سردار سرتیپ دوم سیروس سجادیان چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص نقش بسیج در دوران دفاع مقدس و پس از آن در سازندگی به خصوص در مناطق محروم افزود: نقش بسیج در دوران دفاع مقدس را می توان در چند محور از جمله تقویت بنیه دفاعی کشور در برابر تجاوزات دشمن ، نهادینه کردن حضور مردم برای دفاع از حدود و ثغور میهن اسلامی، ترویج فرهنگ و روحیه ایثار و سلحشوری و ایجاد تغییر در فرهنگ جنگ های کلاسیک مورد توجه قرار داد.
وی ادامه داد:از دیگر نقش های بسیج می توان به کمک به دولت برای کاهش هزینه های جنگی، کشف استعدادهای مدیریت جهادی، فرماندهان انقلابی، اقدامات علمی در حوزه های دفاعی، پزشکی و غیره اشاره کرد.
فرمانده پیشین نیروی انتظامی استان فارس گفت: بسیج مؤثرترین پشتیبانی کننده رزمندگان در جنگ بود و فعال ترین فعالان فرهنگی را در جبهه ها و مناطق غیرجنگی در طول هشت سال دفاع مقدس داشت.
بسیج، معنویت و ایثار و از خودگذشتگی را در نبرد حق علیه باطل نهادینه کرد
سجادیان بیان کرد: با حضور بسیجیان در جبهه های نبرد حق علیه باطل، معنویت، ایثار و از خودگذشتگی نهادینه و سبب پیروزی رزمندگان در جبهه ها می شد.
وی ادامه داد: همگام با نیروهای ارتشی، سپاهی، ژاندارمری و کمیته های انقلاب اسلامی، نیروهای بسیجی به صورت داوطلبانه با هدایت و فرماندهی فرماندهان نظامی در پیروزی ها نقش آفرینی کردند طوری که بیشترین شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان را نیز به لحاظ کمی به خود اختصاص دادند.
بسیج با مدیریت جهادی در سازندگی مناطق جنگ زده و محروم نقش آفرینی کرد
این کارشناس ارشد مدیریت دفاعی و امنیتی گفت: پس از جنگ تحمیلی به سبب آسیب ها و خسارت های ناشی از جنگ به شهرها و روستاها، نیروهای بسیجی با همان روحیه ایثارگری و فداکاریِ و مدیریت جهادی برای سازندگی مناطق جنگ زده نقش آفرینی کردند و همزمان در مناطق محروم کشور به یاری هموطنان شتافتند.
سجادیان افزود: بسیج برای ارایه خدمت در عرصه های مختلف و به خصوص سازندگی در نقاط محروم با هدف کم کردن فاصله طبقات اجتماعی و تحقق عدالت اجتماعی به صورت خستگی ناپذیر تلاش و کوشش کرده و این جهاد خدمت رسانی نیز همچنان ادامه دارد.
بسیج در دهه پنجم فعالیت، در زمینه استحکام درونی نظام ایفای نقش کند
فرمانده پیشین نیروی انتظامی استان فارس همچنین در پاسخ به این سوال که با ورود بسیج به دهه پنجم فعالیت خود فکر می کنید چه عرصه هایی بیش از گذشته نیاز به فعالیت نیروهای بسیجی دارد؟ گفت: بسیج در دهه پنجم بیشترین نقش را در خصوص استحکام درونی نظام می تواند ایفا کند.
سجادیان افزود: برای غلبه بر مشکلات، تحقق آرمان های انقلاب اسلامی، منویات حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی، تمرکز بر تقویت و بنیه دفاعی کشور، توسعه مدیریت جهادی در بدنه حاکمیت، فعالیت های اقتصادی و دادن نقش به مردم خاصه مردم مناطق محروم، فعالیت های اجتماعی برای کاهش آسیب های اجتماعی و اقدامات فرهنگی برای مقابله با خرده فرهنگ های وارداتی و خاصه فرهنگ منحط غربی، تقویت و گسترش فرهنگ تفکر بسیجی در بین آحاد جامعه و خاصه مدیران و اجزای حاکمیت نیاز ضروری جامعه امروزی است.
تحقق منویات امام و رهبری مستلزم تلاش و توجه مسوولان
وی همچنین در پاسخ به این سوال که امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب بسیج را یک تفکر و سلوک انقلابی می دانند، از دید شما این فرمایش در عصر امروز چگونه باید عملی شود؟ بیان کرد: تحقق منویات حضرت امام(ره) و رهبر معظم انقلاب، مستلزم تلاش و توجه مسئولان برای تحقق فرهنگ اصیل اسلامی و آرمان های انقلاب اسلامی است.
