رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در این استان گفت: در ۲۴ ساعت منتهی به سی ام آبان ماه، ۴۸۸ بیمار کرونایی در مراکز درمانی قم بستری هستند که وضعیت ۱۲۷ تَن از آنها وخیم است.
محمدرضا قدیر اظهار داشت: ۷۵ تَن با تشخیص احتمالی و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی قم مورد پذیرش قرار گرفتند.
وی با اشاره به بستری شدن ۴۶ بیمار جدید در بخش ها و تحت نظر اورژانس، افزود: ۶۶ تَن از کل بیمارانی که طی روزهای گذشته بستری بودند نیز ترخیص شدند.
ریس دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین بیان کرد: ۶ تَن که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت بود نیز جان خود را از دست دادند.
اماکن نقضکننده محدودیت کرونایی در قم پلمب میشود
اتاق اصناف مرکز قم در خصوص تعطیلی همه گروههای شغلی به غیر از مشاغل گروه یک، با صدور اطلاعیه ای هشدار داد: با واحدهای صنفی متخلف بدون تذکر و صدور اخطار قبلی برخورد و این اماکن پلمب می شود.
در اطلاعیه اتاق اصناف استان قم آمده است: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا قم، کلیه گروه های شغلی بهجز «گروه شغلی یک» از روز شنبه اول آذرماه سال جاری تا اطلاع ثانوی تعطیل می باشند.
اطلاعیه افزوده است: همچنین بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، فعالیت و ارائه خدمات فروشگاه های بزرگ، زنجیره ای و تعاونی قم از روز شنبه اول آذر ماه حتی در روزهای تعطیل به صورت یکسره از صبح تا ساعت ۲۱ است.
اطلاعیه تاکید کرده است: هر گونه فعالیت گروه های شغلی ۲، سه و چهار که در ایام محدودیتهای کرونایی مشمول تعطیلی هستند، با واحد صنفی متخلف بدون تذکر و صدور اخطار قبلی برخورد و آن واحد پلمب شده و جهت اقدامات قانونی به مراجع ذیصلاح معرفی می شوند.
ادارات قم ملزم به اجرای دورکاری کارکنان هستند
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری قم گفت: با اجرایی شدن دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا، حضور کارکنان دستگاه های اجرایی در ادارات به یک دوم و یک سوم متناسب با رسته شغلی کاهش می یابد که همه ملزم به رعایت این دستورالعمل هستند.
محمدرضا گروسی در حاشیه جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: با تصویب طرح جامع مدیرتی ترددها و تجمع ها در ستاد ملی کرونا و ابلاغ آن به تمام استان های کشور، همه دستگاه های دولتی ملزم هستند تا این محدودیت ها را به دقت اجرایی کنند و نسبت به رعایت مسائل بهداشتی اهتمام جدی تری داشته باشند.
وی ادامه داد: بر این اساس از روز شنبه اول آذرماه دستگاه های ضروری واقع در گروه یک با حداکثر ۵۰ درصد ظرفیت و سایر دستگاه ها در بازه ۲ هفته با یک سوم کارکنان فعالیت خواهند داشت.
وی گفت: رعایت این دستورالعمل الزامی است و این موضوع به همه دستگاه های استان بخشنامه شده و با مدیران متخلف در این زمینه برخوردهای قانونی انجام می شود.
فعالیت اصناف و مشاغل غیرضرور قم به مدت دو هفته ممنوع است
استاندار قم، با بیان اینکه قم در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد، گفت: بر اساس مصوبه ابلاغی ستاد ملی کرونا، به غیر از رسته های شغلی دسته یک فعالیت همه رسته های شغلی از ابتدای آذرماه در قم به مدت ۲ هفته ممنوع می شود.
بهرام سرمست در حاشیه جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: بر اساس گزارش دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت همچنان قم جزو استان های با وضعیت هشدار سطح سه و قرمز قرار دارد که این موضوع اقتضائات و محدودیت های خاص خود را طلب می کند.
وی با اشاره به تصویب و ابلاغ طرح جامع مدیریت ترددها و تجمع ها در ستاد ملی مقابله با کرونا، افزود: بر اساس این طرح از شنبه اول آذرماه به مدت حداقل دو هفته محدودیت هایی در فعالیت های و ترددها در سطح کشور و استان اعمال می شود.
