۲ آذر ۱۳۹۹، ۱۶:۳۴
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84119008
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

بیش از ۲ میلیارد تومان برای توسعه جنگل‌های کردستان هزینه می‌شود

سنندج - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: ۲ میلیارد و ۵۳۰ میلیون تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری در حوزه توسعه و غنی سازی جنگل‌های این استان در کامیاران و سنندج هزینه می‌شود.

سعدی نقشبندی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در راستای اجرای طرح‌های جهشی ۹*۹۹ در زمینه زراعت چوب، ۸۵۰ هزار اصله نهال صنوبر در نهالستان گریزه سنندج و ریخلان مریوان تولید شده تا در فصل کاشت بصورت رایگان در بین مجریان و بهره‌برداران محلی توزیع ‌شود.

وی اضافه کرد: این طرح بر اساس توافق با یک شرکت خصوصی انجام گرفته و تولید ۸۵۰ هزار اصله نهال صنوبر برای توزیع رایگان در راستای توسعه زراعت چوب در استان نیز انجام شده است.

نقشبندی با بیان اینکه این طرح در ۳۵۰ هکتار از زمین‌های دیواندره و مریوان اجرایی می‌شود، یادآور شد: بخشی از این طرح در اراضی ملی و در قالب ماده ۳ قانون حفاظت و بهره برداری انجام می‌گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه درختکاری در استان تنها به اسفند ماه منتهی نشده است، افزود: بعد از انتخاب محدوده‌های مستعد برای جنگل کاری و توسعه جنگل، این مهم با  مشارکت آبخیزنشینان و جوامع محلی، توسط تشکل های تخصصی منابع طبیعی وآبخیزداری و پیمانکار بخش خصوصی  عملیات  جنگل کاری و غنی سازی جنگل با بذر و نهال گونه‌های بومی و سازگار با اقلیم در سطح استان  انجام می شود.

نقشبندی تاکید کرد: با توجه ظرفیت قانونی ایجاد شده باستناد به بند ب ماده ۲۹ قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور برای تشکل‌های تخصصی منابع طبیعی شامل فارغ‌التحصیلان و بهره‌برداران محلی شهرستان مجوز لازم صادر و از آنها در عملیات‌های مرتبط با منابع طبیعی و آبخیزداری استفاده شده است.

وی با بیان اینکه کردستان در این زمینه از استان‌های پیشروی کشور بوده که این اقدام را برای اولین بار اجرایی کرده است، گفت: این استان دارای ۶۱۹ حوزه زیر آبخیز است که عملیات بیولوژیکی مرتعداری در زیر حوزه‌های آبخیز مصوب و مطالعه شده ۱۰  شهرستان اجرا می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: در اجرای تکالیف قانونی و سیاست های سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور در راستای طرح زراعت چوب هرساله نسبت به تولید نهال صنوبر و گونه های چوبده دیگر نظیر افرا، زبان گنجشک، اقاقیا و سنجد در نهالستان‌های تحت مدیریت و توزیع آن در بین متقاضیان واجد شرایط بصورت رایگان اقدام می‌کند.

نقشبندی با بیان اینکه راهکارهای مختلفی برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی پیشنهاد می‌شود، تاکید کرد: یکی از موثرترین راهها برای ممانعت از قاچاق چوب و صدمه جبران ناپذیر به طبیعت، ترغیب علاقه‌مندان به زراعت صنوبر و بهره‌برداری از آن در صنعت چوب است.

وی افزود: با زراعت چوب می توان از راه قانونی و بدون هرگونه تخلف، درآمدزایی داشت همچنین چوب مورد نیاز بازار را تامین و برای چند نفر هم اشتغالزایی کرد چون در واقع کاشت صنوبر فرصت تازه‌ای برای تنوع‌بخشی به درآمد و تولیدات کشاورزی محسوب می‌شود.

نقشبندی یادآور شد: اگر به موضوع زراعت چوب توجه کافی نشود با کمبود مواد سلولزی در آینده مواجه خواهیم شد لذا برای حفظ اکوسیستم مناطق مختلف درختکاری باید توسعه یابد.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری، استمرار و تلاش در کار و نگاه درست به آینده یکی از ملزومات کشاورزی موفق است، اظهار داشت: برای رسیدن به سود بالا در صنوبر کاری باید سرمایه حداقل ۲ سال و حداکثر هشت سال در این کار باقی بماند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha