به گزارش خبرنگار ایرنا، محدودیتهای گسترده ۲ هفته ای با هدف مهار ویروس کرونا از بامداد شنبه اول آذر در سراسر کشور از جمله استان کرمانشاه آغاز شده است.
براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، در این طرح همه کسب کارها و مشاغل جزء مشاغل «سطح یک» به مدت ۲ هفته تعطیل است و تردد خودروها و بیماران کرونایی با محدودیت ها و جریمه های بی سابقه(۲۰۰ هزار تا یک میلیون تومانی) مواجه می شود.
در این مصوبه مشاغل به چهار دسته تقسیم شده اند و محدودیتها براساس سه وضعیت زرد، نارنجی و قرمز در شهرها اعمال می شود.
براساس اعلام دانشگاه علومپزشکی کرمانشاه، شهرستان های کرمانشاه، کنگاور، سنقر و کلیایی، سرپل ذهاب، هرسین، جوانرود و صحنه در وضعیت «قرمز»، شهرستان های اسلام آباد، پاوه، ثلاث باباجانی، روانسر، قصر شیرین و گیلانغرب در وضعیت «نارنجی» و شهرستان دالاهو در شرایط «زرد» قرار دارد.
استقرار پلیس در ورودی شهرها
از امروز ورود و خروج خودروهای شخصی به شهرهای نارنجی ۵۰۰ هزار تومان و شهرهای قرمز یک میلیون تومان در هر ۲۴ ساعت جریمه دارد. همچنین تردد این خودروها در شهرهای قرمز از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح ممنوع است.
سرهنگ «فضل الله شیری»، رییس پلس راهنمایی و رانندگی کرمانشاه روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: تیم های راهور در مبادی ورودی شهرهای قرمز و نارنجی استان مستقر هستند و ورود و خروج خودروها را کنترل می کنند.
سخنگوی ستاد مدیریت مقابله با کرونا در استان کرمانشاه هم در این باره گفت: نظارت پلیس برتردد خودروها اغلب به صورت هوشمند است و متوقف نکردن احتمالی خودروهای متخلف به معنی بیتوجهی به تخلف آنها نیست بلکه این خودروها به صورت هوشمند و توسط دوربین ها جریمه خواهند شد.
مسعود بهرام نژاد همچنین درباره میزان رعایت محدودیت ها در روز نخست اجرای طرح گفت: برای برآورد این موضوع دست کم باید تا روز یکشنبه منتظر ماند.
همراهی بیش از ۹۰ درصدی مردم
با این حال خبرنگاران ایرنا با حضور در سطح کلانشهر یک میلیون نفری کرمانشاه، از همراهی چشمگیر شهروندان با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا خبر دادند.
براساس این گزارش بیش از ۹۰ درصد مغازه ها و فروشگاه های سطح شهر در صبح روز شنبه بسته بود و مغازه های باز هم بیشتر در لیست مشاغل «سطح یک» بودند که ممنوعیتی برای فعالیت ندارند.
هرچند تخلف برخی کسبه از جمله تعدادی از لوازم خانگی ها، خدمات کامپیوتری ها، دفاتر وکالت و خشکبار فروشی ها قابل توجه بود اما تعداد آن در تعطیلی گسترده بازار به چشم نمی آمد.
البته بارش شدید باران از بامداد شنبه و آبگرفتگی برخی خیابان ها نیز در تعطیل شدن کسب و کارها بی تاثیر نبود زیرا تردد در برخی خیابان ها به سختی صورت می گرفت و امکان فعالیت بویژه برای دست فروشان وجود نداشت.
با این حال تقریبا در همه خیابان های اصلی شهر کرمانشاه برخلاف روزهای عادی، از بیش از ۹۰ درصد کسبه خبری نبود.
وضعیت خیابان های اصلی شهر
در خیابان و میدان کاشانی تقریباً همه کرکره ها پایین بود و مغازه داران با تعطیلی سراسری همراه شدند. در خیابان نوبهار هم شرایط مشابهی حاکم بود.
کسبه خیابان جلیلی و لوازم خانگی فروشان خیابان شهید اشک تلخ هم جزء چند مغازه، همگی در خانه مانده اند و مغازه های خود را بسته نگه داشتهاند.
کسب و کار در چهارراه اجاق نیز تقریباً تعطیل بود؛ همین وضعیت در چهارراه و خیابان جوانشیر نیز حاکم بود و خبری از دوچرخه فروشی ها و موکت و فرش فروشی ها این محدوده نبود.
در امتداد مسیر به سمت چهارراه وکیل آقا سپس بلوار یارمحمدخان، بازار تقریباً به حالت تعطیل درآمده و جز تعمیرکاران و لوازم خودرو فروشی ها، سایر مغازه ها بسته بودند.
این تعطیلی سراسری سبب کاهش ترافیک و خلوت شدن سطح شهر شده بود به طوری که بارش شدید باران هم سبب قفل شدن ترافیک در هیچ یک از خیابان ها نشده است.
مانع اصلی در استمرار همراهی مردم
یکی از مهمترین مشکلاتی که تاکنون مانع از همراهی مستمر مردم در اجرای محدودیت های کرونایی شده، مشکلات اقتصادی است که البته به گفته رییس جمهوری، دولت قرار است «به حدود ۳۰ میلیون نفر از شهروندان ماهانه ۱۰۰ هزار تومان برای ۴ ماه تا پایان امسال کمک بلاعوض کند».
حجت الاسلام حسن روحانی گفته است که «برای ۱۰ میلیون خانواده هم یک وام یک میلیون تومانی در نظر گرفته شده است».
حفظ سلامت مردم مهمتر از مشکل اقتصادی
استاندار کرمانشاه هم در این باره گفت: اگر بتوانیم در ۲ هفته پیش رو محدودیت ها و نکات بهداشتی را به دقت رعایت کنیم آمار بستری های ناشی از کرونا در کرمانشاه به حدود ۶۰۰ نفر کاهش پیدا کند.
هوشنگ بازوند با بیان اینکه این طرح مشکلاتی را برای مردم ایجاد می کند، گفت: می دانیم که مردم با مشکلات اقتصادی روبه رو هستند و اجرای این طرح نیز محدودیت هایی برای معیشت مردم ایجاد می کند اما حفظ سلامت مردم و جلوگیری از بروز یک بحران جدی تر در اولویت قرار دارد.
مهدی محمدی، رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه ظهر شنبه اعلام کرد: هم اکنون ۹۲۸ بیمار مربوط به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند.
این آمار تا روز ۲۷ آبان از مرز هزار و ۱۰۰ نفر گذشته بود.