان را می کشند و هر روز این نگرانی را دارند که مبادا خدای ناکرده خبر مرگ عزیزانشان به گوش آن ها برسد.

بیایید همه ما کمک کنیم که به جای ۲ هفته اگر شده ۲ سال از برخی از رسم و رسوم گذشته مانند جشن عروسی و تولد و دورهمی و عزاداری و شب نشینی خداحافظی کنیم و یقین بدانیم که اگر همه ما در برابر ویروس کرونا درست رفتار کنیم این ویروس به زودی از استان ها و شهرها و اجتماع ما دور می شود.

یادمان باشد در خانه بمانیم و به دیگران نیز حتما توصیه کنیم که در خانه هایشان بمانند و یقین بدانیم اگر هر یک از ما درست رفتار کنیم شاهد اجرای محدودیت های سخت و اجباری در جامعه نخواهیم بود.

۳۱۰ بیمار جدید کووید ۱۹ در کرمانشاه شناسایی شدند

رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا اعلام کرد: ۳۱۰ بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته در استان شناسایی شدند که از این تعداد ۶۲ مورد بیمار بستری و ۲۴۸ مورد سرپایی بودند.

«مهدی محمدی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۲ نفر در استان کرمانشاه بر اثر ویروس کرونا فوت کردند که شامل چهار نفر در کرمانشاه، سه نفر در کنگاور و در شهرستان های اسلام آبادغرب، هرسین، گیلانغرب و روانسر نیز هرکدام شامل یک نفر می شود.

وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۸۵ نفر در استان کرمانشاه با علایم بیماری کووید ۱۹ بستری و ۱۹۸ مورد بیمار هم پس از بهبودی ترخیص شدند.

محمدی در پایان گفت: هم اکنون ۹۷۷ بیمار مربوط به کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان کرمانشاه بستری هستند.

اخبار مرتبط