علی اکبر رحمتیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا سطح زیرکشت طلای سرخ( زعفران) این شهرستان را ۹۲ هکتار اعلام کرد و افزود: ۷۰ هکتار آن به مرحله ثمردهی رسیده است و بقیه سطح زیرکشت پیاز زعفران در یک تا ۲ ساله آینده به مرحله ثمردهی می رسد.
وی متوسط عملکرد در واحد سطح را ۲.۶ کیلوگرم محصول عنوان کرد و یادآور شد: با آموزشهای ارایه شده از سوی کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی،بهره برداران برای تولید بیشتر محصول در مراحل داشت نسبت به آبیاری زمستانی ، وجین به موقع و مبارزه با علفهای هرز مزارع در فصل بهار و تابستان و کوددهی مناسب اقدام میکنند.
این مسوول، آموزش بهره برداران، توزیع پیاز مرغوب و اصلاح شده، مراجعه مداوم کارشناسان به مزارع و توصیه آبیاری و کودهی به موقع را از خدمات جهاد کشاورزی و علت افزایش تولید محصول ذکر کرد.
مدیر جهادکشاورزی بافق، تشویق و ترغیب کشاورزان به کشت این محصول کم آبخواه ر موثر خواند و بیان کرد: هم اینک افزون بر ۷۰۰ بهره بردار در حوزه کاشت و برداشت زعفران فعالیت دارند و این محصول از بافق به بازارهای داخلی و بعضا به کشورهای همسایه صادر میشود.
به گفته وی،کشت زعفران در مناطقی از شهرستان بافق قدمتی ۳۵ ساله دارد که با توجه به کم آبخواه بودن آن، با توسعه کشت این گیاه ارزشمند ضمن حفظ بیشتر منابع آبی در بخش کشاورزی، به توسعه اشتغال کمک می کند و ارزآوری محصولات کشاورزی را نیز افزایش میدهد.
مدیرجهادکشاورزی بافق تصریح کرد: توسعه سطح زیرکشت و زود بازده بودن این محصول باعث شده است تا خانوارهای زیادی که در سال های گذشته به شهرها مهاجرت کرده بودند به روستاهای سردسیر منطقه بازگردند و به کاشت، داشت و برداشت زعفران مشغول شوند.
وی،روستاهای سردسیر دهستان سبزدشت این شهرستان را عمده مناطق مساعد برای کشت طلای سرغ ذکر کرد و با بیان اینکه این محصول فقط زمستان نیاز به آبیاری دارد خاطرنشان کرد: کار برداشت زعفران از اول آبان ماه شروع و تا پایان ماه ادامه داشت.
رحمتیان همچنین از انعقاد تفاهم نامه پنجساله با پزوهشکده زعفران کشور خبر داد و خاطرنشان کرد:این پژوهشکده در بحث تحقیقات و آموزش کاشت و داشت و برداشت این محصول با جهادکشاورزی همکاری دارد و در خدمت زعفران کاران منطقه است.
پیاز زعفران هفت الی ۱۰ سال در زمین تکثیر میشود و بستگی به مرغوبیت بذر، بازدهی آن از سال دوم و سوم آغاز میشود.
وسعت کل زمینهای زیرکشت محصولات زراعی و باغی بافق ۶ هزار و ۲۹۰ هکتار است که با ۱۱۷ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۲۰ رشته قنات آبیاری میشود.
مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.
نظر شما