به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، مهدی حجوانی، نویسنده و پژوهشگر ایرانی از برگزاری دوسالانه بینالمللی کتابهای کودکان «موتامو» خبر داد و گفت: امسال با همراهی انتشارات «ورتا» این افتخار به من داده شد تا در این رویداد که هر دو سال یک بار در کشور بلژیک و در شهر لالوریر برگزار میشود، مشارکت کنم.
وی افزود: موتامو اتفاقی کمنظیر در حوزه کتاب کودکان است؛ زیرا کتابهای نمایش داده شده در آن، همگی به دست کودکان و نوجوانان یا با همکاری آنها خلق شدهاند. این کتابها، با تکنیکهای مختلفی چون پاپآپ (برجسته)، چاپ دستی، کلاژ، نقاشی، چاپ دیجیتال و افست ارائه میشوند.
این مترجم و فعال عرصه ادبیات و هنر کودکان و نوجوانان اضافه کرد: من برای هشت فریم از نقاشیهای کودکان هفت تا چهاردهساله ایرانی با موضوع قایق، متن نوشتم. تصویرها با تکنیک کندهکاری روی لینو با چاپ دستی به شکل کتاب آماده خواهند شد.
حجوانی درباره مخاطبان این نمایشگاه توضیح داد: مخاطبان اصلی این نمایشگاه دانشآموزان هستند و در طول جشنواره، علاوه بر نمایش این کتابها، برای آنها کارگاهها و سخنرانیهایی در ارتباط با خلق کتاب و آفرینشهای هنری دیگر برگزار میشود. همچنین بخشی از دستاندرکاران برگزاری این نمایشگاه از میان نوجوانان مدرسهای در لالویر انتخاب میشوند.
آوا صفاریان، آویسا یادگاری، حلما کبیری، دینا نوروزی، رها باقری مطلق، سروناز خاکباز، ستایش بهادران و مهدیس رودکی هشت دختر هنرمند ایرانی هستند که در این رویداد فرهنگی هنری از آثار آنان با موضوع قایق برای خلق کتاب استفاده شده است.
مدیریت این نمایشگاه را آلن رنیر بر عهده دارد که نخستین دوره آن را سال ٢٠١١ راهاندازی کرده است.
مخاطبان اصلی این نمایشگاه دانش آموزان هستند و این دوسالانه، فرصتی منحصربه فرد در اختیار مربیان، آموزگاران و دست اندرکارانِ کار با کودکان و نوجوانان برای گفتگو، بحث و تبادل نظر در این حوزه ارائه کرده است. در طی ده روز برگزاری این نمایشگاه، دو نسخه از هر کتاب در معرض نمایش عموم قرار می گیرند.
پنجمین دوره ی برگزاری این نمایشگاه در تاریخ ۱۹ تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۹، با حضور کشورهایی چون، بلژیک، فرانسه، ایرلند، سوییس، ایتالیا، استرالیا، اسپانیا، آلمان، چین و ایران برگزار شد. محل برگزاری این رویداد، موزه «کرامیس» شهر «لالویر» بود.
نشر ورتا در طول مدت حضور در این نمایشگاه به نمایش و معرفی کتاب های خلق شده به دست کودکان پرداخت. همچنین کارگاهی برای کودکان کلاس چهارم در زمینه خلق داستان و تصویرگری به تسهیلگری زهرا کبیری برگزار شد. ماحصل این کارگاه کتابی است به نام نبرد چیزبرگرها که با همکاری این کودکان نوشته و تصویرگری شده است.
نظر شما