وی با تاکید بر ضرورت همراهی مردم در اجرای دقیق و کامل محدودیت های اعلامی ستاد ملی مقابله با کرونا، ادامه داد: کنترل این بیماری در گرو همراهی و همدلی مردم است و اگر این همراهی محقق نشود، شیوع کرونا در استان و کشور بسیار نگران کننده تر از وضع موجود خواهد شد.
سرمست با بیان اینکه محدویت های اعلامی از روز شنبه در سه سطح اصناف، ادارات و ترددها اجرایی می شود، ادامه داد: در اجرای این طرح به جز مشاغل خدماتی، اضطرای، تامین کالاهای اساسی، مراکز بهداشتی ودرمانی، هلال احمر و آتش نشانی سایر رسته های شغلی شامل رسته های گروه ۲، سه و چهار از ابتدای آذر به مدت ۲ هفته تعطیل می شوند.
معاون استاندار: ترددها به قم از اول آذر محدود می شود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم گفت: در راستای اجرای طرح ملی ستاد مقابله با کرونا، از شنبه اول آذر ماه ورود پلاک های غیربومی به قم و تردد درون شهری از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح ممنوع می شود.
بیژن سلیمانپور در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در سالن کرامت استانداری قم، اظهار داشت: اعمال محدودیت ها و ممنوعیت ترددها در قالب طرح ستاد ملی کرونا با جدیت در قم اجرایی می شود.
وی گفت: اجرای ممنوعیت های تردد که در ماه های اخیر چند نوبت در کشور و استان اجرایی شد، از جمله طرح هایی است که به خوبی در قم اجرا شد و برای اجرای مجدد آن از ابتدای آذرماه آمادگی کامل در سطح استان وجود دارد.
معاون استاندار قم با اشاره به ممنوعیت تردد درون شهری از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح، بیان داشت: در اجرای این محدودیت ها نگاه قهری وجود ندارد و با توجه به همراهی که تا کنون اصناف داشته اند، امیدواریم اجرای این محدودیت ها با همراهی واحدهای صنفی به خوبی و با آرامش انجام شود.
وی گفت: با هماهنگی انجام شده قرار است نماینده ای از پلیس راه قم در استانداری مستقر شود تا تمام کسانی که نیاز به تردد ضروری در سطح استان از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح دارند از جمله پزشکان، برای آنها مجوز تردد صادر شود.
مهمانی خانوادگی به مهمترین کانون شیوع کرونا در قم تبدیل شده است
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با تاکید بر اینکه مهمانی های خانوادگی به مهمترین کانون شیوع کرونا تبدیل شده است، گفت: در کنترل تجمع های بزرگ در سطح استان بسیار خوب عمل شده، ولی در تجمع های کوچک خانوادگی به کار فرهنگی نیاز است.
محمدرضا قدیر در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در سالن کرامت استانداری قم، با تاکید بر ضرورت اجرای دقیق محدودیت های جدید ابلاغی ستاد ملی کرونا افزود: بر اساس این طرح شهرها و استان ها به سه سطح زرد، نارنجی و قرمز تقسیم و برای هر کدام محدودیت هایی از ابتدای آذر ماه اعلام می شود.
وی ادامه داد: هدف از اجرای این طرح کاهش ۳۰ درصدی بستری و ۱۵ درصدی مرگ و میر در کوتاه مدت و همچنین کاهش ۵۰ درصدی آمار بستری و ۳۰ درصدی فوت بیماران کرونایی در بازه میان مدت ۲ ماهه است.
وی گفت: محدودیت های اگر اعمال نشود، آمار مرگ و میر بسیار افزایش می یابد به همین دلیل اجرای دقیق این محدودیت ها در قم بسیار ضروریی است.
قدیر با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در قم، گفت: میانگین بستری بیماران کرونایی در یک هفته گذشته ۵۳۰ تا ۵۵۰ بیمار و آمار فوتی ها به طور متوسط بین ۸ تا ۱۰ مورد در یک تا دو هفته اخیر بوده است ضمن اینکه هم اکنون ۱۲۵ بیمار بدحال نیز در بخش های مراقبت های ویژه بستری هستند.
استاندار: ملاک عمل در قم محدودیتهای ستاد مقابله با کرونا است
استاندار قم گفت: با ابلاغ طرح جامع ترددها و اجتماعات ستاد ملی مقابله با کرونا به تمام استانها، محدودیتهای اعمالشده استان در هفتههای اخیر لغو شد و طرح ستاد ملی ملاک عمل است.
