اقبال به پرورش مرغ ایرانی مادر در خراسان شمالی افزایش یافت

بجنورد - ایرنا - مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ۳ تن از مرغداران استان برای ایجاد واحد پرورش مرغ مادر ایرانی سلامت، به ظرفیت ۸۰ هزار قطعه در سال درخواست داده‌اند.

علیرضا صادق روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس ابلاغ وزارتخانه جهاد کشاورزی، مجوز راه اندازی واحد مرغ مادر سلامت به متقاضیانی اعطا می شود که در حوزه مرغداری فعالیت داشته و از امکانات و زیرساخت های پرورش مرغ مادر برخوردار باشند تا روند اجرای طرح ها طولانی نشود.

وی با بیان اینکه تمام دستگاه‌های مربوط و بانک‌ها، موظفند واحدهای تولید مرغ ایرانی را حمایت کنند، افزود: نخستین واحد پرورش مرغ اجداد نژاد ایرانی مادر در خراسان شمالی امسال با ظرفیت تولید ۲۹ هزار قطعه فعالیت خود را آغاز کرده است.

صادق اظهار داشت: این واحد توسط تعاونی مصرف اتکا در شهر «پیش‌قلعه» در شهرستان مانه و سملقان راه اندازی شده و تمامی حمایت های لازم از جمله تامین نهاده های مرغی مورد نیاز نیز از آن انجام شده است.

وی افزود: این مجموعه (فارم) با ظرفیت ۸۵۰ هزار قطعه پرورش مرغ گوشتی ایجاد شده بود که با توجه به نیاز کشور، با درخواست متصدیان آن برای پرورش مرغ اجداد در آن، به دلیل داشتن امکانات مناسب، موافقت شد و از اواخر خردادماه امسال پرورش مرغ اجدادی را آغاز کرد.

وی با بیان اینکه با پرورش مرغ ایرانی نژاد سلامت، وابستگی به نژادهای مرغ گوشتی خارجی کاهش می یابد، گفت: در سال های گذشته برخی تحریم های خارجی در این خصوص، منجر به ایجاد مشکلاتی در زمینه تامین گوشت سفید در کشور شده بود.

صادق اظهار داشت: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب و همچنین ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی، پرورش مرغ سلامت در دستور کار قرار گرفت و تولید این مرغ که برای مدتی در کشور مسکوت مانده بود، احیا و از سرگرفته شد.

مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برای پرورش مرغ اجدادی تمامی تمهیدات لازم از جمله تامین نهاده های مورد نیاز با نرخ مصوب، اولویت تهیه و تامین دارو و واکسن با نرخ مصوب، اولویت تامین تسهیلات، حذف عوارض صادراتی، بخشودگی ۵۰ درصدی بیمه تکمیلی و اجباری سهم بیمه گذار، اولویت خرید گوشت مرغ و سایر موارد اندیشیده شده است و همه دستگاه ها، سازمان ها و بانک ها موظف به کمک به اجرای آن شده اند.

صادق با اشاره به ویژگی های مرغ اجداد و مادر ایرانی افزود: از یک مرغ لاین ۴۵ قطعه مرغ اجداد تولید می شود و از هر قطعه مرغ اجداد نیز ۵۰ قطعه مرغ مادر حاصل می شود که از هر مرغ مادر ۱۳۵ قطعه مرغ گوشتی در سال استحصال می شود.

صادق اظهار داشت: به ازای پرورش هر قطعه مرغ اجداد ایرانی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار ریال نیز تسهیلات در نظر گرفته شده است.

مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای رساندن کشور به خودکفایی در تولید مرغ مادر گوشتی، اظهار داشت: برنامه ریزی شده است تا پرورش مرغ مادر گوشتی نژاد ایرانی در خراسان شمالی نیز افزایش یابد تا استان از لحاظ گوشت مرغ تامین شود.

«لاین» به یک جمعیت خالص از حیوانات خاص، اعم از دام و طیور اطلاق می شود که متعلق به یک نژاد مشخص با ویژگی های ژنتیکی کاملاً مشخص بوده و صرفاً با حیوانات خالص و همنژاد خود آمیزش کرده و قادر به تولید حیواناتی مشابه خود هستند. هر یک از حیوانات گله های لاین، دارای هویت و شناسنامه کاملاً شناخته شده بوده و کلیه اطلاعات مربوط به روابط خویشاوندی آنها با دیگر اعضای فامیل به ثبت رسیده و قابل پیگیری است.

میزان گوشت مرغ مصرفی خراسان شمالی سالانه ۲۶ هزار و ۱۸۰ تن است که ۱۸ هزار و ۷۵۰ تن آن در استان تولید شده و هفت هزار و ۴۳۰ تن آن از دیگر استان‌ها تامین می‌شود.

تعداد کل واحدهای مرغ گوشتی در این استان ۱۰۱ واحد و تعداد مرغداری های تخمگذار استان نیز چهار واحد است.

همچنین چهار واحد پرورش بوقلمون گوشتی با ظرفیت هشت هزار و ۵۰۰ قطعه در دوره، چهار واحد پرورش شترمرغ با ظرفیت ۴۲۲ قطعه مولد و هزار و ۷۰۰ قطعه پرواری در سال و یک واحد پرورش کبک صنعتی با ظرفیت پنج هزار و ۶۷۰ قطعه در دوره فعالیت دارد.

استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha