سید مجتبی علوی روز سهشنبه با اشاره به ابلاغ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور گفت : در اجرای بند (ج) ماده واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور ، مبنی بر ثبت آثار ارزشمند منقول و غیرمنقول فرهنگی تاریخی کشور در فهرست آثار ملی و فهرست های مرتبط، مراتب ثبت ۹ باب خانه ارزشمند واقع در بافت واجد ارزش و تاریخی شهر شیراز صورت پذیرفت که پس از طی تشریفات قانونی، این خانه ها در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
وی افزود: این خانه ها شامل خانه نداف اردکانی واقع در شهر شیراز محله بیات، خیابان بین الحرمین، کوچه امامزاده نورمحمد پلاک۲۲، خانه ایمانی نژاد واقع در شهر شیراز محله بیات خیابان بین الحرمین، پلاک ۸۷، خانه شهبازی کوهنجانی واقع در شهر شیراز، محله بیات، خیابان آستانه پلاک ۲۵، خانه بیات پور واقع در شهر شیراز، محله بیات، خیابان بین الحرمین پلاک ثبتی ۴۵۹۰ است.
همچنین خانه فرخ روز واقع در شهر شیراز، محله بیات، خیابان بین الحرمین، پلاک ثبتی ۴۵۸۹، خانه بناکار واقع در شهر شیراز محله بیات، خیابان بین الحرمین پلاک ثبتی ۴۶۱۴، خانه چاووشی واقع در شهر شیراز خیابان حسینی، خانه شریف پور واقع در شهر شیراز خیابان کریم خان زند، خانه پور حقیقی زاده واقع در شهر شیراز، بلوار سیبویه ازاین پس حفاظت، حراست و بهره برداری از آن ها بیش از پیش مورد توجه قرار خواهد گرفت.
علوی بیان کرد: منازل یادشده تحت حفاظت و نظارت اداره کل میراث فرهنگی فارس قرار خواهد گرفت و هر گونه دخل و تصرف و یا اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت ساختمان های یادشده شود، جرم محسوب میشود و مرتکبان مشمول مجازات های قانونی خواهند شد.
مدیرکل فرهنگی معاونت گردشگری و امور زیارتی استانداری فارس ضمن دعوت ساکنان محل و اهالی شهرستان شیراز به حفظ و نگهداری و مراقبت از اینگونه بناهای ارزشمند که به نوعی نمادهایی از سابقه تاریخی شهر شیراز محسوب می شوند، افزود: هر گونه مداخله چه در سطح مرمت و چه بازسازی این گونه اماکن ثبتی تاریخی باید صرفا با نظارت و تایید کارشناسان و متخصصان اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری صورت گیرد.
وی اظهار کرد: شهر تاریخی فرهنگی شیراز دارای بناهای متعدد ارزشمند و بافت سنتی منحصر به فردی است که توالی چند دوره زمانی در آن کاملا مشهود است.
از سال ۱۳۹۰تاکنون افزون بر ۳۵۰ خانه تاریخی ثبت شده که از این تعداد ۳۰۹ مورد از آن در شیراز مرمت و بازسازی شده به طوری که هم در توسعه گردشگری و هم در زنده نگه داشتن این بافت های فرهنگی موثر واقع شده است .