۱ آذر ۱۳۹۹، ۱۳:۱۵
کد خبر: 84117292
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرحی برای رفع موانع تجارت ایران و روسیه

۱ آذر ۱۳۹۹، ۱۳:۱۵
کد خبر: 84117292
طرحی برای رفع موانع تجارت ایران و روسیه

مسکو - ایرنا - تجار ایرانی مقیم روسیه به همراه سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور و کارشناسان اقتصادی سفارت طرحی را مورد بررسی قرار دادند که هدف اصلی آن رفع موانع در مسیر تجارت ایران و روسیه است.

به گزارش ایرنا از مسکو  بیش از ۵۰ بازرگان و تاجر ایرانی برجسته فعال در مسکو شامگاه جمعه در نشستی با کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران و کارشناسان اقتصادی سفارت این طرح را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران گفت: یکی از مشکلات اساسی تجارت ایرانیان این است که به جای اینکه همسویی و هم افزایی داشته باشند در تضاد با هم هستند. از طرف دیگر بسیاری از افرادی که وارد بازار روسیه می شوند به خاطر نـاآشنایی با داد و ستد بین المللی مورد سواستفاده قرار می گیرند.  




وی تصریح کرد : از این رو طرحی توسط خود تجار و با همفکری سفارت ارائه شده که به جای تضاد منافع، تجمیع منافع را موجب می شود تا تجار در این فرایند بتوانند با تجمیع توانمندی ها و کاهش هزینه ها و بهره مند شدن از سایر مزایای آن از جمله استفاده از کریدور سبز، قدرت رقابتی خود را افزایش داده و بازار خود را گسترش دهند.

سفیر گفت این طرح یک پیشنهاد است که با همفکری و پشتکار تجار انجام خواهد شد و سفارت نیز پشتیبان آن و تسهیل گر این راه خواهد بود.

او افزود: بر همین اساس شرکتها و فعالیتهای جداگانه و پراکنده تجار در قالب چند هلدینگ تخصصی متمرکز خواهد شد تا در کنار هم بتوانند کالاهای خود را با بازدهی خوب  وارد بازار روسیه کنند.

سفیر ایران با اعتقاد بر اینکه با یک پشتوانه اقتصادی و روابط تجاری بالا با روسیه می توان روابط با این کشور در عرصه های مختلف را نیز بهبود بخشید، می گوید: آسیب شناسی روابط تجاری ایران با روسیه صورت گرفته است و اکنون باید گامهای مختلفی با کمک خود تجار برداشته شود.

سید رضا هاشمی کارشناس اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران نیز می گوید: هدف از این طرح تشکیل هدلینگ های تجاری ایران در روسیه خواهد بود.

 وی گفت در روابط تجاری با روسیه موانعی وجود دارد که بر اساس طرحی که ارائه شده است این موانع برطرف خواهد شد و امیدواریم با اجرایی شدن این طرح شاهد توسعه روابط تجاری با روسیه و همچنین دستاوردهای بزرگ برای تجار باشیم.


 

تدوین راهبرد صادرات و واردات، رفع موانع زیر ساختی با همکاری دولت و بخش خصوصی،  توسعه امکانات تجاری، توسعه سرمایه گذاری در بنادر ایران و روسیه،  اتصال ریلی ایران به منظقه قفقاز و روسیه، همکاری  سه جانبه ایران روسیه و جمهوری آذربایجان جهت توسعه حمل و نقل جاده ای از راهکارهای بلند مدت رفع موانع تجاری با روسیه اعلام شد. با این حال تاکید گردید سریع ترین و در دسترس ترین راه رفع مشکلات حمل و نقل، بهره گیری از مسیر دریایی خزر و تامین کشتی های رورو است.

