زاهد حاجیمیرزایی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر کدام از این واحدها یک میلیارد ریال تسهیلات گرفته و برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد کردهاند.
وی افزود: این گلخانهها برای پرورش گل و گیاهان زینتی، سبزی و تولید صیفیجات پروانه بهرهبرداری اخذ کردهاند و سالانه حدود ۷۵ تن انوع محصول تولید و روانه بازار مصرف میکنند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اضافه کرد: این سازمان به منظور توسعه کشت متراکم، ۱۱۰ پروانه برای احداث گلخانه کوچک مقیاس در این استان صادر کرده است.
وی یادآور شد: با احداث این گلخانهها در مجموع ۳.۶ هکتار به سطح کشت متراکم استان اضافه میشود که سرمایه گذاران آن برای کاشت گلهای زینتی، سبزی، صیفی و گیاهان دارویی درخواست صدور پروانه کردهاند.
میرزایی گفت: هم اکنون احداث و توسعه گلخانههای کوچک مقیاس با متراژ حداقل ۵۰ متر و حداکثر ۲۹۹ متر در محدوده داخل شهرها و روستاها در دستور کار است چون با این نوع گلخانه میتوان از فضای حداقلی امکان برداشت حداکثری محصول را ممکن ساخت.
وی با بیان اینکه در هر واحد گلخانهای کوچک مقیاس ۲ فرصت شغلی تثبیت یا یک فرصت شغلی مستقیم ایجاد میشود، افزود: مجوز احداث سطحهای کمتر از ۳۰۰ متر گلخانه کوچک مقیاس توسط سازمان جهاد کشاورزی صادر میشود ولی مجوز گلخانههای بین ۳۰۰ تا سه هزار متر را سازمان نظام مهندسی منابع طبیعی و کشاورزی استان صادر میکند.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی است که دارای ۵۰ هزار هکتار باغ است و سالانه ۴۰۰ هزار تُن انواع محصول در آن تولید و برداشت میشود.
میزان کل تولیدات استان کردستان دارای سه میلیون تُن انواع محصول است که وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد با توسعه فعالیتهای مختلف این میزان را به حدود پنج میلیون تُن برساند.
نظر شما