به گزارش ایرنا، بخشی از طرحهای اجرایی آبخیزداری در قالب عملیات کشت گیاهی(بیولوژیکی) در راستای گسترش پوشش گیاهی و حفاظت از خاک و با مشارکت آبخیزنشینان به روشهای نهالکاری،بذرکاری، علوفهکاری و کپهکاری انجام میشود.
آیت حسنی روز شنبه در آیین آغاز این طرحها در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرحها به منظور غنیسازی عرصههای جنگلی و مرتعی شهرستان با اعتباری بیش از پنج میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اجرا میشود.
وی گفت: در این طرح توسعه جنگل با نهال و بذر گونههای جنگلی بادام و گلابی وحشی در منطقه گلهوار سردشت در سطحی معادل ۷۰ هکتار، عملیات کپهکاری با گونههای آنغوزه، اسپرس، باریجه و سکاله در مراتع کوه ریگ، قارون و چلهگاه در سطحی معادل ۸۱۰ هکتار اجرایی میشود.
وی با اشاره به اینکه اجرای این طرحها در راستای اجرای بند"ب" ماده۲۹ قانون احکام دائمی کشور به تشکلهای مردمی مناطق جنگلنشین واگذار شده است، گفت: افزایش مشارکت مردم در حفاظت، احیا و توسعه عرصههای جنگلی و مرتعی از اهداف اجرای این طرح با مشارکت مردمی است.
به گزارش ایرنا،در چهارمحال وبختیاری با ۱.۶ میلیون هکتار وسعت ۴۵ حوزه آبخیز وجود دارد که اجرای طرحهای آبخیزداری مکانیکی و بیولوژیک و بیومکانیک در استان باید به صورت تلفیقی اجرا شود.
شهرستان لردگان در فاصله ۱۶۰ کیلومتری شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد که بیش از نیمی از جنگلهای استان در این شهرستان واقع شده است.
نظر شما