به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری «روسیاسگودنیا»، کاساچیف افزود: درخواست مقامهای آمریکایی و فرانسوی از روسیه برای توضیح در مورد توافقنامه سه جانبه صلح قره باغ را میتوان به عنوان حسادت به موفقیتهای مسکو توصیف کرد.
وی اضافه کرد: آنها حسادت میکنند، زیرا ناگهان یک مورد با موفقیت بدون مشارکت آنها صورت گرفت.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا پس از دیدار «مایک پمپئو» وزیر خارجه این کشور با «ژان لودریان» همتای فرانسوی وی، اعلام کرد که این دو کشور در انتظار توضیح روسیه در مورد نقش ترکیه در مناقشه قره باغ هستند.
به گزارش «ریانووستی»، این مقام آمریکایی که نامش فاش نشده است، افزود که واشنگتن و پاریس به عنوان سران «گروه مینسک» وابسته به «سازمان امنیت و همکاری اروپا» همچنان به نقش خود پایبند هستند و معتقدند که سوالات زیادی وجود دارد که طرف روسی باید پاسخ دهد که نقش ترکیه و شاخصهای توافقنامه صلح قره باغ از آن جمله است.
مقام پارلمانی روس گفت: مقامهای آمریکا و فرانسه از خود سوال میکنند، چگونه میتوانند از این وضعیت خارج شوند و چرا آنها نتوانستند ماموریت صلحبانی در قره باغ را با موفقیتی که روسیه داشت، انجام دهند.
وی در همین حال خاطرنشان کرد که روسیه در تمام مراحل مذاکرات سه جانبه قره باغ با دیپلماتهای آمریکا و فرانسه در ارتباط بود.
کاساچوف این را نیز گفت که مرکز نظارت روسیه و ترکیه در جمهوری آذربایجان به نظارت بر ماموریت صلحبانی خواهد پرداخت و مجری این توافق نیست.
«سرگئی نارشکین» رییس سرویس اطلاعات خارجی روسیه نیز دیروز، آمریکا و کشورهای اروپایی را به تلاش برای شکست توافق در قره باغ و ازسرگیری جنگ در این منطقه متهم کرده بود.
نارشکین گفت: برخی کشورهای غربی تلاش میکنند تا آتش مناقشه در قره باغ را دوباره برافروزند تا روسیه را از منطقه قفقاز جنوبی بیرون کنند.
وی افزود: بر اساس اطلاعات ما، برخی کشورهای غربی از طریق کانالهای موجود ملیگرایان، ارمنستان و جمهوری آذربایجانی را تحریک میکنند تا توافقها برای صلح و برقراری آتشبس بیاعتبار شود.
به گفته رییس سرویس اطلاعات خارجی روسیه، تلاش میشود تا مردم ارمنستان را متقاعد کنند که صلح در قره باغ، شکست ایروان است. به نوبه خود به مردم جمهوری آذربایجان نیز میگویند که «کرملین» پیروزی را از آنها دزدید.
نارشکین معتقد است که کشورهای عضو ناتو ناراحت هستند که اقدامات نظامی در قره باغ با میانجیگری روسیه متوقف شده است. در واقع این اقدام، تلاشهای چندساله آنها برای خارج کردن روسیه از قفقاز جنوبی را بر باد داد.
روسیه هفته گذشته در چارچوب توافق با ارمنستان و جمهوری آذربایجان واحدهای صلحبان به قره باغ اعزام کرده و قرار است در مجموع یکهزار و ۶۰۰ نیروی نظامی روس در این منطقه مستقر شود.
به ابتکار روسیه، روز دهم نوامبر (۲۰ آبان) سندی برای تحقق آتشبس کامل و رفع تمام خصومتها در منطقه درگیری قرهباغ به امضای «علیاف»، «پاشینیان» و «پوتین» رسید.
نظر شما