به گزارش ایرنا طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افراد مبتلا به کرونا تا دو هفته اجازه سفر ندارند.
وزارت بهداشت در دستورالعملی که با موضوع جلوگیری از جابهجایی مسافران به صورت هوایی، دریایی، ریلی و جادهای بدون دریافت نتیجه تست منفی کرونا به معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، رییس سازمان هواپیمایی کشوری، رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، مدیرعامل شرکت راهآهن، معاون گردشگری کشور و معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور ابلاغ شد، یادآوری کرده است: بررسیهای بهعملآمده در کشور نشان میدهد بسیاری از مبتلایان به کرونا با وجود دریافت جواب آزمایش مثبت PCR و آگاهی از ابتلا به بیماری، شرایط قرنطینه را رعایت نکرده و اقدام به مسافرت با استفاده از وسایل حمل و نقل مسافربری میکنند؛ لذا به منظور قطع زنجیره انتقال این بیماری، زیرساخت فنی مربوطه برای استعلام الکترونیکی وضعیت ابتلای افراد به بیماری کرونا آمادهسازی شده است.
با توجه به اینکه سرویس برخط استعلام الکترونیکی وضعیت ابتلا به کووید-۱۹ ارائهشده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با استفاده از رابط نرمافزاری (وب سرویس) براساس پارامترهای ورودی (کد ملی و تاریخ سفر) نتیجه وضعیت ابتلای افراد در تاریخ ارسالشده را پاسخ میدهد، لازم است در تمام سامانههای مرکزی ارائه خدمات مسافربری و همچنین درگاههای فروش بلیت اینترنتی، پارامترهای مطروحه به ازای هر شخص متقاضی دریافت و استعلام برخط برای فرد انجام شود و چنانچه نتیجه استعلام الکترونیکی براساس تاریخ سفر مثبت اعلام شد باید از فروش بلیط ممانعت به عمل آید.
در حالی که قرار بود این دستورالعمل از روز گذشته آغاز شود یعنی امکان فروختن بلیط هواپیما و قطار ... به فردی که تست PCR اش در دو هفته گذشته مثبت بوده، وجود نداشته باشد، هنوز این اتفاق نیفتاده است.
حرمت الله رفیعی رییس هیاتمدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی به خبرنگار ایرنا گفت: تاکنون هیچ جلسه ای با آنها (مسولان وزارت بهداشت) در این خصوص برگزار نشده و هیچ کدام از مراکز فروش بلیط هواپیما و آژانس های هوایی امکان دسترسی به این سایت را ندارند.
حالا معاون گردشگری کشور از ارسال نامه ای به معاون وزارت بهداشت برای دسترسی مراکز فروش بلیط و البته دیگر تاسیسات گردشگری به لیست بیماران کرونایی خبر داد.
در نامه تیموری به معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمده است: در خصوص دستورالعمل ممنوعیت جابهجایی مسافران مبتلا به کروناویروس بدون اخذ تست کووید ۱۹، با توجه به اینکه درحال حاضر تمام تاسیسات گردشگری اقامتی و پذیرایی در بستر سامانه جامع نظارت و اطلاعات این وزارتخانه موسوم به «سامانه جانا» فعالیت میکنند:
در چارچوب بند ۱ و سایر مفاد دستورالعمل فوقالذکر با عنایت به اینکه سرویس برخط استعلام الکترونیکی وضیعت ابتلا به کرونا از سوی آن وزارتخانه با استفاده از رابط نرمافزاری (وب سرویس) و براساس پارامتر (کد ملی و تاریخ سفر) نتیجه وضعیت ابتلای افراد را مشخص میکند، پیشنهاد میشود دسترسی لازم به این وزارتخانه اعطا شود تا تاسیسات گردشگری اعم از هتل، متل، مهمانپذیر، واحدهای پذیرایی و ... از وضعیت مسافران مبتلا به کرونا اطلاع پیدا کرده و ضمن رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی، تمهیدات لازم را در این خصوص به عمل آورند و با قطع زنجیره از گسترش و شیوع بیشتر بیماری جلوگیری به عمل آید.
تیموری در گفت وگو با ایرنا با اعلام این که وزارت گردشگری تمام تلاشش را برای همکاری با وزارت بهداشت در راستای قطع زنجیره کرونا در کشور می کند، گفت: باید در تمام سامانههای مرکزی ارائه خدمات مسافربری و همچنین درگاههای فروش بلیت اینترنتی، پارامترهای مطروحه به ازای هر شخص متقاضی دریافت و استعلام برخط برای فرد انجام شود و چنانچه نتیجه استعلام الکترونیکی براساس تاریخ سفر مثبت اعلام شد، خدمتی ارائه نشود.
وی با بیان این که نامه اش به معاون وزارت بهداشت نیز در همین راستا بوده است، گفت: نه تنها آژانس های هوایی، بلکه باید دیگر تاسیسات گردشگری همچون هتل ها، بوم گردی و دیگر تاسیسات گردشگری این امکان را داشته باشند.
تیموری در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که چرا تاکنون این دسترسی ها ایجاد نشده و در حال حاضر با وجود این محدودیت های اعمال شده، فرد مبتلا به کرونا همچنین امکان سفر و مبتلا کردن دیگران به بیماری را دارد، گفت: ما اعلام آمادگی کردیم و بزودی این امکان مهیا می شود.
وی افزود: این فرایند یعنی قرار دادن این لینک در اختیار تاسیسات گردشگری زمان بر نیست و کار فنی زمان بری ندارد و بزودی و در روزهای آینده از تردد بیماران کرونایی جلوگیری می شود.
نظر شما