نهادینه شدن تفکر بسیجی، طمع دشمنان نسبت به کشور را ناکام خواهد کرد
این پیشکسوت ایثار و مقاومت گفت: چنانچه تفکر بسیجی توسط مسئولان همانند رهبر معظم انقلاب در حوزه فردی،خانوادگی، اجتماعی، استکبار ستیزی، دفاع همه جانبه در برابر تهدیدات، آینده نگری و توجه به مردم و خاصه مستضعفین، همراه با راهبردهایی همچون آرمان گرایی و واقع نگری، ایمان بر پایه عقل، بصیرت و آزادگی، همت و اراده، پشتکار و آمادگی، در صحنه بودن و شیفته خدمت بودن نه اینکه تشنه برای قدرت نهادینه شود کشور با پیشرفتی سریعتر در اکثر حوزه ها، طمع دشمنان انقلاب را نسب به کشور ناکام خواهد کرد.
تلاش های فراوان بسیج در مقابله با کرونا قابل تقدیر است
سجادیان همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط کرونایی در کشور نقَش بسیج در ۹ ماه گذشته چه بوده و آیا توانسته است از این آزمون سربلند بیرون بیاید؟ بیان کرد: بسیج با تفکر انقلابی، ایثار و فداکاری از ابتدای انقلاب همراه با مدیریت جهادی بوده و در شرایط فعلی و در قالب گروههای جهادی و رزمایشهای مؤمنانه برای کاهش آسیبهای اجتماعی، ضدعفونی کننده محلات و معابر و پیشگیری از این بلای بیوتروریسمی تلاش های فراوان و قابل تقدیری داشته است.
وی ادامه داد: بسیج حتی توانسته کارخانه ها و کارگاه هایی را که در این برهه تعطیل و یا رو به تعطیلی بوده سرپا نگه دارد.
فرمانده پیشین نیروی انتظامی استان فارس گفت: از این نیروی عظیم همانند دفاع مقدس برای مقابله با کرونا استفاده نمی شود، تجربه نشان داده با بسیج ملی، مشارکت و همکاری مردم با راهبرد "هر محله مرکزی برای مقابله با کرونا" می توان بر مهار کرونا غلبه پیدا کرد.
۱۰ پیشنهاد برای فائق آمدن بر کرونا
سجادیان افزود: با مشخص کردن راهبردهای پدافند زیستی برای مقابله با تهدید بیوتروریسم و مهار ویروس کرونا و مقابله با جنگ بیولوژیک و با بهره گیری از پتانسیل های موجود در کشور و خاصه بسیج و واگذاری ماموریت مقابله با کرونا به سپاه پاسداران ضمن توجه به اهمیت مبارزه با تهدیدات بیوتروریسم و جنگهای بیولوژیک، برای ارتقای آگاهی جامعه در خصوص نحوه برنامه ریزی به منظور پیشگیری، مقاوم سازی افراد در معرض خطر، مقابله در شرایط فعلی، مشخص نمودن راهکارهای پدافند زیستی پیشنهادهایی ارایه کرده بودم.
وی ادامه داد: تدوین استراتژی مقابله همه جانبه با شیوع ویروس کرونا با رویکرد محله محور، تبیین راهبرد هر کوچه یک مرکز مقابله و تعیین عوامل خدماتی برای خدمت رسانی به مردم محله، تعیین نوع فعالیت برای نیروها از قبیل آگاه سازی با شعار در خانه بمانیم، کنترل ترددها، تامین نیاز خانواده ها بنا بر درخواست آنان از مراکز خرید در هر محله با هزینه خانواده ها و شناسایی و معرفی افراد مشکوک به مراکز درمانی پیشنهاد شده بود.
این کارشناس ارشد مدیریت دفاعی و امنیتی گفت: همچنین با سازماندهی نیروها اعم از دولتی و سایر اقشار جامعه برای انجام فعالیت در هر محله، بلوک بندی محله های شهری و روستایی مناطق آلوده، معرفی اعضای خدمتگذار(بسیجیان) به اهالی هر محله و ایجاد پایگاه برای ستاد مدیریتی هر محله در اماکن عمومی همان محله می توان کرونا را شکست داد.
سجادیان افزود: از دیگر پیشنهادها روزانه مورد معاینه پزشکی قرار دادن افراد خدمتگزار که امور ضروری افراد محله را انجام می دهند است تا خود آلوده به ویروس نباشند.
وی ادامه داد: همچنین با تشکیل کمیته های اطلاع رسانی، پیشگیری، درمان، مقابله و امنیت عمومی و تشکیل ستاد فرماندهی با حضور نمایندگان دولت، نیروهای مسلح، قوه قضاییه، سازمانهای مردم نهاد، هیات ها و موسسات غیر دولتی میتوان بر مهار و کند کردن گسترش ویروس کرونا فائق آمد.
نظر شما