پنجمین نشست ایسا مجازی برگزار می‌شود

۹ آذر ۱۳۹۹، ۱۴:۴۱
کد خبر: 84128110
پنجمین نشست ایسا مجازی برگزار می‌شود

تهران- ایرنا- پنجمین نشست بین المللی آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام ( ایسا - EISA ) با موضوع سلامت و تمرکز بر کووید١٩ از فردا - دوشنبه ١٠ تا ۱۷ آذر ٩٩- به صورت مجازی برگزار می شود.

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی بنیاد مصطفی (ص)، مهدی صفری رییس پنجمین نشست بین‌المللی آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام با یادآوری محور این نشست با محور حوزه سلامت و تمرکز بر کووید ۱۹ گفت: در تکمیل اثرگذاری اعطای جایزه مصطفی (ص)، دغدغه انتفاع بیش از پیش جامعه از نوآوری‌های دانشمندان جهان اسلام در قالب محصول و یا خدمات مورد واکاوی قرار گرفت تا از این بستر نیز مسائل کشورهای اسلامی و حتی غیراسلامی به نحوی گسترده‌تر پاسخ داده شود.

وی افزود: پس از برگزاری چهار دوره نشست در ادوار گذشته برگزاری نشستی مجازی در پنجمین دوره، با در نظر گرفتن شرایطی متأثر از پاندمی کرونا، در دستور دبیرخانه ایسا قرار گرفت.

رییس پنجمین نشست بین‌المللی آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام خاطرنشان کرد: دبیرخانه این نشست در ارتقای بهره‌مندی بیشتر جامعه جهانی از نوآوری‌های دانشمندان جهان اسلام شناسایی، تناظریابی و به‌هم‌رسانی آنها را با بازیگرانی متناظر در صنایع شامل سرمایه‌گذاران، تسهیل گران و شرکایی بالقوه دنبال می کند، بنابراین ایسا نوعی بستر است که زمینه توسعه فعالیت دانشمندانی فناور را که اغلب در قالب شرکت‌هایی دانش‌بنیان شکل گرفته است را در سطح بین‌الملل فراهم می‌کند.

صفری خاطرنشان کرد: پس از برگزاری چهار دوره از این رویداد و آشنایی مخاطبان با اهداف و رویکردهای بنیاد مصطفی (ص)، در این دوره تلاش شده تا به پشتوانه ذخیره‌هایی دانشی از ادوار پیشین، مصاحبه‌های ساختاریافته با متقاضیان به صورت تخصصی انجام شود تا زمینه تناظریابی‌هایی دقیق و کاربردی شکل گرفته و خروجی‌هایی کاربردی را شاهد باشیم.

وی همچنین گفت: ماهیت مجازی پنجمین نشست ایسا فرصتی فراهم ساخت تا ضمن تحقق مشارکتی فعال در عرصه بین الملل، دبیرخانه بتواند برنامه‌ریزی موثرتری را در مدت زمانی طولانی تر و برای هشت روز تنظیم کند.

رییس پنجمین نشست ایسا اظهار داشت: چنین ماهیتی قبل از افتتاح رسمی نشست امکان برگزاری جلساتی را با شرکت کنندگان در راستای آشنایی بیشتر با دستاوردها و اهداف هر یک فراهم ساخت تا تناظریابی‌های انجام شده به صورت هدفمند، زمینه همکاری‌هایی عملیاتی را ایجادکند و دستیابی به اهداف برنامه و تحقق حداکثری رضایت شرکت‌کنندگان در وقوع بیشترین ملاقات‌های نتیجه بخش بیشتر متصور باشد.

صفری ادامه داد: مسیر برنامه ایسا با اتمام دوره این نشست به پایان نمی رسد و فرآیند آغاز شده، پیگیری می شود تا حصول نتیجه های آتی با همراهی تسهیلگران بین‌المللی به سرانجام برسد، بنابراین با تکیه بر ارتباطات و آشنایی شکل گرفته از دستاوردهای مختلف، بستری دائمی برای استفاده از این زیرساخت و خدمات در عرصه بین‌الملل در امتداد زمان ادامه خواهد یافت.

وی افزود: در این نشست صاحبان دستاورد، سرمایه‌گذاران و تسهیلگرانی از ۱۵ کشور درخواست حضور داشتند که پس از مراحل ارزیابی از محصول و صاحبان اثر، شرکت کنندگانی از ۱۰ کشور مورد تأیید نهایی قرار گرفتند و در نهایت فرآیندی متناسب منتهی به جلسات B۲B در این نشست و نسخه ادامه مسیر برای آنان در همراهی و مشارکت بازیگران این زیست بوم، برنامه ریزی شده است، شرکت‌کنندگان در این رویداد از قاره‌های آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکا هستند و از کشورهای شرکت‌کننده در این رویداد می‌توان به مالزی، سنگاپور، عمان، هندوستان، نیجریه، قزاقستان، انگلستان، ترکیه و ایالات متحده اشاره کرد.

