به گزارش ایرنا، تعدادی از نمایندگان پارلمان عراق از یک ماه پیش بار دیگر از مخالفت دولت آمریکا با خرید سامانه های دفاع هوایی و رادارای پیشرفته از سوی عراق سخن می گویند و معتقدند که آمریکا نمی خواهد که عراق به این سامانه های پیشرفته دست پیدا کند تا همواره تابع واشنگتن باشد.
آنها می گویند که دستیابی عراق به سامانه های دفاع هوایی پیشرفته از جمله سامانه های «اس ۳۰۰ و ۴۰۰» روسیه باعث خواهد شد که نیروهای مسلح عراق کنترل گسترده ای بر حریم هوایی این کشور داشته باشند و دیگر هواپیماهای آمریکایی و رژیم صهیونیستی نتوانند آسمان عراق را عرصه تاخت و تاز خود قرار دهند و به همین علت است که آمریکا با خرید این سامانه ها مخالفت می کند.
در جدیدترین موضعگیری، «بدر الزیادی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق امروز (چهارشنبه) از تداوم مخالفت آمریکا با خرید سامانه های دفاع هوایی و راداری پیشرفته سخن گفته است. این سخنان همزمان با سفر کنونی «فواد حسین» وزیر خارجه عراق به مسکو برای دیدار با مقامات بلندپایه این کشور و رایزنی درباره مسائل دوجانبه و منطقه ای مطرح شده است.
عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق گفت که آمریکا مانع توسعه سامانه های دفاعی عراق است و اجازه نمی دهد که این کشور رادارهای پیشرفته خریداری کند.
الزیادی افزود: آمریکا می خواهد تا عراق تابع این کشور باشد و خلاص شدن از واشنگتن در وجود یک ساختار رهبری حکیمانه است که در اندیشه حاکمیت زمینی و دریایی و هوایی عراق باشد.
پیش از این نیز شماری از نمایندگان پارلمان عراق از مخالفت آمریکا با خرید سامانه های دفاع هوایی و راداری پیشرفته از سوی آمریکا خبر دادند و دلایل آن را برشمردند.
«محمد البلداوی» رئیس کمیسیون برنامه ریزی راهبردی و پیگیری برنامه های دولتی پارلمان عراق گفت که خرید سامانه های پدافندی پیشرفته به زیان آمریکا و رژیم صهیونیستی است و پرواز هواپیماهای آنها در منطقه را محدود می کند.
وی با اشاره به تلاش عراق برای خرید سامانه های دفاع هوایی «اس ۴۰۰» از روسیه تاکید کرد که هر بار که عراق برای خرید این سامانه ها تلاش کرده، آمریکا جلوی آن را به چند دلیل گرفته است.
البلداوی گفت: علت اصلی این است که آمریکا نمی خواهد روسیه سامانه های دفاعی خود را در منطقه خواه عراق یا کشورهای عرب خلیج فارس یا ایران و یا سایر کشورهای خاورمیانه بازاریابی کند زیرا چنین اقدامی باعث خواهد شد که آمریکا کنترل هوایی خود را همراه با اسرائیل در آسمان منطقه از دست بدهد و این امر باعث محدودیت آزادی عمل تحرکات آنها برای هدف قرار دادن مواضع و اهداف ضد اسرائیلی خواهد شد.
وی افزود: دومین علت، اقتصادی است زیرا آمریکا تاحد زیادی متکی به درآمد فروش سلاح هایش است و برای همین هم می بینیم که جنگ راه می اندازد. از این رو، هرگونه تلاش در راستای خرید سامانه های پدافند هوایی روسی از جانب عراق یا دیگران با مخالفت گسترده آمریکا و اعمال تحریم های اقتصادی علیه هر کشوری روبرو می شود که تمایل دارد که این سامانه ها را خریداری کند.
«علی الغانمی» عضو دیگر کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز با اشاره به ممانعت آمریکا برای خرید سامانه های دفاع هوایی روسیه گفت: خرید سامانه های دفاع هوایی «اس ۳۰۰» روسیه برای پاسداری از حریم هوایی عراق مهم است اما وتوی آمریکا همچنان مانع خرید آن از سوی دولت عراق است.
وی افزود: تمام مرزهای عراق نه تنها کاملا امن نیستند بلکه برای ایمن سازی به روش های ابتدایی متکی هستند و خطر بزرگی از جانب مرزهای شمالی و غربی وجود دارد.
الغانمی تصریح کرد: برای پاسداری از مرزها نیاز به این سامانه های پیشرفته است.
«محمد کریم» نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق نیز گفت: عراق قرار بود که با روسیه برای خرید سامانه های پدافند موشکی اس ۳۰۰ و اس ۴۰۰ قرارداد امضا کند اما این طرف های آمریکایی بودند که در مقابل این رویکرد ایستادند.
وی افزود: آمریکا به صراحت برخورداری عراق از سامانه های پدافندی پیشرفته را رد می کند.
کریم خاطرنشان کرد: آمریکا نه تنها هیچ جایگزینی برای سامانه پدافند هوایی روسیه ارایه نکرده بلکه در مقابل خرید اس ۳۰۰ و اس ۴۰۰ مانع تراشی کرده است.
این درحالی است که نیروهای اشغالگر آمریکایی در چند پایگاه در مناطق مختلف عراق مستقرند که بزرگترین پایگاه آنها «عین الاسد» در استان الانبار واقع در غرب این کشور است.
آمریکایی ها همچنین شماری از نیروهای نظامی و سامانه های پدافندی را در سفارت خود در منطقه تحت تدابیر شدید امنیتی «سبز» در قلب بغداد مستقر کرده اند.
پارلمان عراق با صدور مصوبهای بر لزوم خروج نیروهای بیگانه از خاک این کشور تأکید کرده است. محافل سیاسی و پارلمانی عراق نیز بویژه بر لزوم اجرای مصوبه خروج نظامیان آمریکایی از سوی دولت عراق تاکید کرده و گفته اند که حاکمیت کامل عراق با خروج آخرین نظامی آمریکایی از کشورشان محقق خواهد شد زیرا آمریکا ضمن حضور نظامی در عراق، از حریم هوایی و حاکمیت این کشور بنا برخواست خود بهره برداری می کند.
نظر شما