 ایجاد زیرساخت های لازم جهت بسته بندی حرفه ای کالاها، تشکیل هلدینگ های تجاری در حوزه مختلف، ایجاد کنسریوم سرمایه گذاری با مشارکت هلدینگ ها، تنظیم روابط متوازن بانکی و ایجاد پایانه های باربری در شهرهای مهم روسیه و یک نظام حرفه ای توزیع کالا شامل ایجاد مرا از تجاری، فروشگاه های زنجیره ای و بازارچه های ایرانی در مراکز جمعیتی روسیه، حذف مالیات صادراتی؛ افزایش دانش صادراتی فعالان اقتصادی و آشنایی همزمان آنها با قوانین قراردادهای تجاری و زبان روسی از دیگر راهکارهایی عنوان شد که با اجرایی شدن این طرح موانع تجارت با روسیه را از بین خواهد برد.

بر اساس این طرح فعالیتهای صادراتی تجار زیر نظر هلدینگهای تجاری تخصصی انجام خواهد شد و تجار تحت پوشش این هلدینگها می توانند صادرات و واردات خود به روسیه با بازدهی مناسب  به سرانجام برسانند.

این هدلینگ های وارداتی و صادراتی  در قالب مجموعه هایی تخصصی از جمله میوه و تره، چوب و الیاف،  خشکبار و غلات،  کاغذ، مواد پتروشیمی، صنایع دستی، بخش گردشگری،  ساختمان و دارو حمل و نقل فعالیت خواهد کرد.

این هدلینگها وارد یک کنسرسیوم تخصصی خواهند شد و کار سرمایه گذاری را انجام خواهند داد.

در این نشست از سوی تجار ضمن اشاره به پاره ای از مشکلات موجود، از ایده تشکیل هلدینگ ها استقبال نموده و مقرر شد کارگروهی برای بررسی جزئیات این طرح و در نهایت تاسبس هلدینگ ها ایجاد شود.

 در دوره نوین روابط تجاری ایران و روسیه، حجم همکاریهای تجاری دو کشور روند خوبی پیدا کرده است با این وجود حجم سرمایه گذاری انحام شده نسیت به آنچه که باید باشد بسیار پایین است

جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به عنوان دو کشور همسایه در کنار گسترش روابط راهبردی در سالهای اخیر، در تلاشند تا از ظرفیت های بالای تجاری و اقتصادی یکدیگر نیز آنگونه که شایسته است؛ بهره متقابل لازم را ببرند.

مناسبات میان ایران و روسیه در حال حاضر در بهترین شرایط قرار دارد اما با این وجود روابط اقتصادی تهران و مسکو با داشتن توانمندی ها و ظرفیت های بالا در سطح مطلوبی نیست و به گفته کاظم جلالی سفیر تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه،  تلاش‌ها در دو سوی دریای خزر برای رفع موانع و مشکلات  اقتصادی در جریان است.

 همسایگی این دو کشور از قدیم الایام و داشتن مرزهای مشترک آبی در دو سوی  دریای خزر، و داشتن روابط راهبردی و رو به افزایش در چند ساال گذشته فرصتهایی نابی  برای همکاری های تجاری  پدید آورده است.

روابط ایران و روسیه پس از توافق هسته ایران (برجام) و به دنبال آن همکاری ایران و روسیه در سوریه و همچنین حمایت قاطع روسیه در سازمان های بین المللی از مواضع ایران از اهمیت مضاغفی برخوردار شده است بنابراین کارشناسان معتقدند این فرصت عالی زمینه برای شکوفایی روابط اقتصادی بین دو طرف بخصوص درشرایظ تحریم ها و کرونایی ایجاد کرده است.  

با وجود اینکه مبادلات اقتصادی بین ایران و روسیه، به رغم شیوع کرونا، کاهش پیدا نکرده است،  تهران و مسکو، سطح روابط و مناسبات اقتصادی و بازرگانی را متناسب با روابط راهبردی دو همسایه نمی‌دانند.

  «ولادیمیر اوبیدنوف» رئیس شورای تجاری روسیه و ایران حچم تجارت ایران و روسیه را در سال گذشته یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار عنوان کرد و می گوید: این حجم از مبادلات برای دو کشور همسایه با توجه به روابط راهبردی موجود بسیار پایین است.

 اما سفیر تام الاختیار و فوق العاده جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با اشاره به اهمیت بالای روابط دو تهران - مسکو خواستار تقویت زیرساخت ها برای توسعه اقتصادی دو کشور شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha