قدیر آریان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: هدف از اجرای عملیات بیولوژیک همکاری و هم دلی مرتعداران و دامدارن روستا است و با مشارکت دادن جوامع محلی در اجرای پروژه های منابع طبیعی می توان سرعت و میزان موفقیت این پروژهها را تا حدود قابل ملاحظهای افزایش داد.
وی یادآور کرد: از اهداف دیگر طرح می توان به ذخیره نزولات آسمانی، افزایش پوشش گیاهی، کنترل و کاهش سیلاب، تغذیه سفرههای آب زیرزمینی، جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش رطوبت خاک بواسطه کاهش سرعت رواناب و نفوذ آن در خاک اشاره کرد.
رییس اداره حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری بیجار گفت: در سنوات اخیر به علت فشار مضاعف بر مراتع از جمله تخریب و تصرف، شخم و شیار مراتع و تغییر کاربری غیر مجاز سطح مراتع به شدت کاهش پیدا کرده و عرصه های باقی مانده جوابگوی دامداری روستا نشینان نخواهد بود.
وی یادآور شد: عملیات بیولوژیک در راستای اجرای برنامه های ابلاغی ریاست سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و طرحهای جهشی به منظور اصلاح و احیاء مراتع از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و طرح بوم سازگان زاگرس بوده که شامل کپه کاری، بذرپاشی، قرق مراتع و تبدیل دیم زارهای کم بازده به علوفه زار است.
آریان یادآور شد: عملیات بیولوژیک در سطح ۱۴۰ هکتار از مراتع حوزه آبخیز قراطوره و در روستای برگشاد شهرستان بیجار با گونههای یونجه دیم، آگروپاپیرون، کاسنی، کما و ختمی در حال اجرا است.
شهرستان ۸۹ هزار نفری بیجار در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.
نظر شما