عملیات کپه‌کاری ۵۰ هکتار از مراتع ملایر آغاز شد

همدان- ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر گفت: عملیات کپه‌کاری در سطح ۵۰ هکتار از مراتع حوزه آبخیز روستای مانیزان این شهرستان با مشارکت بهره‌برداران محلی آغاز شد.

علی ده‌پهلوان روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: این طرح در عرصه‌های مرتعی محدوده روستاهای مانیزان و خیرآباد بخش مرکزی ملایر با اعتبار ۴۰ میلیون تومان اجرا می‌شود.

وی افزود: اعتبار این طرح از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی پس از انعقاد قرارداد توسط پیمانکار بخش خصوصی در حال اجرا است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر بیان کرد: این روش به صورت اجرایی از سال۶۴ با تهیه دستورالعمل فنی روش‌های اجرایی احیا و اصلاح مراتع کوهستانی به جمع برنامه‌های احیا و اصلاح مراتع پیوسته است.

ده‌پهلوان کپه‌کاری را با استفاده از نیروی انسانی یکی از روش‌های تجدید حیات پوشش گیاهی مراتع عنوان کرد که اشتغال‌زایی و بومی‌گرایی ۲ مزیت مهم در اجرای این روش به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه در اجرای این طرح از بذر گل رنگ استفاده می‌شود، یادآور شد: پروژه کپه‌کاری در مراتعی که پوشش کم و فقیر است، اجرا خواهد شد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر گفت: کپه‌کاری با گونه‌های بومی و انتخاب گونه‌های گیاهی سازگار با شرایط  اقیلمی و محیطی منطقه موفقیت کامل این طرح را به دنبال خواهد داشت.

ده‌پهلوان اولویت اجرای این طرح را انتخاب گونه گل رنگ که گیاهی داروئی با مصارف در صنعت دارد، عنوان و بیان کرد: این گونه دارای خوش خوراکی زیاد، قدرت ترمیم، رشد مجدد و محافظ خاک در مقابل فرسایش است و افزایش نفوذپذیری آب را فراهم می‌کند.

وی مهمترین هدف اجرای طرح کپه‌کاری را بهبود وضعیت مراتع و ایجاد چراگاه‌های دائمی عنوان کرد و گفت: آموزش‌های لازم در زمینه نحوه صحیح چاله‌کنی، میزان بذر مورد استفاده در هر چاله و نکات کاربردی و فنی قبل از اجرای طرح توسط کارشناسان مرتع منابع طبیعی برای مجریان و بهره‌برداران ارایه شده است.

ربیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر ادامه داد: برای موفقیت اجرای این طرح، مناطق کپه‌کاری شده تا زمان استقرار کامل گیاهان، قرق و محافظت خواهد شد.

ده‌پهلوان ابراز امیدواری کرد: مابقی طرح‌های احیایی مراتع این شهرستان با تامین اعتبار لازم تا قبل از رسیدن فصل سرما اجرایی و به اتمام برسد.

وی یادآور شد: پوشش گیاهی مراتع از نظر محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، تولید گیاهان دارویی، صنعتی، توانایی‌های اکوتوریستی و ارزش‌های زیست محیطی دیگر دارای اهمیت زیادی است.

از ۱۷۰ هزار هکتار اراضی منابع طبیعی در شهرستان ملایر، ۱۳۸ هزار هکتار آن را مراتع تشکیل داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha