مدیر جهاد کشاورزی شهرستان باخرز روز دوشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا گفت: عدم رسیدگی به مزارع زعفران، افزایش هزینههای تولید و عدم اجرای دستورالعملهای کارشناسی شده مشاوران جهاد کشاورزی باعث کاهش عملکرد این محصول در این شهرستان طی سال زراعی کنونی شده است.
محمد دوستخواه احمدی افزود: امسال سطح زیر کشت زعفران در باخرز با ۵۰۰ هکتار افزایش به چهار هزار و ۵۰۰ هکتار رسید که ۱۲ درصد بیشتر از سال زراعی گذشته بود.
وی ادامه داد: امسال عملکرد زعفران خشک در کشتزارهای باخرز در هر هکتار به بیش از چهار و نیم کیلوگرم رسید و در مجموع بیش از ۲۰ تن زعفران خشک در این شهرستان برداشت شد.
مدیر جهاد کشاورزی باخرز گفت: کشت زعفران در این شهرستان به صورت پراکنده است با این وجود به ازای هر هکتار کشت این محصول ۶۰ نفر- روز از مرحله کاشت تا برداشت زعفران در این منطقه مشغول کار میشوند.
دوستخواه افزود: کشت زعفران با توجه به نیاز کمتر به آب با استقبال شدید کشاورزان رو به رو شده و به همین خاطر تامین کودهای شیمیایی و ریزمغذی مورد نیاز، استفاده از روشهای نوین آبیاری، مبارزه با علفهای هرز، جلوگیری از چرای دام در مزارع و ارائه راهنماییها و توصیههای فنی در راستای حمایت از زعفرانکاران انجام میشود.
وی همچنین از تولید محصول سالم در ۷۰ درصد از مزارع زعفران این شهرستان خبر داد و گفت: برداشت این محصول همه ساله از اواسط مهر ماه آغاز و تا اواخر آبان ماه ادامه مییابد.
مدیر جهاد کشاورزی باخرز گفت: در سال زراعی جاری در ۳۰ درصد از کشتزارهای این محصول در این شهرستان روشهای نوین آبیاری اجرا شد.
دوستخواه افزود: در سال زراعی جاری همزمان با فصل برداشت زعفران در باخرز پنج بازار خرید و فروش گل زعفران در این شهرستان راه اندازی شد.
شهرستان ۵۸ هزار نفری باخرز در ۲۲۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است و ۸۴ درصد جمعیت این شهرستان به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند.
نظر شما