به گزارش شنبه ایرنا، «هانس کلوگ» مدیر منطقه اروپا در سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه گذشته گفت که در اروپا در هر ۱۷ ثانیه یک نفر بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست میدهد.
از ابتدای شیوع همهگیری تاکنون، نزدیک به ۵۸ میلیون نفر در جهان به کرونا مبتلا شدهاند که از این تعداد افزون بر یک میلیون و ۳۷۷ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند؛ بیش از ۱۵ میلیون و ۲۳۲ هزار نفر از مجموع مبتلایان در جهان با ۳۴۱۶ مورد جدید ابتلا در ۲۴ ساعت گذشته مربوط به اروپاست.
تاکنون در کشورهای اروپایی، ۳۴۸ هزار و ۱۷۵ نفر طبق آخرین آمار رسمی اعلام شده در تارنمای «ورلدومترز» بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
در حالی که بیش از ۲۰ درصد تعداد ابتلایان به کرونا در جهان مربوط به اروپاییهاست اما نسبت میزان فوتیهای ناشی از این همهگیری در قاره کهن ۲۵ درصد است.
روزنامه فرانسوی زبان «لو سوآر» بلژیک روز شنبه نوشت: در اروپا، سازمان جهانی بهداشت با استقبال از کاهش ۱۰ درصدی موارد هفتگی ابتلا نسبت به هفته گذشته اعلام کرد که میزان مرگ و میرها همچنان رو به افزایش بوده و مراقبتهای بهداشتی در عین حال ادامه دارد.
به نوشته این رسانه فرانسویزبان، حتی در صورتی که محدودیتهای جدید اعمال شده در ابتدای ماه میلادی جاری موثر واقع و به سمت خوشبینی سوق داده شود، در آلمان سطح ابتلا همچنان خیلی زیاد است. در این کشور تاکنون نزدیک به ۹۰۲ هزار نفر به کرونا مبتلا شده و ۱۴ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
طبق جدول ورلدومترز، فرانسه، روسیه، اسپانیا، بریتانیا، ایتالیا و آلمان در میان کشورهای اروپایی بیشترین موارد ابتلا را گزارش کردهاند.
به نوشته روزنامه بلژیکی، «اولیویه وران» وزیر بهداشت فرانسه میگوید: ویروس با سرعت کمتری در حال گردش است اما خدمات اورژانسی در سطح بالایی قرار دارد. در یک هفته گذشته ۱۵ هزار و ۸۰۷ نفر مبتلای جدید در بیمارستانها بستری شدهاند.
از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، نزدیک به ۲ میلیون و ۱۱۰ هزار نفر در فرانسه به کرونا مبتلا شدهاند که در این میان بیش از ۴۸ هزار و ۲۶۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
روسیه با ثبت دو رکورد جدید در میزان ابتلا و فوتیهای روزانه، از مرز دو میلیون نفر عبور کرده است.
سازمان حمایت از مصرف کنندگان روسیه موسوم به «روس پاترب نادزور» (دست اندر کار امور مبارزه با بیماریهای واگیر) روز جمعه از آغاز تولید انبوه واکسن دوم کرونا در این کشور خبر داد. به نوشته ریانووستی، مطابق برنامه قرار است تا پایان سال جاری میلادی ۵۰ هزار دوز از این واکسن تولید شود.
واکسیناسیون عمومی در روسیه با واکسن «اپی واک کرونا» در سال ۲۰۲۱ صورت خواهد گرفت. واکسن دوم کرونا در روسیه به نام «اپی واک کرونا» را مرکز ویروس شناسی و بیوتکنولوژیک «وکتور» در نووسیبیرسک ساخته است و یک ماه پیش ثبت شد.
واکسن نخست به نام واکسن اسپوتنیک وی در موسسه تحقیقاتی گمالیا وابسته وزارت بهداشت روسیه و با مشارکت کارشناسان وزارت دفاع روسیه تولید شده است و از یک ماه پیش برای واکسیناسیون مردم روسیه در همه مناطق این کشور توزیع شده است.
