رصد نزدیک ترین مقارنه مشتری و زحل پس از حدود ۸۰۰ سال

تهران-ایرنا- ستاره شناسان اعلام کردند: سیاره‌های مشتری و زحل ۲۱ دسامبر (اول دی) در پدیده‌ای که آخرین بار در حدود ۸۰۰ سال پیش رخ داد، با فاصله بسیار نزدیک از یکدیگر در آسمان شب مشاهده می شوند.

به گزارش روزنامه دیلی میل،   این سیاره های غول پیکر در غروب انقلاب زمستانی (اول دی) در نزدیک ترین فاصله از یکدیگر که کمتر از عرض یک ماه کامل است،  مشاهده می شوند.

کارشناسان می گویند: این مقارنه با توجه به وضعیت آب و هوای محلی از هر کجای زمین قابل مشاهده است، اما بهترین مکان برای رصد این مقارنه در نزدیکی خط استوا است.

افرادی که در لندن و نیویورک هستند، مقارنه این سیارات را در افق حدود یک ساعت پس از غروب خورشید مشاهده می کنند.  

به گفته کارشناسان این مقارنه از ۱۶ تا ۲۵ دسامبر (۲۶ آذر تا ۵ دی) قابل مشاهده است.

این رویداد تا ۱۵ مارس ۲۰۸۰ تکرار نمیشود،  در آن زمان این دو سیاره در افق بالاتر در آسمان قرار خواهند داشت و مدت زمان طولانی تری قابل مشاهده خواهند بود.

«پاتریک هارتیگان» یک ستاره شناس از دانشگاه «رایس» می‌گوید: نزدیک شدن زحل و مشتری به یکدیگر پدیده نادری است و تقریباً هر ۲۰ سال یکبار رخ می‌دهد، اما این پدیده استثناست چون این دو سیاره در آسمان زمین بسیار نزدیک به هم دیده خواهند شد. زحل و مشتری آخرین بار چهارم مارچ ۱۲۲۶ میلادی، اینقدر به هم نزدیک شده‌اند.

ستاره شناسان معتقدند: زحل و مشتری در غروب روزهای یاد شده (۲۶ آذر تا ۵ دی) به مدت تقریبا نیم ساعت همانند یک جفت در آسمان رصد می شوند.

به گفته آن‌ها برای رصد این پدیده باید دهانه تلسکوپ خود را به سمت غرب نشانه گرفت.

به اعتقاد آنها، در غروب روز ۲۱ دسامبر (اول دی) زحل و مشتری در نزدیک ‌ترین فاصله از یکدیگر قرار می گیرند و از دید ناظر زمینی فاصله میان آنها به اندازه یک پنجم قطر ماه کامل خواهد بود.

 هر چه ناظر در مناطق شمالی ‌تر باشد، زمان کمتری برای رصد این پدیده پیش از محو شدن زحل و مشتری در افق خواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha