به گزارش ایرنا، سامانه بارشی در آسمان این استان به صورت باران آغاز شد اما بعد از ریزشهای آن در مناطق شمالی تبدیل به برف شد و تداوم آن چهره این مناطق را سفید پوش مرد تا کردستان در آذر ماه چهره زمستانی به خود بگیرد.
اداره کل هواشناسی کردستان از روز سهشنبه نسبت به ورود سامانه بارشی به داخل استان هشدار سطح زرد صادر کرد اما روز پنجشنبه بدلیل قطعی شدن پیشبینیها، اخطارهای این اداره کل به صورت هشدار سطح نارنجی صادر شد.
دستگاههای امدادی در آماده باش کامل هستند
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کردستان در این ارتباط گفت: همزمان با اعلام هشدار سطح نارنجی هواشناسی، تمام دستگاههای امدادی و خدماتی این استان برای ارایه خدمات سریع از روز پنجشنبه به حالت آماده باش در آمدهاند.
محمد فلاحی افزود: این آمادگی در شهرستانها نسبت به نوع پیشبینیها متفاوت بود بطوریکه در شمال استان بویژه دیواندره، سقز، بانه، بیجار با احتمال بارش سنگین برف و در سایر شهرستانها بارش شدید باران و برف به صورت توامان بود.
وی افزود: مخاطرههای پیش بینی شده برای سامانه فعلی علاوه بر راهبندان زمستانی، بروز سیلاب و آبگرفتگی معابر شهری و روستایی بود که تاکنون به جز مسدود شدن راه ارتباطی ۱۶۰ روستا در شهرستانهای سقز، دیواندره و بانه و اختلال در تردد در برخی محورها مشکل دیگری پیش نیامده است.
فلاحی یادآور شد: با توجه به پیشبینیهای هواشناسی، آماده باش دستگاههای امدادی و خدمات رسان تا شب دوشنبه ادامه داشته و از آن پس با توجه بسته به شرایط موجود تمدید میشود.
بارش برف و باران تا سه روز آینده در کردستان ادامه دارد
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی کردستان گفت: طبق بررسی نقشههای هواشناسی بارش برف و باران در نقاط مختلف این استان تا سه روز آینده ادامه داشته و در مناطق شمالی عمدتا به صورت برف خواهد بود.
علی پناهی با اشاره به اینکه بارشها در این استان از دیروز آغاز شده است، اظهار داشت: بیشترین فعالیت این سامانه شامگاه گذشته و بامداد امروز بود اما در روز یکشنبه (پس فردا) در بیشتر نقاط استان بارشها قابل ملاحظه است.
وی اضافه کرد: این وضعیت موجب ابری شدن آسمان، مه، وزش باد، بارش باران و برف و احتمال رعد و برق (در نیمه غربی استان) و در گردنهها بارش برف و کولاک همراه خواهد شد.
پناهی افزود: همچنین امروز و فردا میزان بارشها در شهرستانهای شمالی و غربی استان (سقز، زرینه، بیجار، هزارکانیان، دیواندره، مریوان، سرو آباد و بانه) قابل ملاحظه بوده و پیش بینی میشود بارشها در این مناطق بصورت برف و باران (عمدتا برف) باشد.
وی یادآور شد: در روز یکشنبه عمدهی بارشها در نیمه جنوبی و شرقی استان (شهرستانهای سنندج، کامیاران، قروه، مریوان و بیجار) روی خواهد داد و منجر به ایجاد آبگرفتگی معابر میشود.
پناهی با بیان اینکه بیشترین بارش در ۲۴ ساعت گذشته در ایستگاه گلتپه با ۶۰ میلیمتر بود گفت: پس آن بیشترین آب حاصل از برف در سقز با ۵۷ میلیمتر، بانه و مریوان هر کدام ۴۸ میلیمتر به ثبت رسیده است.
وی تاکید کرد: همچنین بیشترین ارتفاع ثبت شده برف در ایستگاههای هواشناسی سقز ۴۳ سانتی متر، گلتپه ۳۶ سانتی متر، زرینه ۱۰ سانتیمتر، دیواندره هشت و هزار کامران ۶ سانتی متر بوده است.
پناهی با اشاره به اینکه هواشناسی میران ارتفاع برف را بر اساس آیتمهای موجود در ایستگاهها اعلام میکند، افزود: طبق اطلاعات رسیده در برخی مناطق برف گیر و مرتفع استان این ارتفاع حدود ۲ برابر رقم های اعلام شده، است.
محدویت تردد در ۲ محور اصلی
رییس پلیس راه فرماندهی انتظامی کردستان با اشاره به اینکه به علت شدت بارش برف از شامگاه پنجشنبه تصمیم بر اعمال محدودیت تردد در ۲ محور اصلی و بین شهری گرفته شد، افزود: این محورها شامل محور سنندج - دیواندره - سقز و سقز - بانه است که در آن از ورود خودروهای فاقد زنجیر چرخ و تریلرهای کشنده به این محور ممانعت میشود.
سرهنگ عیسی گوهری یادآور شد: با توجه به وضعیت جوی احتمال می رود این محدودیت حداقل تا بامداد شنبه نیز ادامه داشته باشد و توصیه می کنیم مردم از سفرهای غیر ضروری تا اواسط هفته آینده خودداری کنند.
وی به بارش برف و لغزندگی سطح اغلب جادهها و محورهای اصلی شمال استان اشاره کرد و گفت: با توجه به بارندگی و وجود مه در محورهای مواصلاتی، رانندگان رعایت سرعت مطمئنه و احتیاط را مد نظر داشته و از انجام سفر غیر ضروری خودداری کنند.
رییس پلیس راه کردستان تاکید کرد: رعایت فاصله طولی، همراه داشتن زنجیر چرخ و تجهیزات زمستانی و اطمینان از سالم بودن برفپاککن و چراغ خودرو از مواردی است که رانندگان باید قبل از سفر به آنها توجه کنند.
۴۵۰ راهدار در محورهای مواصلاتی مستقر هستند
مدیرکل راهداری، حمل و نقل جادهای کردستان نیز با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۴۵۰ راهدار در راهدارخانههای ثابت و سیار این استان مستقر شده و در حال امدادرسانی به مردم هستند گفت: این تعداد نیرو در ۲۳ راهدارخانه ثابت و ۲۳ راهدارخانه سیار حضور دارند.
محمدراشد مدرس گرجی با بیان اینکه بارش سنگین برف و کولاک ۲۴ ساعت گذشته در مناطق مختلف این استان راه ارتباطی ۱۶۰ روستا را مسدود کرده است گفت: راه این تعداد روستا در سه شهرستان بدلیل بارش سنگین برف و کولاک شدید امروز بسته و موجب قطعی ارتباط آنها شده است.
وی اضافه کرد: بیشترین راههای روستایی مسدود شده در شهرستان سقز با ۱۲۰ آبادی و بعد در دیواندره و بانه هر کدام حدود ۲۰ روستا است.
مدیرکل راهداری، حمل و نقل جادهای کردستان افزود: شامگاه گذشته و بامداد امروز به علت بارش سنگین برف در محور سقز - دیواندره عمده تمرکز راهداران استان به در این نقطه متمرکز بود.
مدرس گرجی یادآور شد: صبح امروز نیروهای کمکی از سنندج، دیواندره و بانه به این محل برای برفروبی مسیر اعزام شدند.
وی تاکید کرد: راهداران در شبانه روز گذشته علیرغم شدت بارش برف و کولاک مانع از انسداد مسیر سقز - دیواندره و بالعکس شدند.
مدرس گرجی گفت: امروز با حضور نیروهای کمکی، بخشی از راهداران سقز به راههای روستایی اعزام شده و هم اکنون با همکاری پیمانکاران بخش خصوصی این اداره کل در حال بازگشایی مسیرهای مسدود شده روستایی هستند.
بیش از چهار هزار کیلومتر جاده برف روبی شد
مدیر مرکز مدیریت راههای راهداری، حمل و نقل جادهای کردستان هم گفت: شب گذشته در محورهای سقز - دیواندره، سقز - بوکان و سقز - بانه ۱۲۴ راهدار با ۶۸ دستگاه ماشین، چهار هزار ۸۵۶ کیلومتر باند برف روبی و در راههای روستایی نیز هفت راهدار با استفاده از ۶ دستگاه خودرو، ۲۲۰ کیلومتر برف روبی انجام دادند.
دانش زندی افزود: رییس مرکز مدیریت راه های راهداری، جمل و نقل جادهای کردستان با بیان اینکه شب گذشته بیش از ۲۰۰ خودرو توسط راهداران از برف رهایی یافتند و ۴۰ نفر نیز در راهدار خانهها اسکان یافتند، گفت: سامانه ۲۴ ساعته ۱۴۱ برای اعلام وضعیت راههای ارتباطی در خدمت مردم است.
وی اضافه کرد: محورهایی که به علت تداوم بارش برف از عصر دیروز تاکنون با اختلال تردد مواجه اند شامل دیواندره - سقز، سقز - بانه، سقز - مریوان، سقز - بوکان، سروآباد - هورامان - پاوه است.
وی اظهار داشت: همچنین در محورهای منتهی به شهرستانهای بیجار و مریوان، سنندج - دیواندره، سنندج - همدان و سنندج به کامیاران نیز بارش پراکنده باران وجود داد.
۱۶۸ خودروی گرفتار برف جادههای کردستان رهاسازی شدند
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان نیز گفت: با کمک امدادگران مستقر در پایگاههای امداد و نجات این جمعیت، ۱۶۸ خودروی گرفتار در برف محورهای مواصلاتی استان شب گذشته رهاسازی شدند.
پیام جلالی با بیان اینکه هشت خودروی کمک دار و آمبولانس این جمعیت شب گذشته امدادرسانی کردند، افزود: ۱۶۸ دستگاه خودرو سبک، سنگین و اتوبوس که گرفتار برف و کولاک بودند، رها شدند.
وی از امدادرسانی به ۷۲۲ نفر در شامگاه گذشته نیز خبر داد و اضافه کرد: ۶ نفر گرفتار در برف نیز در پایگاه های امداد و نجات جادهای استان اسکان داده شدند ضمن اینکه توزیع بیسکویت، آب معدنی، خرما و پتو نیز از جمله اقدامات این جمعیت در خدمت رسانی به در راهماندگان بود.
نظر شما