رییس پنجمین نشست ایسا با تاکید بر مفهوم ایسا به معنای آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام، اضافه کرد: هدف ما این است که هم‌افزایی شکل گرفته، منجربه افزایش کارایی و بهره‌وری برای تمامی صاحبان دستاورد، سرمایه گذاران و شرکاء شود،

صفری یادآور شد: در جهان امروز که تمامی سازمان‌ها و کشورها به سرمایه‌گذاری بر دانش و محصولات دانش‌محور روی آورده اند، با استفاده از ظرفیت بسیار بالای کشورها و دانشندان جهان اسلام، می‌توان همکاری های مشترک بسیار زیادی شکل داد که ثمره آن برای جامعه جهانی خواهد بود. در تمامی محصولات و دستاوردهای تایید شده، ارزش افزوده ناشی از فناوری برای ما مهم است و به صورت ساده سهم دانش و فناوری در ارزش افزوده محصول و خدمات بسیار حائز اهمیت است که این شاخص در تمامی دستاوردهای تأیید شده، بالاتر از سطح نرمال آن حوزه بوده است. جنبه‌ی دیگری که علاوه بر ابعاد فناورانه و فنی جزء معیارهای ارزیابی بوده و بررسی شده است، معیارهای مربوط به بازار محصول و قابلیت تجاری سازی آن است؛ موضوعی که دستاوردهای ایسا را از تحقیقات ارزشمند صرفاً علمی متمایز می سازد و خروجی‌های آن به صورت شفاف علاوه بر جنبه ی فناورانه، جنبه اقتصادی را نیز در برگرفته و دوره بازگشت سرمایه و نرخ بازگشت سرمایه ی قابل قبولی دارد. در این راستا شاخص‌هایی همچون اندازه بازار و مزیت رقابتی محصول نسبت به رقبا در ارزیابی و تأیید دستاوردها بررسی شده است.

رئیس پنجمین نشست ایسا اضافه کرد: جامعه هدف ایسا محدود نیست و انتخاب حوزه‌هایی تخصصی برای هر دوره، جهت افزایش تمرکز و ارائه پاسخی کاربردی به نیازهای مبتلابه، با راهکارهای دانشی و علمی متناسب است. بنابراین دستاوردهای ارزشمند علمی در تمامی حوزه‌های فناورانه که برخاسته از جامعه علمی به تامین نیازی از جامعه توجه کرده است، مورد توجه ایسا بوده و به اقتضای مسائل جامعه در دوره های مختلف مورد توجه و بررسی قرار می‌گیرد. دلیل انتخاب موضوع سلامت و تجهیزات پزشکی برای این دوره نیز به دلیل شرایط خاص به وجود آمده در سراسر دنیا به خاطر انتشار ویروس کرونا بوده که همین پاندمی برگزاری این نشست را به صورت مجازی موجب شد تا علاقمندان فارغ از محدودیت های معمول برای بهره‌برداری از فرصت ایجاد شده، برنامه ریزی کرده و سلامت‌شان نیز به خطر نیفتد.

وی بیان داشت: از مهم ترین بخش های این رویداد می توان به جلسات بین صاحبان دستاورد با یکدیگر، سرمایه گذاران و تسهیلگران اشاره کرد و کارگاه های مرتبط با حوزه کسب و کار، ارائه دانشمندان و فناوران شاخص و انتقال تجربیات نیز از دیگر برنامه های جانبی رویداد خواهد بود، در پایان هر جلسه نیز ارزیابی طرفین از خروجی های جلسه با فرم های طراحی شده انجام و در راستای بهبود فرآیند و ادامه کار مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

این نشست در تاریخ ۱۰ تا ۱۷ آذر ماه سال جاری به صورت مجازی برگزار خواهد شد که لینک شرکت در جلسات و برنامه ها متعاقباً از طریق سایت این برنامه به نشانی www.eisa.mstfdn.org در دسترس علاقمندان قرار خواهد گرفت.

نشست ایسا، فرصتی است تا نیازهای گروهی از جامعه علمی و آکادمیک شرکت‌کننده در نشست برطرف شود و بتوانند دستاوردهای خود را در حوزه تولیدات و خدمات فناوری به بازارهای جدید با تمرکز بر جهان اسلام معرفی کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha