به گزارش روز دوشنبه وزارت جهاد کشاورزی، «حمید رسولی» افزود: با توجه به تاثیر شگرف مواد آلی و فسفات در کمیت و کیفیت تولید محصولات کشاورزی و افزایش راندمان آنها، بهزودی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با مشخص شدن نتیجه مناقصه و انعقاد قرارداد خرید کودهای ترکیبی آلی فسفاته، طی روزهای آینده این کود ارزشمند و تاثیرگذار را وارد چرخه توزیع رسمی خود خواهد کرد.
وی بیانداشت: اکنون در کشور چند تولیدکننده داخلی کودهای کشاورزی، امکان تولید کودهای آلی فسفاته را دارند که با این اقدام طرح خودکفایی کودهای کشاورزی و توزیع این نوع کود از طریق شبکه سه هزار و ۵۰۰ کارگزار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، با تولید دهها هزار تن کود آلی فسفاته، گام موثری در حمایت از تولیدکنندگان داخلی کودهای کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی باکیفیت برداشته میشود.
مجری طرح خودکفایی کودهای کشاورزی یادآور شد: پیرو تشکیل بیست و یکمین جلسه کارگروه خودکفایی کودهای کشاورزی با حضور رییس و معاون موسسه تحقیقات خاک و آب در شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و تصویب موضوع قرارگیری کودهای آلی و زیستی در سبد کودی این شرکت، مقرر شد در حداکثر ۱۰ روز فرمول یا فرمولهای مورد توافق بین موسسه تحقیقات خاک و آب کشور و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی توسط کمیته مشترکی، بررسی شود.
وی ادامهداد: مقرر شد نتیجه آن در جلسه آتی کارگروه، مطرح و پس از تصویب اقدامات لازم برای تولید و توزیع رسمی آنها در شبکه کارگزاری شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آغاز شود که نتیجه این اقدامات مشخص شده و بهزودی این کود ارزشمند وارد چرخه توزیع رسمی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، در سال ۹۹ تامین، تدارک و توزیع ۵۰۰ هزار تن کودهای فسفاته در دستور کار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قرار دارد.
ترکیب مواد آلی با فسفات کارآیی کود فسفاته را به شدت افزایش میدهد بر همین اساس و بنابر توصیه کارشناسان موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی برای نخستین بار تامین و توزیع کودهای ترکیبی فسفاته با مواد آلی را پیگیری میکند.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بهتازگی اعلامکرد: خودکفایی پایدار در کودهای فسفاته با ایجاد کارخانههای تولید کودهای فسفات با سرمایهگذاری داخلی و در سایه تعامل شرکت ملی صنایع مس ایران محقق میشود.
پیشتر، رسولی در مراسم امضای تفاهمنامه تولید کودهای فسفاته، با بیان اینکه واردات کودهای فسفاته در سالهای گذشته ناشی از کمبود مواد اولیه (معادن خاک فسفات ) و ظرفیت پایین سخت افزاری کشور در تولید کودهای فسفاته بهویژه سوپرفسفات تریپل و دیآمونیوم فسفات بود، افزود: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به عنوان مجری طرح خودکفایی کشور در تولید کودهای کشاورزی و در جهت سیاستهای خودکفایی و حمایت از تولیدات داخلی، در این پروژه بزرگ وظیفه تامین مواد اولیه (خاک فسفات) و همچنین فروش تضمینی کودهای فسفاته تولیدی توسط شرکت ملی صنایع مس را بر عهده گرفته است.
مجری طرح خودکفایی کشور اضافهکرد: طبق برنامه و توافق به عمل آمده، ابتدا به تولید SSP و متعاقب آن به ترتیب تولید TSP و DAP اقدام خواهد شد.
رسولی، اجرای این طرح را نقطه عطفی در خودکفایی کشور در تولید کودهای فسفاته و حمایت از بخش کشاورزی برشمرد و تصریحکرد: شرکت مس ۲۵۰ میلیون یورو برای ایجاد کارخانههای تولید اسید فسفریک و کودهای فسفاته سرمایهگذاری خواهد کرد که تحویل خاک فسفات نیز توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در منطقه بندرعباس انجام خواهد شد.
نظر شما