سومین واکسن توسط دانشمندان روسی هم به تازگی تولید شده است؛ واکسنی که نیاز به تزریق ندارد و می توان آن را استنشاق کرد.
نشریه لو سوآر بلژیک همچنین مینویسد: کاتالونیا در حال آماده شدن برای کاهش محدودیتهاست. شمال شرقی اسپانیا روز پنجشنبه بازگشایی بارها، رستورانها و سینماها از روز دوشنبه پس از یک ماه تعطیلی اعلام کرد.
در بریتانیا که اعمال محدودیتهای جدید کرونایی در این کشور منجر به کاهش روند ابتلا شده، بیش از یک میلیون و ۴۷۳ هزار مورد جدید تا به کنون گزارش شده و بیش از ۵۴ هزار نفر فوتی ناشی از کرونا داشته است.
ایتالیا با یک میلیون و ۳۴۵ هزار مبتلا در جایگاه بعدی از جهت میزان ابتلا در اروپا قرار دارد و نزدیک به ۴۸ هزار و ۶۰۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
در شرایطی که فعالیتها در اکثر زمینههای کاری تعطیل شده اما دولت آلمان بر باز بودن مهدهای کودک و مدارس همچنان اصرار دارد. بیشتر کارمندان ادارات هم در آلمان به دورکاری روی آوردهاند.
«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان گفته که انتظار دارد واکسن کرونا در ماه میلادی آتی و یا اوایل سال نو میلادی در اروپا موفق به دریافت مجوز شود.
اتحادیه اروپا اعلام کرده است که میلیونها دوز واکسن کرونا تولیدی شرکت «مدرنا» که گفته می شود تا پایان سال جاری میلادی عرضه خواهد شد را پیش خرید کرده است؛ این شرکت داروسازی آمریکایی به تازگی از میزان اثربخشی ۹۴، ۵ درصدی واکسین تولیدی خود خبر داده است.
شرکت آلمانی «بایونتیک» و شریک آمریکاییاش «فایزر» هم میزان اثربخشی واکسن تولید شده توسط این شرکتها را ۹۵ درصد اعلام کردهاند؛ این دو شرکت، روز جمعه برای عرضه محصول خود به بازار رسما از سازمان غذا و داروی ایالات متحده درخواست مجوز کردند.
رییس کمیسیون اروپایی هم از آمادگی عمل اروپا در این باره خبر داده و گفته تا پایان سال جاری میلادی دست به کار خواهد شد.
«اورزولا فن درلاین» رئیس کمیسیون اروپا روز جمعه در نشست دو روزه اضطراری رهبران اروپایی که به صورت ویدئوکنفرانسی و با محوریت مبارزه با آثار مخرب اقتصادی شیوع ویروس کرونا بر زندگی شهروندان مقیم اتحادیه اروپا برگزار شد، از رهبران اروپایی خواست تا «پایان کامل همه گیری کرونا» اقدامات حمایتی را ادامه دهند.
به گفته کارشناسان پزشکی، اروپا تابستان آینده احتمالا «عاری از ویروس کرونا» خواهد شد.
از سوی دیگر، دانمارک به این نتیجه رسیده که تهدید بالقوه کرونا برای واکسنهای انسانی به احتمال زیاد در صورت عدم کشف موارد جدید ابتلا برطرف شده است.
در حالی که عمده کشورهای اروپایی محدودیتهای بیشتری را برقرار کردهاند، سازمان بهداشت جهانی روز جمعه اعلام کرد که ۶ ماه پیش رو برای اروپاییها در مبارزه با کرونا دوران سختی خواهد بود. البته این سازمان این را هم اعلام کرده که معلوم نیست عرضه واکسن پاسخگوی تقاضای جهانی باشد.
نظر شما