به گزارش روز شنبه ستاد توسعه فناوری نانو، پیشرفت در حوزه فناوری نانو که از اولویتهای کشور در سالهای اخیر به شمار میآید، مستلزم توسعه تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز این حوزه و ایجاد توانمندی برای ساخت است. در راستای تحقق این هدف، واحد تجهیزات ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با رویکرد حمایت از ایدهها و طرحهای ساخت تجهیزات و ماشینآلات مرتبط با این حوزه شکل گرفته است.
این واحد تلاش دارد از طریق پیوند ایدهها، طرحهای نوآورانه و توانمندیهای صنعتی حوزه فناوری نانو به چرخه تولید، نیازهای مختلف بخشهای پژوهشی و صنعتی را مرتفع سازد.
هدف این فراخوان حمایت از ارتقا و تبدیل ستاپهای آزمایشگاهی برآمده از طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی به تجهیز تجاری، بهدنبال توسعه و بومی سازی تجهیزات راهبردی حوزه فناوری نانو است. از آنجا که تجهیزات مرتبط با حوزه فناوری نانو مطابق با استاندارد ISO/TS ۱۸۱۱۰ به دو دسته تجهیزات تولید نانومواد (نانوذره، نانوپودر، نانوساختار و …) و تجهیزات مشخصهیابی نانومواد (تجهیزاتی که برای تعیین اندازه، مرفولوژی، جنس و فاز جزء نانومتری نیز مورد استفاده قرار میگیرند) تقسیم میشوند، تنها آن دسته از ستاپهای آزمایشگاهی مشمول دریافت حمایت میشوند که در یکی از دو دسته تجهیز نام برده جای گیرند.
ملاحظات فنی در نظر گرفته شده در این چالش شامل "مطابقت با استاندارد موجود در حوزه تجهیزات مرتبط با فناوری نانو"، "مورد استفاده قرار گرفتن یک نمونه از ستاپ ساخته شده"، "فاقد نمونه تجاری سازی شده داخلی"، "قابلیت ارتقا و تبدیل به تجهیز تجاری (قابلیت پکیج شدن، دارا بودن اتوماسیون، تکرارپذیری نتایج و …)"، "قابلیت ارتقا از تولید در مقیاس آزمایشگاهی به نیمه صنعتی و صنعتی ستاپهای تولید نانومواد"، "دارا بودن بازار قابل توجه" و "دارا بودن هسته فناور، شرکت ثبت شده (حقوقی) " میشود.
در این مرحله، شرکتکنندگان باید طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آنها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت کنند.
در پایان مرحله اول (۱۵ اسفند ۹۹) طرحهای دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکتکنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) برای ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد. برگزیدگان مرحله نخست، تا ۱۵ مهر ۱۴۰۰ فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را در مرحله دوم ارایه کنند.
در پایان مرحله دوم (۳۰ مهر ۱۴۰۰) برای انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکتکننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی میشود.
علاقه مندان برای حضور در این چالش وکسب اطلاعات بیشتر به آدرس http://innoten.ir/ مراجعه کنند.
نظر شما