بهرام سرمست در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در سالن کرامت استانداری قم، افزود: محدودیتهای اعلامشده در سطح استان ازجمله فعالیت اصناف تا ساعت ۱۸ تا ۳۰ آبان بوده و از روز شنبه یکم آذرماه، طرح جامع ستاد ملی کرونا جایگزین این محدودیتها میشود.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت قرمز شیوع کرونا در قم، تمام بندهای دستورالعملهای طرح ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا بهصورت جدی در سطح استان از روز شنبه یکم آذرماه به مدت دو هفته اجرایی میشود.
وی گفت: بهغیراز جلسه شورای تامین، تمام جلسات استان از شنبه هفته آینده باید بهصورت غیرحضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شود.
سرمست با تاکید بر اینکه تمام دستگاههای اجرایی ملزم به رعایت دستورالعملهای ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا هستند، افزود: جلسات ادارات نیز باید حداکثر با حضور ۱۵ نفر برگزار شود.
وی اظهار داشت: با اجرای طرح ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا از شنبه اول آذر به مدت دو هفته، حداکثر یکسوم کارکنان دستگاههای اداری و حداکثر ۵۰ درصد کارکنان دستگاههای ضروری در سر کار حاضر و بقیه کارکنان دورکار میشوند.
وی ادامه داد: اصناف، مراکز و اداراتی که بر اساس نظارتهای انجامشده رعایت مسائل بهداشتی در آنها زیر ۷۰ درصد بوده است باید شناسایی و تذکرات لازم به آنها داده شود.
قم همچنان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: اگر چه شیوع کرونا در قم ثابت و با روند نزولی با شیب بسیار کم است ولی این استان همچنان در وضعیت قرمز و هشدار سطح سه قرار دارد.
سیامک محبی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در سالن کرامت استانداری قم، با بیان اینکه وضعیت شیوع کرونا در قم روند کاهشی یافته است افزود: آمار مرگ و میر در قم به ۴.۵ مرگ و میر در هر ۱۰۰ هزار نفر کاهش یافته است، ولی همچنان این آمار بالاست.
وی با تاکید بر اینکه ۵۸۰ بیمار در هفته اخیر در اورژانس قم پذیرش شده اند، گفت: در تلاش هستیم که تا پیش از آغاز فصل سرما، وضعیت شیوع کرونا در استان به وضع باثبات تری برسد.
وی با بیان اینکه انجام تست های کرونا نسبت به هفته گذشته ۴۰ درصد افزایش یافته است گفت: یک هزار و ۱۵۴ مورد کرونا مثبت در یک هفته گذشته در این استان ثبت شده است.
محبی ادامه داد: با وجود اینکه تعداد پذیرش اورژانس، تعداد بستری و موارد فوتی در قم طی یک هفته گذشته روند کاهشی داشته است، ولی همچنان قم در محدوده قرمز شیوع کرونا قرار دارد.
وی اظهار داشت: اقدام های انجام شده در ستاد استانی مقابله با کرونا موجب شده که این استان برخلاف استان های دیگر که با شیوع افسارگسیخته کرونا مواجه هستند، این روند در قم کنترل شود.
یک تالار پذیرایی و دو قلیانسرا در قم پلمب شد
یک تالار پذیرایی و دو قلیانسرا با توجه به اعلام محددیت های اعلام شده از سوی ستاد استانی کرونا و گشت های مشترک بازرسان مرکز بهداشت با بازرسان سازمان صنعت ، معدن و تجارت و فرماندهی انتظامی قم پلمب شدند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، این تالار که بدون توجه به شرایط موجود و ممنوعیت برگزاری مراسم اقدام به این کار کرده بود، غیرفعال و از ادامه فعالیت آن جلوگیری به عمل آمد.
همچنین ۲ قلیانسرا و یک اغذیه فروشی نیز به دلیل رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی پلمب شدند و یک نانوایی هم به دلیل عدم رعایت اصول بهداشتی، نواقص بحرانی و غیربحرانی و نیز عدم رعایت شیوه نامه اخطار کتبی دریافت کرد.
وضعیت کرونا در قم از روز بیستم شهریورماه و به دنبال افزایش قابل توجه بیماران و مبتلایان این بیماری فوق قرمز شده است.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما